Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Poďme chudnuť s rozumom + kritika jedálnička

Príspevok v téme: Poďme chudnuť s rozumom + kritika jedálnička
be-fit

Ahojte vsetci,
Mam 22 rokov 169cm a cca 68kg. Po tom ako som 5 rokov nic nerobila sa moje dovtedy celkom pekne svaliky zmenili na tuk :D.
Uz dlhsie sa na to nemozem pozerat a preto som od oktobra zacala chodit 3-4x do tyzdna na spinning. Na moje prekvapenie ma to riadne chytilo, je to pre mna ako droga :) a aj z povodnych 72kg mi to kleslo na tych spominanych 68kg. Na 68kg som uz vyse mesiaca a nie a nie to klesnut, preto som sa rozhodla zmenit aj stravu.

Od 2.1.2014 idem na to a bola by som rada, keby sa ku mne niekto pridal. Na vsetko chcem ist s rozumom a pomaly, lebo naozaj neznasam tie diety typu za 10dni 10kg dolu, ktore su dobre jedine tak na spomalenie metabolizmu.

Cez tieto sviatky obzerstva som preto dost studovala rozne stranky a zostavila si jedalnicek a bola by som rada, keby ste mi napisali co si o tom myslite :)

Este aby som nezabudla, pred Vianocami som si dala robit testy a okrem ineho mi vysiel bazalny metabolizmus 1437Kcal a bielkovinovy index (ci ako sa to vola) 92g bielkovin na den, coho som sa snazila aj drzat pri jedalnicku.

Takze tu je:
R: SHAKE- 30g konopny protein, 200ml polotucneho mlieka, 1 stredne velky banan (cca 100g) a lyzicu (cca 10g) kokosoveho oleja
tento shake pijem kazde rano uz vyse mesiaca a naozaj som si nan zvykla, uz ma ani nenapadne dat si nieco ine a aj ma zasyti, takze dufam ze ho nebudem musiet skrtnut :)

D: velke jablko/ 2 mandarinky/ 1krajec 100% celozrnneho chleba (30g) so sunkou a zeleninou/ jogurt /alebo nieco podobne

O: 200ml zeleninova polievka/ kuraci vyvar/ ...
+ 150g ryba na masle, 150g zemiakova kasa, zeleninovy salat

+ 100g kuracie prsia na prirodno + 150g zemiaky/ryza, zelenina

+ kuracie rizoto, zelenina

+ alebo nieco podobne

O: 250 ml acidko/ jogurt/ proteinova tycinka (ked je velka chut na sladke)

V: 200g cottage cheese, zeleninka / salat s kuracim maskom/ tuniak, zelenina /...

To su take najzakladnejsie jedla, ktore chcem rozne kombinovat :) ked som si robila rozne kombinacie vychadzalo mi to v primere: 1300 kcal, 85g bielkovin, 110g sacharidov a 33g tuku denne

Este som chcela spomenut cvicenie- chodim na ten spinning 3-4x do tyzdna 45 minut (strazim si aj tepy- drzim sa okolo 140tepov za minutu) a ku tomu by som este chcela pridat cvicenie doma, kedze som na vianoce dostala XBOX a mam objednanu hru, pri ktorej sa cvici (kardio aj posilnovanie). Lenze neviem kedy mam cvicit- rano/vecer?, v ten isty den ked idem na spinnig? a ako casto je dobre cvicit?

