Ako sa rozísť?

Príspevok v téme: Ako sa rozísť?
hviezdička07

ahojte, potrebovala by som poradiť ako sa mám rozísť s priateľom. Sme spolu 6rokov od mojich 19 on je o 14rokov starší rozvedený s dospelými deťmi. Bola som veľmi zaľúbená ešte v podstate donedávna, ale dosť mi vadil jeho vorkoholizmus a to že sme spolu trávili čoraz menej času čo jemu podľa jeho slov vôbec neprekážalo, veľmi som sa kvôli tomu trápila,hádala sa s ním no on nič ako keby ma nebral vážne. Asi pred rokom som spoznala jedného muža v práci, bol mi veľmi sympatický, galantný a slušný začali sme spolu komunikovať ale len cez e-maily, neskôr sme sa parkrát aj stretli, kedže som mala veľa voľného času pretože môjmu priateľovi vôbec nevadilo ked som šla po práci do mesta sama a vracala sa sama domov, čoraz viac som si uvedomovala že svojho priateľa prestávam lubiť a zalúbila som sa do toho nového muža,nespali sme spolu iba sme sa pobozkali,no chcem sa s priateľom rozísť, uvedomila som si že ho nelúbim a že mi vzťah taký aký bol do teraz vôbec nevyhovuje, za tých 6 rokov sme sa nepohli dalej vo vzťahu vôbec,žiadne plány do budúcna žiadna spoločná domácnosť, môj priateľ je usadený domased,až sa divím že som cez ružové okuliare toto všetko nevidela skôr..Hm a čo sa týka nášho intímneho života tak je u nás bežné že pol roka nič ako teraz,jemu to skrátka nejak nechýba alebo ja neviem mne to nepríde normálne ja takto žiť nechcem už,v podstate už po tom ani netúžim,neviem ako mu mám povedať že sa chcem rozísť už som to skúšala no on akoby nabral druhý dych a správa sa neskutočne milo a vo všetkom mi ide v ústrety, no ja viem že ho už nelúbim. Nechcem sa s ním rozísť kvoli novému mužovi, možno s ním nakoniec ani nebudem ale takto už skutočne žiť nechcem,prosím poradte mi ako to mám urobiť ja mu fakt nechcem ublížiť no ja sa asi zblázim, sa divím že to na mne on nevidí.Vopred dakujem za názor

phoe

Povedz, zlatko, mám ťa sice stale veľmi rada, ale už ťa nelubim, sám vieš, že nam to už neklape. Chcem sa rozísť, nájsť si noveho partnera a mať deti, usadiť sa. To čo medzi nami bolo, už vyprchalo, a nič nám tento vzťah už nedáva. Rada ostanem s tebou kamarátka, ak budeš chcieť, ale takto ďalej už nemôžem, prepáč. Viem že to pochopis.

Sonjaa

Moja rada:
Neostávaj s mužom o 14 rokov starším, čo už má vlastné deti... On už svoju rodinu mal, ostali mu deti a zrejme už ďalšiu rodinu nechce. Chce mať len priateľku, aby nebol sám a určite ho teší tvoja mladosť... Veď postarší vyžití muži sa radi pochvália s oveľa mladšou ...

Ty mu netaj zmenu, čo nastala. Máš pred sebou celý život, tak si ho nepokaz so starým chlapom pre boha ....
Si mladá, chceš mať vekom primeraného priateľa a perspektívne manžela a otca svojich detí ..... To maj stále na mysli a rýchlo vysvetli terajšiemu, že sa vaše cesty rozchádzajú... Už teraz konečne vidíš, čo negatívne prináša takýto veľký vekový rozdiel. Ty potrebuješ aktívne žiť, ale on to už má za sebou - odžité... Nikdy ho nebude baviť to, čo teba...
Hľaď si svojho záujmu, choď za svojim ozajstným šťastím - za seberovným mladým mužom, aký k tebe pristane... Hľaď si vybudovať taký nový vzťah, čo bude mať aj budúcnosť a perspektívu ...
A skús to vyriešiť to čo najskôr....
Tak by som poradila každej mladej babe, ktorá sa zamiluje do o veľa staršieho muža s deťmi ...

Ale všetko je na tebe, rozhodnúť sa musíš sama...

kablica

jednoduche-povedz mu, ze ho uz nelubis, ze svoj zivot si predstavujes inak a ze si si nasla niekoho, s ktorym to moze vyjst.

laskac24

je to smutné, tak 6 rokov je dosť máte už čo to za sebou, neviem aka je vaša domácnosť bývate spolu ? ak sa stretavate raz za tyzden tak nepoviem nič, ale dalšia vec nemala si si začínat s druhym kým nemas poriešeného tohto možno si zalubena a potom olutujes ze ste sa rozysli skús sa prehrabať v spomienkach čo ste prežili spolu a premyslieť si či fakt sa nič nedá napraviť ja neverím že si mu to povedala dakedy ze co sa ti nepaci podla mna bi sa to pokúsil zmeniť, ale ak ťa nemiluje tak neni očom, skús si hlavne predstaviť že ked sa rozidete ci ti bude chybat ked ho už nikdy neuvidíš, a bude po všetkom. ale ešte predsa ho mas rada ked pises ze nechces abi sa trapil, druha zena ked sa chce rozíst tak sa bez lutosti este sa aj pochvali novým úlovkom.

Emily opat

Pozri, podla mna najlepsie je povedat pravdu. Je to jednoduche. Povedz mu, ze ho uz nelubis. Ze si vdacna, za cas straveny s nim, ale teraz si pochopila, ze vase cesty sa rozchadzaju.
Ak zacnes menovat nejake dovody, on sa bude zrejme snazit napravit situaciu. Ale to nie je fer a najma to nepomoze.
Ja ak prestanem lubit, vzdy to poviem. Ten druhy potom rychlejsie pochopi, ze je koniec a nezivi falosne nadeje.