Ahojte, som zena, takmer tridsiatnicka, VS, nikdy som nemala problem so zaujmom zo strany chlapov, no tiez moj vztah netrval nikdy dlhsie nez pol roka. Rada by som pocula nazor a skusenosti zien, do akej miery ste tolerantne voci nedostatkom vasich partnerov, a ake tie nedostatky su. Lebo, velmi by som sa chcela naucit nebyt taka narocna, aj ked som si vzdy myslela ze je to dobra vlastnost. Napriklad aj mensia urazka alebo drza poznamka, neustupok, od chlapa, sa vo mne vzdy tak zakoreni ze ju nedokazem vytesnit a toho cloveka opustim. Viem ze je nutne vo vztahoch robit kompromisy, ale ako sa to naucit.. Ktore konkretne problemy mate s partnerom vy ale dokazete ich predychat? dakujem!!
Co vam vadi ale tolerujete na partnerovi?
Agnes, štyri piva denne ? To je alkoholizmus...skôr či neskor na tom stroskotate. Predstav si výchovu detí s alkoholikom...
tak chlapa, ktory vypije kazdy vecer styri piva by som ja napr. nikdy netolerovala. to tak mozno raz za tyzden a tiez nie pravidelne .
Fiha, dakujem za kazdy jeden nazor, pravdupovediac som cakala skor odsudenie :) Viete, ja necakam dokonalost, sama taka nie som, ale jednoznacne na sebe makam, mam rada sport, zdravy zivotny styl, cestovanie, mam fajn pracu, vzdy dobru naladu, som rodinny typ tak aj moja domacnost je velmi utulna. A moj problem s chlapmi je asi taky, ze na zaciatku sa vzdy vykreslia ako muzi s velmi podobnymi postojmi, preto sa pre nich rozhodnem, no po case sa odkryva ze to tak casto nie je, chcela som vediet ci aj u vas je to tak ze najskor chlapi "machruju", aby zaujali, no potom skutek utek.. napr. z rodinneho typu sa vykluje povalac, zdravy lifestyle pochopil ako turistiku kde si vezme plechovky piva. Viete, 80% mojich znamych rovesnicok su uz vydate a vacsina z nich mi povie nevydavaj sa! ale kedze s muzmi aj dalej ostavaju.. no nechapem toto. Asi zajdem fakt na nejaku terapiu alebo co..
VS on nema ale to ani ja, ma ale dobru pracu. Tu som teraz vypisala len jeho negativa ale ma aj vela pozitiv ktore to vsetko prevazuju.
Tiez sa mi obcas nepaci jeho podpichovanie, ale este je to v hranici unosnosti tak to nejak neriesim. Nepaci sa mi, ze sa pozastavuje nad tym, ze nemam orientacny zmysel a hoci soferujem auto dobre, nezapamatam si trasy, az po dlhsej dobe kym jemu staci aj v uplne cudzom meste niekam ist raz a vzdy tam bez problemov zas trafi. K mojmu orientacnemu (ne)zmyslu ma casto neprijemne poznamky a ja si potom pripadam sprosta.
Tolerujem mu, ze fajci a ze vecer popija pivo. Za jeden vecer vypije v priemere tak styri flasky. Sprvoti mi vadilo jedno aj druhe, jeho dych ked z neho bolo citit cigarety a pivo mi prisiel neprijemny. Ale zvykla som si na to. Inak nejake nedostatky nema. Sprvoti som mala strach, ked som videla, ze je dost zavisly na mame, hoci ma uz dost rokov, chodil za nou skoro kazdy vikend a ked sme boli spolu na dovolenke, kazdy den jej volal. Bala som sa toho, ci nema nejaky chory vztah k mame, lebo jedneho takeho byvaleho som uz mala, kazdy bozi vikend u mamicky, doniesol jej vzdy spinave veci, odniesol si oprane, vyzehlene, okrem toho navarene a napecene pomaly na cely dalsi tyzden. Nikdy so mnou nikam nechcel ist, furt len za mamickou chodil. Cakala som, ze ho to prejde, ale zbytocne. U sucasneho som sa sprvoti bala, ze bude nieco podobne, ale nastastie to nie je tak extremne. Ma mamu rad, chodi za nou casto, teraz uz vacsinou so mnou, ale na rozdiel od byvaleho tam nie je kazdy bozi vikend a tiez nema problem nieco spravit aj pre mna, nielen pre mamu. Tiez je samostatny, sam si pere, vari, zehli, upratuje, na toto nema mamu. Co som mu este stolerovala, ked sme spolu boli rok, nahodou som zistila, ze bol zaregistrovany na nejakej sexzoznamke. Bolo to tak, ze mne sa pokazil pocitac a isla som na net z jeho a ked som otvorila prehliadac, zobrazilo to okna, na ktorych naposledy bol a vtedy tam bola aj ta sexzoznamka, co ma sokovalo. Pytala som sa ho, co to ma znamenat, on ze sa odtial odhlasil, ze tam bol kedysi zaregistrovany, aby mi to dokazal, ukazal mi svoj mail, kde naozaj bola sprava z tejto sexzoznamky, ze sa odtial odhlasil, urobil to par dni pred tym, ako som ja isla na jeho pocitac, preto mi tu stranku tam vyhodilo ako naposledy navstivenu. Aj tak som bola sokovana z toho, ze rok nasho vztahu bol zaregistrovany na sexzoznamke a az teraz sa odhlasil. Tvrdil mi, ze sa tam zaregistroval este pred tym, ako sme sa spoznali a ze sa odtial len proste neodhlasil a obcas mu odtial chodili maily co mu zacalo liest na nervy a tak sa odtial teraz odhlasil. Aby som mu verila, nechal mi pozriet sa do svojho mailu a citat jeho maily, co som aj urobila, zistila som, ze s nejakymi zenami si pisal este pred tym, ako sme sa spoznali, potom raz ked sme boli skoro dva tyzdne rozideni ale v case, ked sme boli spolu nie. Tak som mu uverila a viac to neriesila.
