Jesenná imunita

Príspevok v téme: Jesenná imunita
mackani

Ahojte, furt vkuse som chorá :/ Pred týždňom som ešteln vyležala 2 týždňovú angínu. Týždeň v pohode a teraz zas ma to nejak chytá. Zdurené uzliny,bolesť hrdla...Pritom chodím teplo oblečená , všetko ako má byť. To mám tak strašne slabučku imunitu? Čo mám robiť na posilnenie,alebo čo mám brať? Lebo to už nie je normálny aby som bola každý týždeň chorá a kvoli škole si to dovoliť ani nemožem. Najviac ma trápia tie uzliny na krku a neskutočná bolesť hrdla. Ďakujem za rady :)

odpovedam

vitaminy su len podpora, nie je to imunita. Imunitu tvoria imunoglobuliny (colostrum) a dobre bakterie (probiotika). Takze nabehni do lekarne a pytaj si to.

Avsak dolezite je vediet, ze probiotika su velmi citlive, hlavne na teplo, pri ktorom hynu. V lekarni si pytaj nejake teplovzdorne, pretoze tie, co maju vylozene na policke, mohli umriet. K probiotikam musis vsak uzivat aj prebiotika (mikrovlakninu), inak sa ti v creve nerozmnozia a takisto uhynu. Vhodne je ich zajedat psylliom alebo jablkom. Inak nema vyznam to uzivat.

Colostrum aj probiotika su urcene na dlhodobe uzivanie, preto nestaci, ze to budes brat dva tyzdne a dost. Priprav sa vsak na to, ze na to minies dost penazi.

#

Lilli blbost ja športujem, ovocie aj zeleninku jem, milovať mám s kým a tiež som v kuse nachladeny a kašeľ nie a nie ustúpiť. Tak kde je chyba ?

mackani

LILIII, no zeleniny a ovocia zjem každý deň aj za 2 kýble :D šport ako-tak... noo to milovanie, len keby bolo s kým :D haha