Dá sa ľúbiť dvoch?

Príspevok v téme: Dá sa ľúbiť dvoch?
StratenáDeva

Chcem len vedieť váš názor. Mám vzťah , poznáme sa už pol roka a oficiálne sme pár 2 mesiace . On je veľmi zlatý , spoľahlivý , ľúbi ma , vidím to v každom pohľade , dotyku ... Najskor sme boli len priatelia , no on sa zamiloval .. Nevedela som čo urobit a nakoniec som si začala myslieť ,že ho ľúbim . Nie som si tým celkom istá , i keď to znie strašne , no rada s ním trávim čas , rozumieme si , pomáhame ,vieme sa spolu smiať i plakať ...
No stále tu je minulosť. Človek ,s ktorým nemožem byť . Žije v zahraničí ,i keď sem občas príde ,lebo tu má rodinu ( tak 2x ročne) .Ja tu študujem , nemožem odísť , on sem prísť nechce, má tam dobrý život. Dvakrát sme to skúsili na diaľku,nešlo to,ušiel z toho. Teraz sme opať v kontakte ... Viem ,že od toho nemožem nič čakať , no predsa som navrhla stretnutie , Chcem ho vidieť , cítiť ...
Viem , že ublížim priateľovi ak to zistí a ublížim i sebe , pretože si to budem vyčítať a obnovím ešte vačší cit k minulosti .
Neviem si však predstaviť ,že bude tu a ja ho neuvidím ..
POvedali sme si,že sa len stretneme,ujdeme z reality a budeme spolu aspoň na pár dní,ale obaja vieme,že vzťah sa nedá .. Vraj keď doštudujem , možeme byť spolu ...

Som proti nevere , ale neviem ako odolať , neviem čo urobiť.
Moj vzťah neberiem tak vážne ako priateĽ , často si nie som ničím istá ...

rena20

phoe :sorry ale ja si myslim že vela chalanou si vybera ženy ne žeby ste pozerali to čo vo vnutri ale stale pozerate z vonku takže sa tu nehraj že si nevyberate vam ide len o krasu no to nieje poctatne:

StratenáDeva

Phoe - On je zvláštny chalan , mám pocit,že on tiež tak trochu nevie čo chce , ale nedivím sa mu,že by sa sem nevrátil , nemohla som to chcieť .

Je fajn tu mať niekoho , kto ma podrží , kto je so mnou ... len neviem ako to mojmu priateĽovi vysvetliť,nech nerieši tak strašne čo bude a vzťah , ranila by som ho ,už som to skúšala.
Súhlasím , túžim po vzrušení , vášni a tom chvení , chýba mi to ,ale strašne sa bojím ,že ak to urobím , znovu sa zaĹúbim a potom vzťah doma bude pre mňa ešte ťažší .

Zatiaľ mi neodpísal , priamo som sa ho spýtala na to čo chce . Vzťah nevyšiel ani nemá šancu , povedala som mu , že má na výber ... Minule mi písal ,že sa strašnee túži so mnou milovať ,už dlho , to by som však neurobila , neskutočne ma to láka , ale viem ,že to by som nedokázala len tak , beriem milovanie vážne ...

phoe

Ja si nemyslím, že si hrozná. Je to normálne. Ublizis hlavne sebe, ked budeš s tým druhym. Nemal by ťa namotavat ked to nemyslí vážne. Inak never tým kecom o pravej láske, o tom to nie je. Je to túžba, ilúzia a chtic, čo k nemu cítiš. Ak ma v povahe klamať, bude lepšie ked ti to s ním nevyjde. Bohužiaľ my ženy si nevyberame tých správnych, ale takých, akých momentálne potrebujeme. A ty momentálne nepotrebujes nehu a stabilitu so súčasným, ale vášeň s tým predtým, nenaplnenu túžbu. Nestihol ti zlomiť srdce....

