S priatelom som dva roky, aj spolu zijeme. Vzdy ked sme mavali temu dieta, tak sa vyjadroval, ze dieta chce, ale este nie. Potom sa zacal vyhovarat na to, ze ked zacneme spolu zit, a teraz ked spolu zijeme, tak ze on este nerozmysla nad tym, ze kedy by sme mohli mat dieta. Ze este sa na to neciti. Ma 29 a ja 27. Ja zacinam byt z tejto temy frustrovana. Lebo ja po dietatku velmi tuzim. No moj priatel nie. Uz sme sa kvoli tomu velmi vela krat hadali, a aj sa hadame. Minule, ked som s tym zacala, zacal vzdychat, ze ach boze, uz zase, uz je vela hodin, ze teraz sa tym nechce trapit, ze zajtra sa o tom mozeme porozpravat. Druhy den som s tym nezacala, lebo vzdy to skonci len pohadanim. Minimalne 3 krat do tyzdna sa o tom hadame, a ja mam pocit, ze to iba horsie bude, lebo ja zacinam byt velmi frustrovana tym, ze on nechce. Ja som vzdy tuzila mat partnera, ktory dietatko bude velmi chciet, a nie ze ja si ho budem vynucovat, velmi ma to vsetko trapi. Ja stale naivne verim, ze mi jedno rano povie, ze aj on chce velmi dietatko a zacneme sa on snazit. Ale ja mam pocit, ze take sa nestane. Da sa zmierit s tym, ze mozno o nejakych 5 rokov az budem mat dieta a zit stastna s tym, ze teraz mam jeho, a o neho sa mozem starat, mojkat ho, varit mu, atd.? Lebo ja tak tuzim, po tom aby sme mali dietatko, a velmi sa trapim, kazdy den nad tym rozmyslam. Na zaciatku vztahu som mu vravela, ze dieta chcem mat do tridsiatky, a tvaril sa, ze aj on chce coskoro dieta, ale to asi kazdy chlap pri namotavkach robi. Inak mame pekny vztah, a urcite to nie je tym, ze to dieta nechce so mnou, len este sa neciti na to ho mat. No nas pekny vztah nicia hadky o to, ze ja chcem dieta :-(. Co mam podla vas robit?
Moj priatel este nechce mat dieta
Netlac na neho, tým si vôbec nepomozes. Nechce, necíti sa na to. Veľa ľudí sa necíti a proste to pride, tak sa to musí zvládnuť. Ak teda plánujete, ste zabezpečení? Utiahne to za oboch, ked budeš na materskej? Máte kde bývať? Vieš dieťa nemôžeš mať s hocikým, len s tym, koho lubis. V prvom rade treba aby ste sa lubili, aby ste vedeli vytvoriť domov, a potom príde na rad dieťa. Dva roky je dosť malo...nedivim sa mu. Je to zodpovednosť na celý život, musí si byť istý. Tak netlač, znenavidi ťa
ujasni si co chces viac - dieta alebo partnera a podla toho sa zariad...
ak chces deti,necakaj az on privoli,ak to stale odklada,budes sa stale citit ze si ho k tomu donutila a pochybujem ze z neho bude ukazkovy otec...
a je somarina ze je este mlady,moj manzel mal 24 ked sa nam narodil syn.
a druha somarina je ze s dietatom sa neda uzivat zivot...este len s dietatom si clovek zacne naplno uzivat:)mat dieta je ten najuzasnejsi a najkrajsi pocit aky som kedy zazila a nic sa tomu nevyrovna:)
Neviem, ja by som to asi nebrala az tak uplne flegmaticky ako ti ostatni radia, ze uzivajte si, kym mozete...
Rozumiem, ze este prave teraz nechce dieta, ale skor by som sa zamerala na to, ci ho vobec niekedy chciet bude - pretoze z toho co si napisala je jasne, ze to stale odklada a hlada vyhovorky (teraz este nie, ked budeme spolu byvat, atd..) aby sa ti nestalo, ze o nejakych 5 rokov prizna, ze to dieta nechce vobec a ty si "zabila" cas s niekym, s kym ta buducnost v tvojom pripade nie je mozna, kedze nechcete od zivota to iste..
Ked este nechce dieta, ok, ale nech trochu upresni, co to u neho znamena, ze teraz nie ale neskor..
