Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Konflikt s kolegom

Príspevok v téme: Konflikt s kolegom
ivoan

zdravim Vas, mam fajn pracu, ale momentalne ma prelozili na ine stredisko, kde uz tak rad nie som, jeden kolega sa chova ako pako, nie som zvyknuty na hlasky typu treba pritom pouzivat mozog, to je myslim zakladna vec a podobne supermanske reci, pritom niektore nove veci si z prsta nevycucam a musim sa pytat, ked sa spytam pozera na mna ze s cim ho to otravujem povzdychne si a povie mi to, ked sa nespytam neviem ci to robim dobre, zatial sa drzim a nechcem byt drzy ale zaujima ma ako by ste si to s podobnym clovekom vyjasnili, nie som uplakanek, ale urcite chovanie na pracovisku mi pride normalne, nie aby rovnocenny kolega sa choval ku mne ako k hlupakovi a ako nadriadeny

ivoan

dakujem za rady, on musi vidiet z mojej mimiky co si o jeho odpovediach a komentaroch myslim, prosto je tam uz par rokov a mysli si ze kazdy sa z neho pokadi, nemam rad takychto ludi co vytvaraju umelo zlu atmosferu v praci, uz som si aj vsimol ze ked nejaky z brigadnikov odide domov hned zacne akoze kontrolovat po nom a nadavat ze nieco spravili zle tak aby to sef pocul, a mojou chybou je ze obcas vyletim na niekoho ked uz ma fakt serie a nerad by som ja vysiel z toho ako ten zly, a maoam to vystihla, nechcem byt hnusny ale myslim ze si lieci komplexy

Maoam

inak takto sa spravaju kolegovia casto vtedy, ked su v praci bud sami frustrovani (ziadny postup a pod.) ALEBO vtedy, ked vidia, ze ten novy/ta nova je na to, ze je zaciatocnik(-cka) velmi dobry/-a a maju obavu, ze by ich casom mohli nahradit ;-)

takze sa takto snazia ich dusit a drzat umelo dolu...

neviem, co z toho sedi na tvojho kolegu, ci je sam v praci nespokojny (so svojou poziciou alebo prenasa osobne privatne problemy do prace a na inych ludi a rad si kopne) alebo je to ten druhy pripad ;-)

Maoam

dotycny ma jednak charakterovy problem a jednak problem s vlastnym egom a ma komplexy, takze si potrebuje aj takouto formou sam sebe neustale opakovane dokazovat, ze je 'dobry'

s tymto vedomim sa na neho proste takto hlad a budes to znasat lepsie

co sa tyka 'vychadzania' s takymto clovekom na pracovisku, pomaha asertivita, neznizuj sa na jeho pakovsku uroven, ale takisto nedrz hubu a krok, ale bud asertivny a sebavedomy vzdy, kedy sa to len bude dat

ked budes mat otazku, jednoducho sa ho opytaj a ked pride debilna odpoved, pekne krasne mu rozhodne (nie nadradene, nie utocne, nie urazene) povedz, ze na to nie si zvedavy, pytal si sa ho na konkretnu vec ohladne prace a nie na jeho komenty, ktore absolutne nesuvisia s tym,na co si sa ho pytal

a kludne mu pripomen, ze aj on raz zacinal a tiez sa ucil a nevedel od samotneho zaciatku vsetko a jeho naplnou prace je aj vysvetlit ti veci vramci prace, kedze si tam novy........

a spravaj sa sebavedomo a absolutne ignoruj VSETKY jeho debilne narazky, ignoraciou a sebavedomym spravanim mu postupom casu das najavo, ze si to voci tebe nemoze dovolit a ked si aj dovoli, mas to u prdele...proste to s tebou nic nerobi a prestane ho to bavit, lebo co jeho bavi, je davat druhych dolu....masti si tym svoje ego, to je cele a tuto radost mu proste vezmi

TinaM

urcite mu nieco povedz pri najblizsej moznej prilezitosti, lebo ak to budes v sebe dusit, mohol by si raz neprimerane vybuchnut a potom by si vyzeral ako pako ty. Nieco v zmysle, ako hovori jacki, ze vies sice vela veci, ale niektore nie a si rad, ze sa mozes nanho obratit, ked potrebujes pomoc, ale ze jeho hlasky/reakcie pre teba nie su prijemne. Podla mna si to on mozno ani neuvedomuje, musis mu to povedat-slusne a bez emocii, mozno z humorom (ak sa ti to podari).

jacki

no ja by som mu povedala nech si spomenie,ze aj on mal urcite zaciatky,kedy potreboval pomoct ci uz na to zabudol.Nech si len spomenie a nech nehra machra.