pre odpovedam
nechcela som to tu kopirovat, ale vidim, ze mnoho ludi diskutuje o niecom a ani si nedali namahu precitat si zdroj informacii, z ktoreho cerpam
Celozrnná ryža natural obsahuje z obilnín najhodnotnejšie bielkoviny (s využiteľnosťou 70%, čo predstihne aj mäso), málo tukov (nenasýtené mastné kyseliny), asi 73 percent sacharidov, vitamíny B1, B2, B3, vitamín E a z minerálnych látok malé množstvo sodíka, ale veľa draslíka, fosforu, kremíka a tiež zinok, vápnik, horčík, selén a samozrejme vlákninu.
Je vynikajúcim zdrojom betaglukánu, rozvetveného polysacharidu, ktorý podporuje tvorbu a aktivitu makrofágov, najdôležitejšej zložky bunkovej imunity.
Má značný obsah kyseliny glukurónovej, ktorá sa v tele za pomoci enzýmu glukuronidázy viaže s cudzorodými, ťažko odbúrateľnými jedovatými látkami, ktoré je potom telo schopné vylúčiť a zbaviť sa ich.
Vitamíny skupiny B obsiahnuté v naturálnej ryži sa dobre vstrebávajú do nervovej sústavy a pomáhajú pri depresiách. Podporuje tiež činnosť čriev, stabilizuje hladinu cukru v krvi a pomáha chudnúť, lebo stimuluje spaľovanie tukov. Varená bez soli má odvodňujúce a detoxikačné účinky.
Celozrnná ryža je pre obsah veľkého množstva hodnotných látok osobitne vhodná na redukčnú diétu. Pretože neobsahuje glutén, je vhodná aj pre celiatikov.
----------
Telo vobec nie je odstavene od sacharidov.. telo ani nehladuje, 3 tyzdne sa je plnohodnotna strava zlozena z ryze a zeleniny a neskor aj strukovin... vsetko je to postupne rozdelene do faz, aby sa nestalo presne coho sa kazdy tak boji, jojo efektu po tych 9tich dnoch iba ryze..
O vynikajucich ucinkoch tejto kury som sa sama presvedcila pred 15timi rokmi, kedy som ju drzala dokonca aj dlhsie... vyliecila som si vtedy vsetky zdravotne tazkosti.. vahu aj stav som si udrzala dlho, zopar rokov.. potom prisli tehotenstva, po nich nejake tazkosti a preto som sa znovu ROZHODLA, ze do toho idem.. nechcem tu stracat cas obhajobou, toto je tema o hladani pripadnych spolubojovnikov...
dakujem, ze to vsetci, ktori nesuhlasia respektuju :)