Projobs - podvod - čo s tým

Príspevok v téme: Projobs - podvod - čo s tým
karolinkaka

Včera som našla inzerát na ponuku pracovného miesta, dokonalého, a hoci som na nete zbehlá a obozretná, mám dojem že som sa nechala nachytať v eufórii.

Stránka funguje na princípe, že si môžte pozrieť ponuky ale keď chcete kontaktovať firmu, musíte sa registrovať, vyplniť údaje o sebe a zaplatiť registračný poplatok 4€. Povedala som si, že to za to stojí a nezdalo sa mi nič podozrivé.

Pointa je však v tom, že dnes som si stránku prezerala detailnejšie a klikla na odkaz \"registrácia pre firmy\" kde následne žiadny registračný formulár nie je, iba kontaktný formulár na spoločnosť projobs. Teda registrácia firiem nie je možná! Vtedy mi došlo, odkiaľ vietor fúka. Tak som si projobs.sk vygooglila, a našla kopu správ na fórach o tom, že táto stránka je podvodná.

Ďalšia vec, včera pri \"mojej\" ponuke bolo že je platná len do stredy 20.11 (je tam aj pekné psychologické odpočítavadlo), takže som mala pocit že musím rýchlo reagovať. Dnes pri rovnakej ponuke je, že platí do 21.11. NA fórach presne toto písali, že sa tam deje.

Taktiež som po registrácii s hrôzou zistila, že žiadne údaje o firmách ktoré hľadajú zamestnancov tam NIE SÚ. Čiže nereálna možnosť overiť si, či fakt niekoho hľadajú. Žiadny kontakt, nič. Len popis práce a požiadaviek na zamestnanca.

Podmienky používania serveru som včera zbežne čítala, dnes detailnejšie a mám dojem, že oni bohužial nesľubujú žiadnu prácu -\"používateľ má právo kontaktovať ma že má o mňa niekto záujem\"... ale \"právo\" nie je \"povinnosť\"..

Nejde mi o 4€, ale o princíp. V kontakte na webstránke nie je uvedené ani IČO, proste nič. Tvária sa, že sprostredkúvajú prácu a pritom je to PODVOD.

MOJA OTÁZKA ZNIE : Kam toto nahlásiť? Ktorý orgán takéto veci prešetruje? SOI? Alebo niekto iný ? Čo s tým ?????

majka07

Dobrý deň,
práve teraz som vyhľadala spomínanú stránku. Napísala som odkaz a keďže chceli odo mňa registráciu, tak som už nepokračovala. Bolo mi divné, že tam neboli žiadne údaje o firme ani kontakt.Teraz náhodne tu čítam vaše príspevky a oceňujem, že ste sa zapojili do diskusie. Som rada, že som sa nezaregistrovala,len ma napadlo, či som nespravila chybu, že som vôbec odpovedala.Myslíte, že už to bol krok k tomu, aby odo mňa vymáhali dáky poplatok? Ďakujem za odpoveď.

melisa uz

Pekný deń.Tiež som naletela.Prosím ,poradte kde treba ohlásiť podvodníkov.Kto by to mohol prešetriť, alebo poradiť ako postupovať.Ďakujem.

sova11

dnes som našiel znovu ponuky od tejto zazračnej firmy....prihlasil som sa a zrušil svoj učet,dufam že už nikdy neurobím nič podobne... ale 4 eura x každý človek čo sa necha nachytat,celkom dobry biznis....banda špinava

sova11

Zdravim,naletel som tiez ako ostatny,kaslem na 4 eura za sms,len sa chcem spytat,ci islo o jednorazovy poplatok,alebo sa to bude opakovat..dakujem

x0x0

Dopustila som do podobnej chyby ako Vy. Zaregistrovala som sa na stranke projobsu. Bohuzial len potom som nasla vystrasujuce komentare o tejto stranke. Dostala som SMS,ze mam nim poslat naspat na cislo 7604 slovo JOB a potom moj profil bude aktivovany. Toto som nespravila. A este som sa neprihlasila ani po registracii na ich stranke. Neviete nahodou, ci v buducnosti budu mi posielat nejake dalsie SMS-y, ci budu mi za to strhavat dalsi kredit? Alebo to bolo len jednorazovy poplatok? Po pripade co mam robit, ako zastavit dalsie sms od nich? Dakujem.

0vecka

akoze ty chces peniaze (za pracu) ale musis zapatit 4EUR. Akoze sorry ale ak toto nieze je podozrive ale do oci bijuce.

Skus SOI ale ak nemas ziadne dokazy asi s tym moc nepohnu aj ked ja mam s nimi dobre skusensoti

V takychto pripadoch si ale myslim ze je obcianska povinnost majitlov tychto "firiem" takychto ludi osklbat.