Ahojte, som druháčka na obchodnej akadémii.
Na tútú školu som išla pretože som nevedela kam ísť, nevedela som čo ma baví tak som sa z ľubovoľného dôvodu rozhodla takto. Nebaví ma to obsolútne, z učením to mám tak, že keď sa naučím mám dobré známky, ale musím sa učiť dosť dlho. Inak mám (pod)priemerné výsledky, ale dá sa to, nemám problém.
Problém nastáva tu. Zistila som čo by ma v živote bavilo. Od malička mám vzťah k móde, kozmetike, stylingu, vláskom a tak. Zaujímavé že mi to až teraz doplo, že to je to, čo by ma bavilo. Ľutujem, že som nešla na nejakú takúto školu: kozmetička, kaderníčka, alebo umelecký styling.
Nieje problém prestúpiť, ale v druhom ročníku? Úplne iný odbor?
V budúcnosti by som chcela mať vlastný kozmetický salón.
Mamina mi povedala, že si mám dokončiť OA a potom spraviť nejaký kurz a môžem si sama robiť účtovníctvo.
Čo si o tom myslíte vy? keďže som ešte mladá žabka ;)
Keď zistíte neskoro, čo vás baví
Moja rada: dokonci OA!!! Ved kozmeticka, kadernicka su ucnovky, ma to vobec maturitu? Tozvie comu sa nakoniec budes venovat, nazory mozes zmenit este velakrat! S OA mas vyssie sance studovat dalej na VS ak budes mat zaujem.
Presne ako pisali predo mnou, existuju rozne kurzy, ktore mozes zacat navstevovat aj teraz, informuj sa!
Preboha dokonci si ale OA.
a myslite že by to malo aj nejaku buducnosť? viem, že ma nepoznáte, len taký váš názor by som chcela počuť. Som si vedomá toho, že to bude stáť peniaze, ale tie sa vždy naškrábu ak niečo veľmi chceme :)
sockarka, niekedy treba v zivote aj nieco obetovat, ked chceme cosi dosiahnut. Nefnukala by som nad tym, ze pojdem znova do prvaku...
Tak si dokonci tu skolu na ktoru chodis a urob si zopar kurzov po skole. Opat a zas - bude ta to zrejme nieco stat, myslim tym hlavne peniaze. Ale nauc sa obetovat nieco a mozes to daleko dosiahnut...
Mama má pravdu.
tiež si myslím, že je dobre dokončiť OA a tak sa pozrieť po kurzoch alebo iných možnostiach.
Neskoro by ešte vôbec nebolo. Tiež som si myslela, že sa to pýta oveľa starší človek.
Obchodnú budeš mať ako poistku a asi ju aj využiješ.
Tak sa motivuj, posnaž sa, k vlastnému salónu sa ti zíde :)
Ja by som suhlasila s tou druhou moznostou, je to praktické mamka ma pravdu, a dokončit toto, a ptoom zacat nieco ohladom toho co ta baví.
Áno ale ja som druháčka a od prváku zase ísť :/
A takisto neviem či by ten plat bol taký ako by som si predstavovala.
s prestupom nevidim absolutne ziaden problem, budes opat chodit do prvaku len na inej skole...
Ked som si precitala nadpis, pomyslela som si, ze temu pise asi 45 rocny clovek, ktory prave zistil, co by chcel v zivote robit. Pozriem sem a to pise -nast rocna :D
Si mladunka, samozrejme, ze na nic nie je neskoro :D Mas fuuuru casu na vsetko, co chces dosiahnut, treba sa len do toho pustit, verit tomu, nedat sa odradit a makat na sebe :)