Aky mate mesacny rozpocet na jedlo?

phoe

Magister, ja jem normálne porcie, nepotrebujem sa prezierat ani minat enormne sumy za jedlo, radšej si ušetrím na horšie časy;) žalúdok mám len jeden, aspoň ma netrápi obezita a nemusím chodiť na odsavanie tuku . Aj tak sa mi zdá že minam priveľa, lebo si vyberám kvalitné potraviny. Keďže nezivim restiky a fastfoody, usetrim za dph, viem čo zjem a nepodporujem nadmernú spotrebu.

Lulu2011

ked raz clovek zarobi cca 400 e ma splatky, seky, asi tazko moze minut 500 e na stravu, ale ludia casto aj kupuju zbytocnosti, neviem, ze by som otrieskala tisic e na stravu, to jedine, ze by som po restikach chodila, co dostanem listky na obed, kupujem veceru domov, cez den sa kazdy stravujeme v praci, maly v skole, vecer nam netreba 3 chody, neviem kolko minieme na stravu nesledujem to, ale asi do 150-200 e traja, mne napr. staci na obed tofu - 0,70 centov k tomu konzerva zeleniny - 1,30 cize za 2 e sa viem najest na obed, niekedy sme sme vycerpani po praci, skocime na fast food, alebo ked koncim neskoro vecer, ale nejak striktne si nezapisuem, kolko miniem by som sa zblaznila, kupim proste co treba

ebi777

magister, nerobím fyzicky náročnú prácu,,, mám 48 kg,,,, a chcem si svoju štíhlu líniu naďalej udržať ;-)

kupujem si len toľko čo práve zjem v ten deň na raňajky a večeru poprípade na dva dni,,, jem veľmi málo ;-)

takto si viem z výplaty dosť odložiť, ale desí ma to, ak budem mať raz rodinu, vtedy už na jedle nebude sa dať šetriť :/
a tiež si neviem predstaviť, ako tu už niekto písal že minie 150 éčok na seba a dve deti :( je to smutné

ebi777

tiez mi to tak vychadza, ze denne miniem cca 5-10 eur na jedlo, za mesiac to cini tak cca max. do 250 eur, niekedy ked sa uskromnim je to menej (vynecham kavicky, obedy v restikach)

phoe

Neviem, nerátam to, ale dosť, vždy ked nakupujem miniem aspoň dvacku plus obedy mám v práci. Nakupujem asi každý druhy deň. Ale snažím sa nekupovat blbosti . Pre dve osoby . Čiže cca 10 eur na deň na osobu.