StratenáDeva

Phoe - skor som sa prišla vykecať a čakala som ,že mi tu každý napíše aká som hrozná ...
Hrozne sa cítim tak či tak , ešte aj keď ten druhý cukne ,že veď máš priateľa , keď skúšam jemne flirtovať .. že i jemu by sa to nepáčilo . Zabolí to. Nechcem ,aby si myslel ,že mi podviesť nerobí problém , on je jediný s kým by som to urobila , neviem mu odolať .
On sa zachoval zle ,klamal ma , čiže som si istá ,že vzťah s ním nie je už možný , možno fakt keby sme blízko ,tak by sme to aspoň skúsili .
Ľúbim ho, myslím ,že je jediný , ku komu som toto cítila .

I keď vo vzťahu ,čo mám doma sa snažím mu dať všetko čo viem , čo najviac času ,lásky ... len je to iná láska ..

rena20

StratenáDeva Ahoj prečitala som si čo si pisala maš to take ako ja no okrem toho že ja už neštudujem a môžem ti povedať iba tolko ak vieš že miluješ toho čo si mala v minulosti a ked aj odišiel a niekedy prichadza maš pocit že chceš byt snim je to ta prava laska aj ked sa vravi že ak si z jednim a potom za rozidete a najdeš si druheho ten prvy nebol pravi no ja tomu neverim pretože aj ked som z druhym a citim sa s nim fajn uživame si no aj tak myslim na teho prveho lubiť dvoch sa da no laska nieje rovnaka jedneho lubiš viac a druheho menej aspon ja to takto citim viac ti neviem povedať:-)

Deria

Je mi luto ale vidim to tak, ze s tvojim terajsim sa aj tak rozides, pretoze to nie je z tvojej strany laska. Inac by ta nepritahoval ten druhy. A s tym druhym je to dost nerealne. To "vraj ked dostudujem, mozeme byt spolu" je tiez vo hviezdickach.

StratenáDeva

Ďakujem za vaše príspevky , s jedným aj s druhým plne súhlasím a čakala som takéto reakcie . Cítim sa príšerne , myslela som si , verila som , že to je už za mnou , no opať sa sama v sebe strácam .

Mám pocit,že sa stále hľadám,zisťujem čo mi vo vzťahu chýba , čo naopak nechcem . I priateľovi som povedala,že neviem čo chcem v budúcnosti . Mám 18 , ešte si nehľadám partnera na celý život , chcem odísť , možno cestovať , venovať sa sebe a ísť na vysokú sama za seba . Tento vzťah beriem asi trochu viac priateľsky , no on nie. V podstate tak aj navonok posobí,nespíme spolu atď .

On má 23 a občas mám pocit,že ma dusí , keď vraví o budúcnosti , cítim sa ako sebec , pokrytec ,keď neverím,že by sme spolu vydržali ...
Možno aj preto som v sebe minulosť neuzavrela , pretože tamto je niečo viac , to chvenie , tá nervozita ,keď viem ,že príde ...
Celá táto situácia mi prerastá cez hlavu a viem,že ju musím riešiť , len neviem ako.

phoe

A prišla si sa len vykecat alebo chceš nejakú radu? Podľa mňa tak či tak spravis to čo musíš. Miluješ toho druhého a spravis vsetko aby si bola s ním.

MultiLevel

predstav si, ze je situacia opacna...ze ty milujes priatela z celeho srdca, zatial co on teba nie. Nebolelo by ta to, ak by si sa o tom dozvedela? Naco teda s nim ostavas? Ak potrebujes "len niekoho mat", ide o cistu vypocitavost, ale nie o lasku. Ak by si partnera milovala a chcela prenho len to najlepsie, nemas o vztahu ani najmensie pochybnosti. Spravas sa podobne ako mnoho zien. Nemas isteho ani toho druheho, tak ostavas s tym prvym.

Nie je to voci partnerovi fer, mala by si byt k nemu naozaj uprimna. Mozno to zoberie zle a rozidete sa. Ale tym ziskate obaja sancu najst si partnerov, s ktorymi budete naozaj stastni. A az budes rozidena, zistis, ci ten ktory zije v zahranici bude o teba bojovat aj napriek dialke....napokon, vzdy je moznost, ze odides ty za nim, alebo on za tebou...len hlavne neublizuj tretej osobe