minulostou vas zatazovat nebudem, momentalna realita je, ze sme s priatelom spolu rok, velmi sa lubime a viem ze on je ON...a schyluje sa k tomu, ze ma poziada o ruku. lenze prave s tym mam problem, vidina, ze mam vystupovat pred davom ludi, ze cely vecer bude upriameny hlavne namna, uz teraz viem, ze to nezvladnem. nedokazem vystupovat pred ludmi, v kostole by som sa povracala urcite a cely vecer byt na parkete a tancovat ked to neviem...ine zeny maju vysnivanu svadbu a klamala by som keby ze poviem ze ja nie, ale skratka sa toho dna hrozim. vzdy ked na to pride rec radsej hned zvrtnem temu..mojho priatea milujem, chcem s nim byt navzdy, ale neviem ci som schopna podstupit celu tu maskaradu okolo toho :(
Nechcem sa vydavat!
samozrejme ze v konecnom dosledku to bude tak, ako my dvaja povieme a je mi uprimne jedno ako to zoberie rodina. ono chyba je najma vomne, pretoze na jednej strane v kutiku duse aj ja chcem takuto pompeznu svadbu ale ked sa na to pozriem realne myslim , ze by som asi musela byt na sedativach aby som to zvladla :) a zase spravit svadbu s jednohubkami je druhy extrem, ktory v ziadnom pripade nechcem, predsa je to velky den.
Tvoj problem je, ze sa snazis vyhoviet vsetkym od jeho rodicov, cez tetky az po bratranca z tretieho kolena, len sebe nie. Svadbu si sprav aku ty chces, ked sa oduju, pre teba lepsie, nemusis mat ani velke narodeninove oslavy, ked budu oduti, tak nepridu.
S tym, ze to pochopia by som si taka ista nebola, ludom velmi presibava pri podobnych udalostiach, ale kazdy den budes zit len s nim a nie s jeho rodicmi a pod. Myslim, ze minimalne on by to chapat mal.
bude to svadba tvoja a tvojho priateľa, nie tvojich rodičov a jeho rodičov, preto sa vy musíte rozhodnúť akú svadbu chcete... môj priateľ tiež najprv hovoril o väčšej svadbe (napočítal cca 80ľudí), pričom som ho veľmi rýcho s takýchto návrhom zrušila .. ja som pravý opak, mne by stačili štyria ľudia-čiže my dvaja a svedkovia a hotovo ...ale urobili sme kompromis, svadba malá, cca 20 ľudí aj s nami, pozveme len úplne najbližšiu rodinu, zoberieme sa, zajednáme miestnosť v nejakej reštike, dáme si obed alebo čo a večer dovi dopo ..žiadne tance, kameraman... navyše si to platíme my, tak snáď sa môžeme rozhodnúť akú svadbu chceme a peniaze budeme potrebovať na iné veci, nie na to,a by sa niekto opil, najedol a nedajboh ma ešte poohováral ak sa niekomu nebude páčiť.... ak sa niekto urazí, že na svadbu pozvaný nebol, tak bohužiaľ.....
urob si podľa seba, nie podľa iných ..ono je problémom vždy to, že platia to rodičia tak si myslia, že svadba musí byť preto podľa ich predstáv, ale to je omyl!
Zijeme v dobe a krajine, kde mas pravo udat svojmu zivotu smer taky, aky chces aby mal. Je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutia v nom a tvoja sanca prezit ho krasny! Ked sa nechces vydavat, tak sa nevydavaj...ked mas stres a paniku z prilisnej pozornosti (uplne chapem, mam totozny problem, neznasam ked na mna ludia civia, ked som stredobod a padaju na mna pohlady ludi vo vacsej miere ako je bezne), tak si zariad svadbu malu.. proste ty, on, svedkovia, nizkorozpoctove a hlavne to bude iba o vas, potom si mozes dat nejaku neviazanu oslavu doma pri jednohubkach z 10 rokov zaodeta v teplakoch :) Proste to odlahci, nedaj tomu glanc a neplanuj to rok ako bezni ludia... sprav si to podla seba. A to, ze rodina bude sklamana chapem tiez, vychovali vas, maju pravu vidiet vas v tento den, zdielat s vami vase stastie, ale aj oni musia chapat teba a tvoje pocity, ked im to racionalne vysvetlis, urcite to pochopia... tak vela stastia a nech sa vam dari :)
a nazrat, vytancovat a pozorovat a potom ohovarat :DDDDDDDDDDDD (cest vynimkam)
po roku sa idete brat? hm do troch rokov rozvod, naco si robis hlavu z nejakej svadby? aj tak sa tam vsetci idu len ozrat.
je to tvoja svadba, takze rozhodujes ty, ich vec, ze budu sklamani...vsak najdite daky kompromis...teda ak sa da....
chapem, ze to ma aj plusy, ked budes mat viac ludi atd., tak aj viac dostanete a pod., nielen ze to zaplatia, ale aj dary, ale ak nie si ten typ, ze chces a vies byt v centre pozornosti (uplne ta chapem, ja by som taku svadbu absolutne nezvladla), tak sa musis riadit podla seba, lebo TY sa budes vydavat, nie tvoja rodina, chapes
mozno by sa dalo daco skresat alebo premysliet...cojaviem, alebo aspon vymysliet nieco, co by pre teba bolo na tom pozitivne, mozno svadba vonku, v priestore, ktory by sa ti pacil...vies nie vsetko podla ich predstav, ale tak, ze by si do toho proste zakomponovala svoju verziu, ak by sa dalo to dako skombinovat, mozno by si to potom lahsie zniesla vsetko
ano, nase rodiny, najma jeho. maju vo zvyku mat velke svadby, s mnohymi hostami, zivou hudbou a podobne..ono samozrejme ze je to uzasna vec navyse to vsetko zaplatia oni a ja som tiez ako mala snivala po velkej svadbe. len cim dalej sa to stava realnejsie zacinam mat pocit, ze tolku pozornost nezvladnem...citim sa koli tomu ako blazon
a kto ta tlaci to tejto formy svadby?
vsak si to zariad, ako ty sama chces, ci ta tvoja alebo jeho rodina tlaci do takejto 'klasickej' obrovskej svadby so vsetkymi maskaradami a kostolom a Co.?
strasne vela ludi sa berie len na urade s dvoma svedkami a idu na obed a dovi - dopo a pozvu si par ludi...
usetria mega prachy a stresy