Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nanutena absolventska prax urad prace

Príspevok v téme: Nanutena absolventska prax urad prace
Becrux

Pokiaľ viem, absolventská prax ponúkaná na UP je dobrovoľná. Najprv sa ma spýtali, či mám záujem(pri registrácii na UP) a zaškrtol som do papierov že nie. Všetko bolo v poriadku až kým mi pri poslednej návšteve "milá" pani, ktorá mala také reči akoby zjedla všetku múdrosť sveta, neoznámila, vraj musím ísť na AP či chcem alebo nie, lebo inak ma vyradia. Ostal som v šoku, donútila ma podpísať žiadosť, zmluvu som ešte nepodpísal. Dá sa s tým niečo robiť?Zažil niekto niečo podobné?Aspoň vidno, čo je Slovensko za štát, kde im zákony, najmä úradníkom, nič nehovoria. Ešte sa pani tvárila ako majsterka sveta, keď som jej povedal, že sa pripravujem na VŠ a jej reakcia bola, že som na to mal 4 roky...nehorázne. Vopred ďakujem za vaše príspevky

ojka

lalalala123, samozrejme že môžeš, ak chceš :) a takisto nemusíš čakať, kým ti UP tú prax vybaví - zoženie, ale môžeš sa na nej dohodnúť aj sám/a s danou firmou :)

Lulu2011

tak asi jedine, ze sa stanes samoplatcom, priprav si nejakych necelych 50 e mesacne...ale pokial viem, oni ta nemozu nutit, aby si tu ktoru pracu vykonaval, ved tam zaskrtavas, v akej oblasti chces robit a kolko cca pozadujes plat...nezda sa mi, ze musis...

Adka54416874

ahojte, mam podobny problem, po VS pracujem na dohodu, lebo nemozem si najst pracu na TPP a chcu mi nanutit AP inak ma vyradia. Prisla by som tak o pracu na dohodu, kvoli par mesiacom na AP. Maju na to pravo? neviete konkretne § zakonov, ktore hovoria, ze to tak nie je/alebo je? Dakujem

Azel

Celkom ta chapem, ze nemas na take veci cas, ked sa pripravujes na VS.

Zakon spomina len moznost niekoho zaradit na AP, ale nie povinnost tak urobit, cize dotycna pracovnicka, ak by bola trocha normalna, mala by si to dat vysvetlit.

Samozrejme, ze pre nich je vyhodnejsie to kazdemu ponuknut, a ak odmietnu, tak proste ich vyradia a su stastni, ako sa zase "znizila" nezamestnanost.

Je jasne, ze AP ti nijako nepomoze. Akurat si nebudes mat ako hladat zamestnanie, lebo budes na AP. To je vsetko. A zamestnavatelov nejaka AP nezaujima. Oni chcu cloveka s praxou normalnou alebo nic.

No z moralneho hladiska je to svinstvo, ale, bohuzial, je to v sulade so zakonom.

Miro818

Dobrý deň,

Všimol som si, že je tu diskusia o AP. Píšem diplomovú prácu s témou " Nezamestnanosť a jej negatívny dopad na život mladých ľudí". S prosbou sa na Vás obraciam, či by ste mi mohli vyplniť dotazník. Dotazník je samozrejme anonymný a slúži výlučne len pre účely diplomovej práce. Práca je zameraná na skupinu mladých ľudí od 19 do 25 rokov.

docs.google.com

ďakujem

S pozdravom

Miroslav

Prezyvka55

boston12 :D nie ale ked niekto povie ze su na to zakony tak mi pride velmi smiesny .. citujem " kde im zákony, najmä úradníkom, nič nehovoria."
AKE ZAKONY?????
DAJ PARAGRAFY

boston12

prezyvku si nevsimaj, on alebo ona je prototyp dokonalosti, tetka ak je drza tak ju uzemni, v jej popise prace nie je sa takto chovat, na druhej strane skola zacina v oktobri a lepsia prax nez sa valat doma nie? ak teda nemas nieco na cierno a podobne

Prezyvka55

Becrux :D lol bud rad ze ti platia zdravotku, kludne sa mozes z uradu nechat vyradit ked si taky macher a plat si ju sam ked ti nie je dobre co ti ponukaju. Aj ked tam zaskrtnes nie stale musis s uradom spolupracovat. A neohanaj sa zakonmi lebo ziaden ohladom toho nepoznas.