ahojte. Chcel by som sa vás opítať ako sa aplikuje injekcia do žily čiže intravenózna injekcia.Doktorka mi ju predpísala pretože ma nechcela objednať na infúzie lebo by som musel ďaleko dochádzať.Prosím napíšte postup.Vopred ďakujem. :)
Injekcia do žily
to je co za bullshit? injekciu tusim ani nemoze pichat sestra ale lekar (do zily) takze pochybujem ze by ti to niekto predpisal
písal si, že chceš postup aby si si sám pichol liek do žily :)
dakujem ale mam si pichat do laktovej jamky
pozri si obidve predlaktia na torej maš viacej vidieť žily, vyber si tu ruku. stiahni nad predlaktim a pumpuj. nie moc tuho stiahni. je dobre ked cez piješ viac vody, vtedy su žily hrubšie, viacej vyliezaju, tiež teplo pomáha. ihlu vpichuj asi v takom uhle aby bola skoro rovnobvežna s rukou do ktorej picháš. aby si vedel, že si v žile musíš sem tam popoťahovať piest smerom von a či ti pôjde krv do striekačky. ak sa pustí krv do striekačky, si v nej. dávaj pozor, aby si si do žíl nepúšťal veľkú vzduchovú bublinu. maličká vzduchová bublinka nevadí. tekutinu. vytiahni ihlu, miesto vpichu čo najskor stlač najlepšie vatovym odličovacim tamponikom s niečim dezinfekčnym. ak budeš pichať znovu, snaš sa pichať stále vyššie po tej istej žile, ale lepšie ak vyberieš inú alebo striedaš, nech sa jedna hojí. na modriny po vpichoch použi heparoid, ale nie na vpich
a ešte musíš sa pripraviť na to že si to budeš vpichovať pomali možno aj 5 min podľa toho koľko ml roztoku
ďakujem ale nevie niekto bližší postup ako si mám pichnúť a tak?
musíš si iesto videnzifikovať a potom pichnúť keď pichneš pomaly budeš tlačiť obsah striekačky do žily potom vitiahneš a prelepíš