Prejedam sa sladkostami

Príspevok v téme: Prejedam sa sladkostami
smooolinka

Ahojte, poradte mi prosim ako prestamem s prejedanim sa sladkeho? Som zavisla a neviem s tym prestat. Dokonca jem aj vtedy ak uz pocitujem ze mi je zle z toho :/ vela raz som to stopla ale dlho mi to nevydrzalo potom som za par minut dobehla zameskane.. Uz mi dokonca vsetci schovavaju sladkosti :/ mam 24 rokov aby ste si nemysleli ze som dieta.

smooolinka

Cvicit som zacala od noveho roka :) zatial ma to drzi aj bavi aj zdravo jem len to sladke vzdy tam je :( citam kopec clankov pozeram vela videi ale ked vidim sladkost ach :( ak dlho nevezmem do ust sladke konec :( najlepsie na tom je ze ak kupujem sladke rovno k tomu hadzem aj slane krekry ci tycinky abo chipsy pretoze hned ako dojem sladke nutne potrebujem slane :(

ebi777

býva to vtedy, ak máš premnožené kvasinky,,, proste kvasinky pýtajú výživu,, t.j. cukor

druhá vec je, že sladkosti majú vysoký glykemické index,, čiže po ich konzumácii Ti rýchlo stúpne cukrov v krvi,, ale v zápätí aj rýchlo klesne,,, a práve kvôli tomuto rýchlemu poklesu sa človek cíti nekomfortný, oťapený a má pocit ako keby mu niečo chýbalo - chýba ďaľší cukor pre zabezpečenie pocitu komfortu

do tretice, pri konzumácie sladkostí sa do krvi vylučujú aj hormóny šťastia - endrofíny,, zrej si začala byť závislou

proste treba mať pevnú vôlu a skoncovať s touto závislosťou ;)

ako to už bolo spomínané, ako motiváciu si skús čiťať texty o zdravom životnom štýle, začni športovať, aby sa športom uvoľňoval endorfín do krvi, urobíš tak niečo pre svoje zdravie a budeš mať z toho dobrý pocit

redka

potrebujes sa vycistit... asi mas premnozenu kvasinku a ta si priam vyzaduje sladke, skrobove jedlo... doslova ovlada nase chute...

_meno

Ahoj smoolinka

Jeej to je mile ze ti schovavaju sladkosti :D :D Aj zlate ako vies dobiehat :D

Velmi rad ti poradim v 4 krokoch :
1. zacni sa vzdelavat (citat) o strave
2. zacni sa vzdelavat (citat) o ludskom tele a fyzickych aktivitach, sportoch

(po tychto 2 bodoch budes mat v hlave dost info nato ze zistis aky vplyv ma kolac na ludske telo napriklad)

3. zmen si jedalny listok a zacni sa nim stravovat
4. navrhni si daky sport ktoremu by si sa chcela venovat a zacni

P.S. urcite si najdi cloveka co s tebou bude bud sportovat / alebo nakupovat stravu .. ak sa taky nenasiel, tak urcite aspon dakoho komu budes kazdy den vraviet a ukazovat progres

Vela stastia