dobreuz :
Je mi jedno aký to je život mimo domu, aj tak taký život mimo domu nemá skutočný zmysel a závisí od štastia a náhody a preto ani nemám záujem o takýto život.
petroneta :
"Teraz si predstav, že on v ten posmrtný život neverí a zrazu zasvätí svoj život niečomu, čomu neverí, a pretvaruje sa a nie je to úprimné, lebo jednoduché neverí? Ani tak by večný život nezískal. Nemyslíš?"
Ja mu radím aby si v prvom rade preprogramoval myslenie, aktuálne totiž v jeho mysli nemyslí na nič iné než len na to či si nájde alebo nenájde partnerku a tu je ten problém. Radím mu aby si začal svoju mysel postupne preprogramovávať, nech si napíše na papier 2 ciele a tým cielom je Boh a koníčky. Je takmer isté že sa veriacim nestane zo dna na den, ale ak bude mať motiváciu a bude robiť všetko preto aby si posilnoval svoju vieru, tak časom uverí naplno, ja som to mal takto podobne a to som bol tiež neveriaci a myslel len na ženy a zožieral sa pre to.
"Akékoľvek násilné presviedčanie človeka k nejakému vierovyznaniu je odsúdené na neúspech. presviedčať sa môžu tí, ktorí Boha hľadajú a majú otázky. A ostatní, spôsobom života kresťana."
Nejde o násilné presviedčanie, tak ako mu tu píšete rady vy píšem mu tu rady i ja, a je autora predsa nenútim aby vieru prijal, ale ponúkam mu to ako možnosť o ktorej by mal začať uvažovať a mal by začat sa o to aspon pokúsiť.
"Na to, aby si iných presvedčil, ich potrebuješ pochopiť. keď tento prvý krok nie je z Tvojej strany splniteľný, tak si si zvolil funkciu, ktorá je Bohu milá, ale iba a len úmyslom, a nie efektom."
Ja ho predsa chápem, preto aj píšem že som si zažil to isté čo autor a našiel som ucinne riešenie, lenže ked autor o tom nechce ani počuť a nechce to silou mocou ani vyskúšať, tak ako sa mu dá pomoct ?
"Pre ahjaj píšeš, že flaarik si nemá hľadať vzťah, lebo ak sa sklame, prehĺbi to jeho depresie. Je to automaticky negatívny spôsob myslenia. Vopred odsudzuješ možný vzťah na neúspech a jeho tým odsudzuješ na životnú formu, ktorá mu nevyhovuje a ani vyhovovať nebude."
No nie nemal by si hladať pretože on ten deficit partnerského vzťahu nezvláda dobre. Ak by bral partnerský vzťah len niečo ako bonus tak nech si kludne ten partnerský vzťah hladá. Najprv nech si autor hladá Boha a až potom nech sa zameria na hladanie partnerského vzťahu, čo bude mať z toho ak si nájde i sebalepši partnerský vzťah ak nebude mať v živote Boha ?
"Nie je veriaci, a samotné hobby mu nestačí. To, že Ty si našiel zmysel života vo viere v Boha ešte neznamená, že aj iný sa na Tvoj pokyn stane veriacim."
Veriacimi sa stali i zatvrdlejší ateisti a dokázal som to i ja a to ja som bol na tom velmi biedne, ale preprogramovaním myslenia a posilnovaním svojej viere som to nakoniec dokázal. Každý to dokáže len treba chcieť a mať motiváciu, a to je to čo sa snažím Flaarikovi nahovoriť, nech to aspon skúsi.