Dobrý deň mam 22 rokov a minuly rok mi diagnostikovali tetanický syndróm po vyšetreni EMG. Neurologička mi predpísala Frontin 0,25mg a magneB6, príznaky mam také,že niekedy mi trpne tvár ale častejsie sa cítim malátne a ako keby sa mi chcela točit hlava a nedokážem sa sústrediť na šoférovanie. Veľmi mi to znepríjemňuje život, niekedy cely deň nemám žiadne príznaky a zase inokedy ma to drží aj celý deň, chcel by som Vás poprosiť o radu kto má s touto diagnostikou skúsenosti a kto to má, ako by som to mohol začat liečit alebo ktore vitamíny brať a v akom množstve.Ďakujem Vám za vaše odpovede a rady.
Tetánia
Zdravim Vas,chcem sa opytat na neurologii mi zistili pozitivny chvostek++,je to tetania??Predpisal magneb6, s tym ze musim to uzivat cely zivot.Mam teda tetaniu?Dakujem za odpoved.
Tuky, najma neporusene spracovanim(panenske) su pre telo na nervovu izolaciu nevyhnutne, tak isto tvoria znacnu cast mozgovej hmoty. Pod nervovou izolaciou/myelinom ale nie su takze nie su dovodom na zhorsenie vodivosti signalov.
Jedine tukovite latky, co zabranuju prenosu signalov v mozgu su lipofusciny/beta amyloidy, ktore nie su v nervoch, ale pokryvaju mozog a tak zabranuju komunikacii neuronov cez ich spojenie=synapsy. Prebytok beta amyloidov v mozgu je Alzheimerova choroba.
Obrusovanie obilnin ich zbavuje najma klickov, co su zdroje mastnych kyselin=prirodne oleje. A to je zle na nervy, ktore tieto mastne kyseliny potrebujeu na tvorbu izolacie=myelinu.
Tetanické kŕče a zlá vodivosť nervových signálov je spôsobená :
1. Nedostatkom minerálov, ktorý je spôsobený nedostatkom v potrave :
- obrusovanie obilnín,
- konzumácia jednoduchých cukrov, povzbudzujúcich látok a chémie, ktoré "kradnú" minerály z tela
- nedostatok kvalitných zelenín v zmäkčenej úprave, z ktorých sa minerály ľahko uvoľňujú
2. Prebytkom tukov alebo jedla, ktoré sa zmení na tuk. Usadený tuk v tele neprenáša impulzy, princíp bioelektrickej impedancie (BIA) je dávno známy - rozdielna vodivosť telesných tkanív pri prechode elektrického prúdu. Na tom sú založené prístroje na meranie telesného tuku.
+Celkove mnozstvo jednotlivycyh kovov v krvi nie je este miera ich vodivosti, vodia len iony(kationy) a mnozstvo tych zavisi od vazby tych kovov. Ked zoberies napr Ca vo forme karbonatu, ten nie je prakticky vobec rozpustny, tj neprodukuje kationy Ca a teda neprispieva k vodeniu nervovych signalov. Podobne aj Mg(magnesium=horcik)
Naviac obsah mineralov v krvio pocas dne nie je stabilny, znacne sa meni, tj smerodajne hodnoty znizenych kationov mozes namerat len vtedy, kde mas tetanicky krc a aj to len v case toho strpnutia.
Preto odporucam doplnok vsetkych mineralov, dobru zmes na kosti spolu s vitaminmi D-3 K-2 a 1-2 gramami spiruliny a nie ziadne chemicke utisujuce a dokonca navykove lieky. Tie totiz chybajuce mineraly nedoplnia. Lepsia strava(viac zelenin) a dobre travenie a absorbcia to ale tak isto mozu napravit.
jedulka,súhlasím s tebou,bol to preklep
Né Nilgama ale Milgamma N,dej si ho předepsat v injekcích ať ušetříš na jiné vitamíny a minerály.Používám,
Ultimate B+C komplex (ten ti nahradí ta Milgamma N)Neuro-Nutriens,Vitamín C plus 1000mg,Omega VD3 full mastné kyseliny,Magne B6 forte,Vápník D, to všechno v nejvyšší kvalitě od solgar.cz, je to drahý ale to moje zdraví taky.
Tak toto je fakt choré fórum. Príčiny tetanie - nedostatok minerálov - ak sa odbermi potvrdí ich normálna hodnota - príčinou môže byť začinajúca panika a tam je Frontin vhodný.
Súhlasím s RNG a ten Frontin je nevhodný na liečbu tetanie.
Vedia aká je príčina?Treba zvýšiť vit.skupiny B napr.Nilgama n-dá sa kúpiť v lekárni a odstrániť stresové situácie.
Máš dosť vápnika?
Robili ti aj krvné testy a ionogram?
Trpnutie=tetania je dosledok nedostatku vodicov nervovych signalov v nervoch, co su kationy=kovy , mineraly, alebo aniony, najma CO2. Prva pricina sa da odstranit zlepsenim stravy(viac zelenin) a travenia(kyseliny, enzymi mikrovklakniny probiotika) alebo aspon doplnkami mineralov v spravnej forme, najlepsie na kosti , spolu s vitaminmi D-3 a K-2(Ca, K, Mg,vo forme proteinovych chelatov alebo inej organickej forme)
Nedostatok CO2 je z prudkeho dychania, co je sposobene najma stresom , tam sa treba destresovat v prvom rade, pozri cez Google.sk pod rng, stres kde som uviedol doplnky a mechanicke sposoby destresovania.
Stres je zabijak, neadresovany vedie postupne k stovkam roznych zdravotnych problemov.