Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bojím sa že mám HIV

Príspevok v téme: Bojím sa že mám HIV
belinka123

Dobrý deň. Pred 2 a pol rokmi som mala nechránený pohlavný styk, vošiel do mňa asi 5-6 krát. Po 5 mesiacoch som ochorela, mala som aj vysokú teplotu, nejakých 39,5 aj viac °C, pričom ja som naposledy mala teploty ako dieťa. Moja doktorka mi povedala že to je zápal dýchacích ciest alebo dačo také. Odvtedy stále kašlem,soplím a mám v hrdle hlieny. A nič mi nezaberá. Som čítala, že prvé príznaky HIV sa prejavia po týždni-dvoch týždňoch. Ale ja sa aj tak furt bojím že či to nie je toto. A ešte v tom čase po tých 5 mesiacoch som schudla za 1,5 mesiaca asi 7-8kg. Neviete kde sa dá otestovať na HIV?

Gerry

Ahoj chcel by som sa opytat ci mozem mat bolesti hrdla byt zahlieneny 9 dni po pohlavnom styku ??
Dost sa bojim lebo to bola pochybna osoba ...
Da sahiv zistit aj skor ako za 3 mesiace niejakym specialnym testom ?.. Dakujem

belinka123

Je pravda že od malička mám slabú imunitu. Tie príznaky HIV som si pozrela a aj všetko okolo toho. Som sa dočítala, že po 3-4týždňoch sa tie príznaky prejavujú. Medzi tie príznaky patria aj horúčky. Tak teraz neviem. Ale prejavilo sa mi to po pol roku. Mám nejakého hypochondra keď aj kvôli tomu si myslím že mám tú chorobu?

Agnes998

Ja ta uplne chapem, tiez som pred par rokmi po tom, ako som zacala spavat s novym priatelom dostala vysoke horucky nad 39, trvalo to niekolko dni a uplne ma to polozilo, nevladala som vstat z postele, a to som tiez typ, ze horucky nemavam, naposledy ako decko. Tak som sa vazne obavala tiez HIV, neskor som sa nechala otestovat a bolo to negativne. U teba tiez bude, nastudovala som si o tomto viruse dost a takto ako u teba sa vobec neprejavuje. Najskor pride vysoka horucka, mozu sa objavit aj vyrazky, potom to prejde a nasleduje niekolko rokov trvajuce bezpriznakove obdobie. To, ze mas nejake problemy s imunitou zrovna od nechraneneho styku bude nahoda, tak ako to bola nahoda u mna s tou horuckou

Agnes998

Takto ako pises sa HIV neprejavuje. Pri nakaze HIV sa nechudne, chudne sa az ked to prejde do stadia AIDS a to trva teda aspon 10 rokov a ma to aj vselijake ine priznaky, ale napr. soplenie k tomu nepatri. Ty budes mat nejaku inu infekciu, asi nejaky problem s imunitou. Daj sa otestovat na imunologii. No a pre pokoj duse nechaj si urobit aj HIV testy, neviem odkial si, ale v BA to robia na Kramaroch a aj vselikde inde, vlastne aj tvoj prakticky lekar ti ich moze nechat spravit, ale ak by si to chcela anonymne tak musis inde, do centra pre liecbu HIV AIDS, robia to bezplatne

TinaM

belinka: o HIV nevies nic, odporucam ti nieco si o tom precitat. Tiez rozdiel medzi HIV a AIDS, nech si v obraze, co ma priznaky a po akom case. Otestovat sa mozes dat myslim aj u svojej doktorky. Pokial mas podozrenie, mala si nechraneny pohl. styk, tak by to mala urobit. Alebo chod darovat krv a tam ti spravia vsetky mozne vysetrenia (vratane hiv) a este urobis aj dobry skutok :)