Prosím, kde by som zohnala kvalitný ľanový olej, teda taký, ktorý nie je žltý, horký? Píšte na základe vlastných skúseností. Ďakujem.
Ľanový olej
Lanovy olej a lanove semienko nieje to iste. Zmes je podla Dr. Budwigovej, nie Dr. Bruess, pokial viem, Bruess bol doktor, ktory tiez liecil rakovinu, ale nie lanovym olejom ale stavami.
Na natieranie sa pouziva uz olej pokazeny, tu ide o olej jedly, ktory musi byt neskazeny a to sa da docielit, nieje to nemozne.
Poradim ti, preco by sa nemala robit reklama? Jediny v BA, za ktory dam ruku do ohna, je od Dr. Subotica.
Ziaden iny by som nekupoval.
Potom z Ciech Agro-el (maju aj stranku). Cenovo sa oplati viac, ak beries 5 litrov a zamrazis. Pohladaj na zdravi-az.cz temu lanovy olej.
Ostatne obcas byvaju dobre v bioshopoch, ak su v ladnicke. Ale nie vzdy. A su predrazene.
V ziadnom pripade neber Marianna, a take v normalnych obchodoch. S tym fakt akurat natierat drevo.
ma napadlo,šak ľanový olej,to je vlastne fermež,olej,ktorý je súčasťou priemyselne vyrábaných olejových farieb.
Používa sa aj ako riedidlo do farieb a na napúšťanie výrobkov z mäkkého dreva.Ako impregnácia.
Vodoinštalatéri ňou natierajú konopné vlákna,ktoré namotávajú na závity rúrkových spojov,aby boli 100% vodotesné...
Nekupuj ľanový olej.Na vzduchu rýchle oxiduje a stáva sa rakovinotvorný.
Neviem,na čo ho potrebuješ,ale pokiaľ si ho nevieš vylisovať svojpomocne,radšej tesne pred použitím si rozmixuj ľanové semeno a zamiešaj ho napr.do jogurtu.
Vtedy má naopak,podľa dr.Breussovej,silné protirakovinové účinky.
Tu sa nesmie robit reklama. Ale da sa zohnat aj cez internet cez bioshopy. Mam s tym dobru skusenost.
Nevie nikto poradiť?
...niekde v NR, príp. v BA, alebo na objednávku...