Ryžová kúra od buduceho tyzdna

odpovedam

prohealth, kde pisem, ze ryzova kura je bezsacharidova??? Zle citas.
Pisala som, ze ja som bola na nizkosacharidovej diete, kde telo reagovalo sokom.

Prohealth

Cele tieto ryzove dukanove hocijake diery su jeden velky BULLSHIT..
Je to bludny kruh a nic viac.

Pre odpovedam:

O zdravej strave a potravinach toho viem dost vela, zaoberam sa s tym uz par rokov a musim ta uvezpecit ze to co si napisala je dost velka kravina. Ryza je v podstate skoro cisty sacharid takze ryzovy kuru nazvat ako bezsacharidovu, to ti skladam klobucik.
A potom ze na nete siria len same bludy no bodaj by sa takto nesirili..
Ludia zabudnite uz raz a prevzdy na diety, zacnite sa normalne zdravo stravovat, vylucte zo svojho jedalnicka hovadiny, pite vela CISTEJ vody a garantujem vam ze schudnete a nebudete priberat a aj sa vam organizmus ocisti. Len to treba cas a nie hrrr hrr za tyzden 20kil a neviem co. A stravovat sa pravidelne.

odpovedam

Kristyna, mylis sa. Dala som si tu namahu a precitala som si to cele. O strave, chudnuti, priberani a cviceni viem vela. Venujem sa tomu uz dost dlho. Ved robte, co chcete. Ale detox nie je pre kazdeho. Rovnako ako sauna, kde kopec ludi podostavalo infarkty. Nie vsetci su na zataz pripraveni, aj na detox sa ma telo najskor pripravit. Na sok ho treba pripravit.

Kristyna

pre odpovedam

nechcela som to tu kopirovat, ale vidim, ze mnoho ludi diskutuje o niecom a ani si nedali namahu precitat si zdroj informacii, z ktoreho cerpam

Celozrnná ryža natural obsahuje z obilnín najhodnotnejšie bielkoviny (s využiteľnosťou 70%, čo predstihne aj mäso), málo tukov (nenasýtené mastné kyseliny), asi 73 percent sacharidov, vitamíny B1, B2, B3, vitamín E a z minerálnych látok malé množstvo sodíka, ale veľa draslíka, fosforu, kremíka a tiež zinok, vápnik, horčík, selén a samozrejme vlákninu.

Je vynikajúcim zdrojom betaglukánu, rozvetveného polysacharidu, ktorý podporuje tvorbu a aktivitu makrofágov, najdôležitejšej zložky bunkovej imunity.

Má značný obsah kyseliny glukurónovej, ktorá sa v tele za pomoci enzýmu glukuronidázy viaže s cudzorodými, ťažko odbúrateľnými jedovatými látkami, ktoré je potom telo schopné vylúčiť a zbaviť sa ich.

Vitamíny skupiny B obsiahnuté v naturálnej ryži sa dobre vstrebávajú do nervovej sústavy a pomáhajú pri depresiách. Podporuje tiež činnosť čriev, stabilizuje hladinu cukru v krvi a pomáha chudnúť, lebo stimuluje spaľovanie tukov. Varená bez soli má odvodňujúce a detoxikačné účinky.

Celozrnná ryža je pre obsah veľkého množstva hodnotných látok osobitne vhodná na redukčnú diétu. Pretože neobsahuje glutén, je vhodná aj pre celiatikov.
----------

Telo vobec nie je odstavene od sacharidov.. telo ani nehladuje, 3 tyzdne sa je plnohodnotna strava zlozena z ryze a zeleniny a neskor aj strukovin... vsetko je to postupne rozdelene do faz, aby sa nestalo presne coho sa kazdy tak boji, jojo efektu po tych 9tich dnoch iba ryze..

O vynikajucich ucinkoch tejto kury som sa sama presvedcila pred 15timi rokmi, kedy som ju drzala dokonca aj dlhsie... vyliecila som si vtedy vsetky zdravotne tazkosti.. vahu aj stav som si udrzala dlho, zopar rokov.. potom prisli tehotenstva, po nich nejake tazkosti a preto som sa znovu ROZHODLA, ze do toho idem.. nechcem tu stracat cas obhajobou, toto je tema o hladani pripadnych spolubojovnikov...

dakujem, ze to vsetci, ktori nesuhlasia respektuju :)

odpovedam

No prave o to ide, ze schudnutie je prijemny vedlajsi ucinok. Odstavenim tela od prijmu zdroja energie (sacharidov) si sposobite po ukonceni "kury" prave priberanie. Toto dokazalo uz vela studii, su o tom aj publikacie, ktore skumali ludi roky po takejto kure ci diete, ci akokolvek sa to nazve. Telo si zvykne na energeticky vyrazne nizsi prijem a cokolvek, co prijmete nad tuto hodnotu, sa na vas neskor prilepi.

Telo vam soky, ktore mu pripravite, zrata. Je to samozrejme vasa vec, ale stranka eutrofia je privelmi neodborna a laicka. Uz len preto, ze to odporucaju aj tehotnym zenam. No ktora normalna zena sa bude v tehotenstve detoxikovat a este ryzou? A obranu tela proti tomuto soku este nazvu sprievodnymi ucinkami. Trosku rozumu, ludia.

Pripravte sa na psychicky sok. Bola som v maji a juni nutena byt na diete bez sacharidov. nezelam vam to zazit. Uzkosti, depresie, triasky, zimnice, bludy, nervozitu a neschopnost cokolvek robit. Ak si myslite, ze je to prospesne, tak drzim palce.

Kristyna

Je to kura, mnohym pomohla, myslim, ze si treba podrobne precitat vsetko dostupne o nej.. ano, schudnutie je prijemny vedlajsi ucinok, ale ak chce niekto iba schudnut, nemusi sa predsa takto obmedzovat v strave...

Rusovlaska

Rada sa pridam, studujem to uz asi mesiac, len som sa odhodlavala..
Nezainteresovani, nerieste:-) nie je to totiz dieta..