Aký máte názor na euro. Aké sú jeho výhody a jeho nevýhody ???
Názor na Euro
0vecka, nuz chlape, odjakziva pracujem s eurami a dolarmi, aj pred 10r. aj dnes, takze ano, plat mi klesol nie pre inflacu, ale hlanve preto, ze SKK smeraci umyselne potlacili dole na 30,126...
neviem aky dovod na to mali, ale bola to blbost.
(vyvoz je drahsi, stracame domacu pracu a podobne)
a snad neveris nejakym statistikam co vydavaju prave ti, co tu inflaciu ovplyvnuju..
a nebavim sa tu o tom, ze kavicka stala 50sk a teraz sotji 2 eura..
robim s komoditami, (incl. precious metals, ne/hnutelnosti a sluzby), takze viem o com tu hovorim, ale to nikdy nevysvetlis ficovolicom (alebo sheelesom) a to je dobre, potom by sme sa my (ja a mozno aj ty) nemali tak dobre.. vzdy je to niekto na ukor niekoho. takze som ich vlastne ani moc urazit nechcela.
2 ciculienocka zaskroluj dole. Je tam inflacia na SK za poslednych 12 rokov a zaroven vyvoj platov. Ak si pred 10timi rokmi chytila nejake sezonne prace v zahranici a teraz uz o teba nieje zaujem alebo si sa z nejakeho dovodu rozhodla sa vratit na SK tak za toto naozaj EURo nemoze. Ja som zase pred piatimi rokmi vyhral v loterii ale to neznamena ze sa mam dnes kvoli EURu horsie
0vecka
ja som zarabala pred 10 roikmi eurace a dolare, takze ano, zilo sa mi lepsie.
FTEDY..
2 Lulu2011 ale ty hovoris pausalne o celom SK. Ale skus pochopit ze je vela ludi ktory nemali a nemaju nudzu o pracu a nemaju nic so ziadnou politickou stranou. To ze ty sa mas horsie je sice smutne ale to s EURom nema nic.
vtedy nebola taka vysoka nezamestanost, tak zamestnavatelia viac platili, teraz ked clovek odmietne minimalku vedia, ze dalsi po nej dychtivo siahnu, pred 9 rokmi bolo e 40 sk to si pamatam, lebo som prisla zo zahr a dobre mi to vyslo pri mene, potom stratilo hodnotu, kazdopadne je to teraz horsie, ale od Slovenska uz necakam nic, viem, ze jedina sanca je odist, ale samej by mi bolo v zahranici smutno
2 Lulu2011 takze graf inflacie a vyvoj priemernych miezd na SK pre teba nieje relevantny ale tvoj pocit ze mas menej ano? :)
uvedomujes si napr ze pred 10 rokmi bol kurz koruny a EURA okolo 40SK/EURo a dnes je to 30.126? sisi ista ze si ftedy zarabala viac? Ja som ftedy napr zarabal menej a vecsina ludi co poznam tiez.
Prave na to su statistiky aby to nemohli ludia ako ty takto pausalizovat pre cele SK.
nepoznam statistiku, ktora by bola nejaka relevatntna :) to je asi ako s tou priemernou mzdou v statistikach, kde 90% slovakov pučí oči, ze KDE prisli k takym cislam :))
beriem realitu, pred 10 rokmi som zarabala o cca 30 eur viac, mala som menej narocnu pracu a z tých penazi som vedela usetrit aj na dovolenku, vydaje na potraviny atd. boli OVELA nizsie, ked som isla do obchodu nechala som tam 50 sk, ked uz to bolo cez 100 sk híkala som, ze co stalo tak vela, ako prislo euro, do roka ostala chudoba, uz si len pamatam ako sa zrazu predavacky ospravedlnovali a boli smutne, ze nahle sa zvysili ceny, ze ludom uz nestacia financie na bezne veci, castejsie boli ludia v obchodoch so zositmi na porovnanie cien a kosiky uz boli o 50% menej prazdne, dochodcovia tam dokazali uz mat max. 1 jogurt a 2 rozky, smutne, ale mna tvoje statistiky zial nepresvedcili, mna zaujima realita, taka aka je, teraz minimalne necham v obchode 10 e, ked idem na nakup a to skrtim, kde sa da, nejake lepsie maso si doprajeme tak raz do mesiaca, ked pridu stravne listky
a tu si mozes pozriet vyvoj platov:
a teraz mi vysvetli co sa takeho strasneho stalo zavedenim EURa
lulu2011 pozri sa na tu tvoju neprimerane vysoku inflaciu
co sa týka toho eura ta inflacia bola neprimerana a super rýchla, akokeby sa len na to cakalo....grc