Hm, celkom nerozumiem naco ti je vediet, ze co kto toleruje vo vztahu :) Ale zrejme chces citat aj ine nazory :)
Tiez som bola velmi narocna, co sa tyka vyberu partnera, samozrejme vsetko s mierou, ale vdaka tomu som si nasla muza, ktory splnal moje poziadavky. A ako som narocna na partnera, rovnako som aj na seba, to je jasne :)
Co pises ty, je uz trosku prehnane. Ze staci mensia urazka, prosto nieco a ty hned koncis vztah. Tak sa ziaden vztah budovat neda :) Ak ti cokolvek vadi na niekom, s kym si sa rozhodla travit spolocne chvile, pretoze si rozumiete, lubis ho, doplnate sa, pritahujete sa, dokazete sa pocuvat a snazit sa o dobro toho druheho, tak treba o vsetkom komunikovat. Asertivnym sposobom si povedat veci, ktore by ste chceli zmenit. Ak uz spoznas muza, pri ktorom budes citit to zname "on je ten pravy", treba velmi makat na tom vztahu. Neda sa za kazdu vec rozchadzat, tak sa nikam nedostanes. Treba si dat namahu a denne skumat cloveka, ktoreho mas vedla seba. Zaujimat sa o jeho nazory, postoje, ale pracovat rovnako aj na sebe. Nechciet "dokonalost" len od partnera, ale aj od seba. Osobne si myslim, ze dokonalost neexistuje, takze ak pisem o dokonalosti, myslim ju obrazne. Vedome si uvedomovat nielen chyby partnera, ale aj seba a tak isto vedome na nich pracovat. Tolerancia a kompromis, to je to, co vztah dokaze udrzat aj po rokoch, kedy prestanu fungovat ruzove okuliare. Prosto sa naucit nepoukazovat neustale len na chyby partnera a vycitat mu ich, ale rozpravat sa vludne o nich a mat snahu menit veci, ktore nefunguju...Ako u partnera, tak i u seba :)
Ja som zistila, ze co mi na partnerovi niekedy vadi, to zaroven na nom aj milujem. A zistila som aj to, ze su to zaroven moje zle vlastnosti, ktore su mi u neho "proti srsti". Cize on je niekedy moje "zrkadlo". Naucila som sa, ze ked sa ja snazim byt mila, tolerantna, vesela, tak rovnako sa sprava aj partner. Nehovorim, ze to tak zarucene musi fungovat v kazdom vztahu, ale preco nie? :)
ja viem, ze asi nechces pocut prave toto, ale mozno by ti pomohla terapia. je fajn, ze si to uvedomujes, ale ked sa to s tebou vlecie cely zivot, bude za tym asi nejaky dovod tej prehnanej narocnosti, to je po a a po b, ked to trva uz dlho, bude pre teba dost problematicke sa s tym vysporiadat, aj ked netvrdim, ze zmena nie je mozna, ale budes s tym myslim potrebovat pomoc.
v prvom rade je potreba uznat si vlastne nedostatky a nedokonalosti, omyly atd a uvedomit si, ze tym muzom tiez iste milion veci ide na nas nanervy, len to vedia lepsie rozdychat a brat to tolerantnejsie
beacon cize inak moze byt hulvat co ti obcas streli, hlavne, ze bude vonat a vyzerat dobre :-)
ak sa ti paci tak tolerujes viac ako ked nie je ti pritazlivy. Ja napr neznasam ked citim z ust cigaretu a vobec fajciarov neznasam.Dalej nech sa stara o svoju hygienu a jemne po kolinskej nech vonia.Zuby nech ma v poriadku.Nech je vidno ze mu zalezi na sebe to je aj osebaucte .A nech vie co sa mu hodi nech sa vie obliect.Neznasam odvazne suverene drze priame typy kt potrebujuvukazovat svaly na rukach .neznasam natrete vlasy olejom ci gelom peroxidove vlasy s oranzovou oletou.hlucne hlasne extrovertne typy pricom kazdy zub je inej farby.o osobnu hygienu musi dbat.