Ahojte, potrebovala by som poradiť. Budúci rok chcem isť na Vš, ale bohužial neviem si vybrať školu ktorá by mi mohla pomôcť v mojej budúcnosti a ktorá by sa mi skutočne oplatila a v skutočnosti ani neviem či sa na SK vysoká škola oplatí. Žiaľ nemám ani veľký vyber pretože mám vyštudované pedagogické lýceum, čiže mám predpoklady na vykonávanie asistenta učiteľa. Skutočne neviem kam pokračovať učiteľka byť nechcem, nikdy ma to ani nelákalo moja stredná je proste veľký omyl. Rozmýšlala som nad učtovníctvom alebo ekonomický manažment, trénerstvo a šport,farmácia alebo ešte psychológia (ktorá ma aj skutočne na sš bavila ale neviem či to má uplatnenie). Pravdaže musela by som zamakať aby som sa tam dostala, pretože je to dosť mimo mojej sš. A moja otázka je vlastne čo by ste mi poradili študovať aby som mala lahšie sa niekde zamestnať alebo čo ste študovali vy a zaistilo vám dobrú budúcnosť...ďakujem
Aká vysoká škola mi skutočne pomôže v budúcnosti?
2 jedulka je jedno co si zvolis vzdy to moze skoncit katastofalne ide len o to ze ak je jedna moznost vylozene ze lepsia ako ina tak sa to oplati. Ale podla mna tuto to vobec nieje jednoznacne.
Poznam ludi co to vedia s pc alebo ncckami alebo rozne technicke roboty a sli makat po strednej. Za 5 rokov prace zarobili cca 60 000 - 100 000 eur. Teda povacsinou si kupili a zariadili byt, alebo auto a podobne.
Potom poznam ludi co sli na technicku vysku. Skoncili ju a teraz robia to co robili ti v prvom odstavci po strednej.
Tak aky vyznam ma ist na technicku vysku?
Na vysku chod ked chces byt lekar, zubar alebo pravnik.
Ked chces byt ekonom tak studuj MBA napriklad v UK/USA/Rakusku/Nemecku.
Ked chces byt vedec studuj v UK/USA/Rakusku/Nemecku.
Ked chces robit technicku robotu netreba ti vysku, sikovny clovek iba zbytocne zabije 5 rokov.
Nech ta nenapadne studovat: socialnu pracu, cestovny ruch, hospodarsku informatiku, bezpecnostny manazment a podobne kraviny ktore sluzia fakt len pre tych ktori chcu zabit 5 rokov.
Ovečka ...taky jsem tak přemýšlela, když jsem dostala nabídku od pracáku.Šlo o studium výpočetní techniky a programovaní s nějakou akreditací po celám světě.Výuka měla být v AJ a po internetě.Na pět let.Tuto možnost dostali jen ti uchazeči,kteří si předem domluvili zaměstnavatele, který to za ně zaplatí.Nabídli mi to vyjimečně asi jako odměnu,že jsem je nenechala ve štichu.Náhodou jsem se přichomítla k jejich problému.Síťaři nechali rozházené kanceláře a práci s tím,že měli nějaké problémy s penězi.Nevím o co přesně šlo,ale nabídla jsem se jim, že jim to zasíťuji a rozběhám.Udělala jsem to.A pak mě předvolali a dali mi tuhle nabídku.Velmi mě to lákalo, a přesně jako ty jsem si říkala, pět let v riti ... co bude za pět let atd. atp.Odřekla jsem to a dneska bych si za to dala nejraději pár facek.Tak si z toho vyber.
2 jedulka neublizi ale je to 5 rokov zivota f prdeli. Za tie roky clovek mohol zarobit slusny balik nemyslis?
Vysoká škola rozhodně nikomu neublíží, už jen z toho důvodu, že se roztáhne mozek maximum a naučí se učit:)Vyjít ovšem s diplomem z VS s představou, hele tak tady mě máte ... tak to nechodí.Je zapotřebí se na něco specializovat.U nás se uchytne každý VS technik.
Přímo hledáme do našeho kraje,záchovného stomatologa,s akreditací na práci pod narkózou.Máme všechno.Operační sálek,anesteziologa,ordinaci.Dokonce se tady nebudete cítit jak v cizině, neboť Vaši kolegové jsou také z SVK:)
2 mumo suhlas ale pravdu ma aj prezyvka. Ale s vyskou sa lahsie hlada miesto ak sa bavime o technickych smeroch. Otazne je ako je to potom neskor s vyskou lahsie postupujes ale je fakt otazne ci sa ti tych 5 rokov oplati zabit alebo nie. Podla mna ak si clovek najde pracu v tom co ho bavi a uzivy hned po strednej tak sa vyska skor neoplati.
a preco by nemohla po skole zacat podnikat? preco musi cakat iba na to, ze jej niekto da pracu? ved kolko ludi zalozilo firmy a tu pracu davaju inym. aj tak sa da rozmyslat.
ono to urcite nieje nemozne, len velmi narocne najst si fajn pracu v porovnani so zahranicim. ale ti co maju srdce len pre lovensko, urite sa da zabojovat a najst slusne platenu pracu... a chod do skoly studovat nieco co ta bude bavit lebo to znamena ze v tom budes dobra
No baba, poviem ti....ze od uctovnictva cez trenerstvo az po psychologiu...slusny rozptyl ...uz tomu chyba iba neurochirurgica napr. :). Ale rozumiem ti, zaujmov plno, profilovsnie zo SŠ ziadne, preto nemas jasne smerovanie.
Ak to beres cisto z dopytu na pracovnom trhu...tak jednoznactlne z tvojho vyberu ta eko je best choice. Daj si sama do kalkulacky...aka sanca je sa uspokojivo uplatnit ako trenerka, farmaceutka a uhm take to medzi mladymi casto krat idealizovane, ze psychologicka.
Na druhu stranu, keby takto cisto matematicky rozmyslali vsetci, tak dnes je to tu sami uctovnik, a ziaden psycholog a ani Sagana by nemal kto trenovat...pointa...taky gyc ze kym si mlada tak mozno pocuvat svoje vnutro a nie iba hruby kalkul pracovneho trhu? Good luck ;).
No baba, poviem ti....ze od uctovnictva cez trenerstvo az po psychologiu...slusny rozptyl ...uz tomu chyba iba neurochirurgica napr. :). Ale rozumiem ti, zaujmov plno, profilovsnie zo SŠ ziadne, preto nemas jasne smerovanie.
Ak to beres cisto z dopytu na pracovnom trhu...tak jednoznactlne z tvojho vyberu ta eko je best choice. Daj si sama do kalkulacky...aka sanca je sa uspokojivo uplatnit ako trenerka, farmaceutka a uhm take to medzi mladymi casto krat idealizovane, ze psychologicka.
Na druhu stranu, keby takto cisto matematicky rozmyslali vsetci, tak dnes je to tu sami uctovnik, a ziaden psycholog a ani Sagana by nemal kto trenovat...pointa...taky gyc ze kym si mlada tak mozno pocuvat svoje vnutro a nie iba hruby kalkul pracovneho trhu? Good luck ;).