Budem teda vdacna za kazdy komentar (ci uz pozitivny, alebo negativny) a za kazdu osobku, ktora by chcela ist somnou do toho. Mozme si vymienat skusenosti, jedalnicky a hlavne podporu :)

P.S.: dakujem ze ste to vydrzali precitat az do konca, ale ja som povaha, ze ked uz sa do niecoho chcem pustit, tak sa snazim ist do toho naplno a robit to co najlepsie :)

be-fit

No 90dnovu poznam, ale to asi nebolo nic premna...ja som ju drzala asi pred 2 rokmi. Vtedy mi islo behom 3 tyzdnou dolu 9kg...vsetci mi vraveli ze som strasne strhana a hoci chuda, ale ochabnuta...uz som teda dalej nechcela chudnut a pomaly som pridavala dalsie jedla, ale tak rychlo ako som schudla som to mala hned spat...mozno keby som tych 90dni vydrzala tak by sa to ustalilo, len som sa bala dalsich kg dolu...ale uznavam, ze aj ja poznam dost ludi co pekne s tym schudli, ale vzdy to bolo okolo 20kg :-)

kilecko

Ja som na teme kamaratka na chudnutie tam si pisem uz rok s kamaratkami a tam sme vsetky tento rok pekne pochudli.JA a este asi zo 4 kamosky sme tam drzali 90 dnovu rozlisovaciu dietu kupila som knizku ,ale nevarila som presne podla nej iba som dodrziavala 4 dni sa opakujuce a v ramci dovoleneho som podla toho jedla tento vlastne na druhy rok 7.1.2014 sa zas do toho pustim a na jar uz budem mat zas super postavu myslim si ze 90 dni je tak akurat sa naucit spravne jest schudnut je lahko len to udrzat a najhorsie su sviatky a oslavy ale ja to dam urcite ved velka noc bude az v aprili to uz budem sik.Inac ked som pisala ze 4 dni som jedla to iste neboli to rovnake jedla ale ked bol bielkovinovy den tak raz bolo masko inokedy zas syr,vajcia atd.a ked boli uhlohydraty tak cestovinu na vela sposobov hodne zeleninky a v skrobovom dni zemiaky ,alebo ryzu alebo kyslu kapustovu polievku a vitaminovy den ovocie a zeleninu takze som varila ale ako pisem v ramci dovoleneho tak takto som ja pochudla a samozrejme treba trosku aj pocvicit staci aj doma ,ale treba sa hybat tak doschudnutia.

be-fit

Ved ani mne to pocitanie nieje 2x prijemne, ale som si vypocitala tie naj recepty a tie uz budem potom len scitovat,
Co sa tyka mojho ciela chcela by som sa dostat na 60kg do leta...ak by to bolo este o kustik nizsie neurazila by som sa, ale menej ako 55kg by som pri svojej vyske ani nechcela mat..tak hadam by mi to na tych 60kg mohlo vyjst :-)...a tebe sa ako podarilo tak kraaasne schudnut??

kilecko

Be /fit celkom si dobre schudla od oktobra 4kg a urcite pri tejto strave a hlavne cviceni das dole a kolko chces mat kg pri tvojej vyske ,ja som od minuleho roka od oktobra tiez chudla z vahy 83kg pri vyske 174cm a v lete som mala 67kg no horsie sa to udrzuje hlavne teraz cez vianoce uz mam 73kg ,ale po vianociach po 3 kraloch tiez idem na chudnutie drzim palceky len ja neznasam pocitat kalorie

be-fit

nie nie, ale este asi pred pol rokom som bola na podobnom merani a tam na mna nelepili elektrody, ale to vyplulo len vodu, tuk a svalstvo :D a co som bola prekvapena tieto hodnoty sa +-1% aj zhodovali s tymi co mi namerali pred vianocami

ebi777

jaj ok, ale ten bazalny metabolizmus nie je velmi presny,,, toto poznam.
myslela som si, ze si bola na tom pristroji, co ti daju taku bublinu na hlavu, kde sa pusta kyslik a zaroven pristroj detekuje mnozstvo vydychovaneho kyslicnika uliciteho, a takto v pc sa prepocitavaju tieto czmerane elkom presne parametre a urci sa presny BM

be-fit

na ten spinning prisiel jeden vyzivovy poradca so specialnou vahou a on ma pomeral (aj tuk, svalstvo a vodu v tele), ale mali by ti to spravit skoro v kazdej lekarni alebo predajni zo zdravotnickymi potrebami :)