Neviem ako to dopadne...

Príspevok v téme: Neviem ako to dopadne...
Tatiana556

Ahojte trocha vám sem vylejem moje utrápené srdiečko :) ja viem že je to dlhé ale dakujem tým čo si to prečítajú.

Keď som skončila strednú pohádala som sa s rodičmi oni chceli nech idem na vysokú ja som nechcela.Celá nahnevaná som si zbalila veci a z našetrených penazí z brigád som odcestovala do Texasu.Velmi rýchlo som si našla brigádu ako čašníčka.Zoznámila som sa s jedným chlapom najprv kamaráti potom pár.Po prekrásnych 7 mesiacoch s ním nám jedno ráno zmenilo život.Zistila som že som tehotná.Obaja sme sa na miminko tešili.Ale ja som si lámala hlavu či to povedať našim alebo nie.Od vtedy čo som odišla som si nimi v kontakte velmi nebola .V 8 mesiaci som prestala na to mysliet lebo som mala hlavu plnú iných starostí.Naslal deň D a narodilo sa nám bábo.Pekný hnedooký chlapček.Teraz má malý Marco 2,5 roka a stále viac sa vypytuje že kde má druhých starých rodičov.Mne je ľúto že ich nepozná.Len neviem ako mám oznámit rodičom že máme bábo.Moja mamina by to zvládla ale ako oco??On nepochopý že ich malé dievčatko je už silná žena ktorá ma bábo.MÁM IM TO VOBEC POVEDAŤ???AKO ICH MÁM NA TO PRIPRAVIŤ??ĎAKUJEM ZA RADU :)

elena...

záleží na tom, aké to máte medzi sebou, lebo ak sa aj o malom dozvedia, tak čo potom, budeš im posielat fotky, bude s nimi malý skypovat, pozvete rodičov na návštevu, čo bude potom je dôležité.

Fleur-de-lis

hej, škoda, že si to držala pre seba tak dlho. Tvojich rodičov to určite zraní. Možno nie sú ten typ, že to dajú najavo, možno sú radšej "chladní" či nahnevaní, kritickí, ale vo vnútri ich to bude bolieť. Potrebuješ byť preto citlivá, a možno aj trpezlivá a milosrdná ak budú nahnevaní. Určite im to ale povedz.
Oni sa ťa nepokúšali kontaktovať? Mi to príde blbý dôvod na úplné prerušenie kontaktu. Ako možno na pár mesiacov, ale tak dlho?
Možno to nie je dobrý nápad, ale čo keby si im napísala list (normálny, nie email), tam im všetko vysvetlila, napísala, že ťa to mrzí, poslala im zopár foto a že by si bola veľmi rada, keby ste sa zmierili a mohli byť opäť súčasťou svojich životov. Že vieš, že máte odlišné predstavy o živote, ale že by si bola rada, keby vás táto odlišnosť ďalej nerozdeľovala. Žeby si ich veľmi rada zoznámila s tvojím synom a on by ich tiež rád spoznal.
Takýmto spôsobom budú mať čas prípadný hnev stráviť, kým ťa budú kontaktovať. A tvoj oco to zvládne, neboj. Možno nie za deň alebo týždeň, ale zvykne si na to.
Ak nechceš aby ťa vnímali ako dieťa, tak im ukáž, že si vyspelá, a už nechceš riešiť veci hádkou, zaťaním sa, hnevom, ale rešpektom a úctou.
Držím prsty. Určite napíš ako si sa rozhodla a ako to prípadne dopadlo.

trted

Preco by malo mat dieta pravo poznat svojich starych rodicov? Moji rodicia su ozrani 1. triedy a nase deti ich nepoznaju. Vyvsvetlil som im co je vo veci a ked chcu, nech si ich navstivia, v tom im nebranim, ale ja ich dohromady davat urcite nebudem. Deti su uz dospele a stale neprejavili zaujem ich navstivit...

lilyiankaa

ja sa čudujem, že ste sa tak jeden druhému dlho neozvali ..veď to sú dokopy 4 alebo 5 rokov nie? určite to rodičom povedz, škoda, že si im to nepovedala skôr, keď si bola tehotná alebo sa malý narodil ..tvoj syn má právo vedieť a poznať svojich druhých starých rodičov ...