No nebolo od neho pekne, ze na zaciatku vztahu sa tvaril ze s dietatom nema problem a zrazu ma. Vedel, ze po dietati tuzis, netajila si sa tym. Ty si k nemu bola od zaciatku ferova, on k tebe nie. Tazko povedat co teraz robit. Uz jeden termin nedodrzal, ci dodrzi dalsi. Aby sa ti nestalo, ze pri nom prezijes najkrajsie roky a on nebude chciet dieta ani za 5 ani za 10 rokov. V kazdom pripade prve co urob, prestan nanho tlacit a prestan tu temu stale vytahovat, aj tak si tym nepomozes a jeho to len otravuje. Skus sa s nim normalne porozpravat, ako dvaja dospeli ludia, ze ci teda deti vobec chce a ked ano, tak kedy. Ak sa bude tejto teme vyhybat a nebude sa chciet nijak vymacknut, asi by som na tvojom mieste sa poobzerala po inom buducom otcovi mojich deti. Nema zmysel ho do toho tlacit ked nechce, lebo aj keby si ho donutila, dobry otec z neho urcite nebude a to urcite nechces.
suhlasim s MultiLevel..niekto je stastny s dietatkom v kociku a niekto sa vyziva vo vycapovani fotiek z dovoleniek a ozran akcii ;) a to iste plati aj o veku..kedy je vlastne vhodny vek na dieta? ako pozor..29 rocny chlap nie je zasa taky strasne mlady a nevyzrety na dieta..druha vec, ze ho este nechce..nutit ho jednoducho nemozes..treba sa v klude pobavit o spolocnej buducnosti, ako to vidi on a ako ty..a prist na nejake spolocne riesenie..ved ti nepovedal, ze dieta nechce vobec..tak to zatial neber tak tragicky..uzivajte si zatial jeden druheho a hlavne netlac na pilu..aby ti priatel neutiekol
tono, ja tak isto este netuzim po dietati, ani moj manzel...Ale treba sa vediet vcitit do koze aj takych ludi, co tlacia kocik a su stastni...diskutovat o tom, kto je stastnejsi, ci clovek s dietatom, alebo taky, ktory si uziva dovolenky a ozran chaty, tak to by bolo na dlhu debatu...Kazdy si zariadujeme svoj zivot tak, aby sme mali my sami z neho radost. Takze tvrdit, ze je jedno lepsie ako druhe, no neviem. Asi by som si to nedovolila :)
Ja mam 31 a tiez este nechcem dieta. A priatelka tiez este nie. Este chceme mat nejaky cas pre seba, chceme si uzivat, bavit sa, cestovat. Staci mi, ked vidim pariky co maju dieta ako im skoncili vsetky dovolenky, akcie a jedine co robia, tak akurat tak tlacia kocik a capu fotky ich decka niekde na facebook.
vies, to mas tak...keby si sa ty na to necitila, ale on ano, chcela by si, aby ta toleroval....ked je to naopak, tak ho akosi tolerovat nechces. Treba sa o tom porozpravat ale tak, aby to neskoncilo hadkou. Musite si povedat skutocne dovody, lebo aj za tym "necitim sa na to", je nieco. Preco sa na to neciti, ci ma pocit, ze si este nedostatocne uzil zivot, ci sa boji zodpovednosti...prosto toto si treba vydiskutovat. Ale ak si bude stale drzat svoj nazor, nepohnes s nim. Naozaj si to skus zobrat z opacnej strany, keby si sa na to z nejakeho dovodu necitila, tiez by si nechcela aby na teba tlacil. A to iste nechce ani on.
Ci je to este "nevyzrety chlapcek", to si uz musis urcit ty, lebo ty ho poznas. Su taki muzi, ktori nechcu dieta, pretoze by to prilis zatazilo ich penazenku. Ale take su aj zeny...Namiesto dvoch, troch dovoleniek do roka by bola mozno jedna...ani to nie, dieta by znamenalo venovat sa mu a naco sa tymto vsetkym zatazovat, ked mu je dobre tak, ako mu je. Dietata si vyzaduje vela casu a nie vsetci chlapi na to maju nervy. Dokonca ani mnohe zeny na to nervy nemaju...
Neviem co ti poradit, toto som nezazila na vlastnej kozi, len viem co robili v takych situaciach ini ludia. Mnohi sa kvoli tomu aj rozisli, lebo je to velmi dolezita otazka, ktora ked nefunguje u oboch rovnako, prosto tam nie je buducnost....Skus si to s nim vydiskutovat v klude, asertivne a bez hadok. A netlac na neho. Najhorsie co mozes urobit je vytvarat tlaky na cloveka, nanutit mu dieta a potom do takeho prostredia priviest dieta. Z jednej strany nebude chcene a to by si mu urobila? Skoda, ze na zaciatku vztahu nie su vsetci uprimni...kazdy sa snazi ziskat toho druheho a mnoho raz preto pocujeme od toho cloveka aj take veci, s ktorymi mozno nesuhlasi, ale chce sa nam zapacit a tak hovori, co chceme pocut....