Zdravot. poistovna evidencia na urade prace

alodi

a myslim ze som tam vtedy nechaval aj potvrdenie o ukonceni studia alebo maturitne vysvedcenie/uz neviem co z toho to bolo. Co by sa stalo v pripade ze maju moje vysvedcenie popripade potvrdenie o ukonceni studia v poistovni a nemaju ten doklad z uradu (pritom na urade ho maju)

alodi

a co sa stane v pripade ze ten jeden papier zostane na urade a ten druhy pre zdr. poistovnu v zdr. poistovni nemaju. mne totizto tvrdia po dlhom case ze som tam ten papier nedoniesol ale viem ze som tam bol a nejake papiere nosil a oznamoval ze som ukoncil studium a ze sa prihlasujem na urade prace a oni mi teraz tvrdia ze ten papier o ktorom si tu pisala som tam nepriniesol

alodi

dakujem :) a toto potvrdenie vyhotovia 2x jedno zostane mne a jedno poistovni? alebo dostanem len jedno a to zanesiem do poistovne?

ni-ka

vysvedcenie pre ZP nepotrebujes:)...pri prvej registracii ti ho este asi nedaju,najprv sa vypisuje nejake tlacivo,potom ta zaradia do evidencie a potom ti daju potvrdenie pre ZP...

alodi

to tlacivo mi daju hned v ten den ako sa pridem prihlasit na urad a hned ho zanesiem aj do poistovne spolu s vysvedcenim?

ni-ka

najprv ides na upsvar kde ta zaradia do evidencie a tam ti aj daju tlacivo pre ZP ktore im zanesies ako potvrdenie ze si evidovany na Upsvar a platia oni za teba odvody...
obvykle sa na upsvar eviduje co najskor po skonceni skoly aby si nemal vypadok v plateni zdravotneho poistenia...vsetky dni ktore si nezaplatil budes musiet spatne doplatit