Prešla som tu asi len 2 - 3 fóra a dozvedela som sa tu všeličo..že jesť raňajky a 5 krát denne je len mýtus..že raňajky v skutočnosti je lepšie vynechať a len nejaké šťavy vypiť a že 5 krát denne tiež je veľa, vraj stačí omnoho menej, to len náš žalúdok je nastavený tak, že vylučuje šťavy a pripravuje sa na ďalšie jedlo...a že ovsené vločky po dlhodobom jedení, tiež neprospievajú dobré črevám, keďže ovos nie je ľahko stráviteľný...a väčšina toho čo predávajú v obchode vlastne ani nie je zdravá..veď aj otec mi hovoril, že v kečupoch ani paradajky nie sú..pýtam sa čo je naozaj zdravé a čo mám jesť aby som nemala žiadne problémy s črevami a iné ťažkosti dobudúcna..aké vitamíny/minerály musím doplňovať umelo a aké potravinami? kde by som našla koľko akých živín potrebujem denne/týždenne a aké potraviny sú naozaj vhodné? všade človeka presviedčajú o niečom inom a sú protichodné názory :/
Výživa - čo je teda zdravé?
kazdy ti bude tvrdit, ze TO, co robi on je to spravne...Ked pojdes do temy vitarianov, tak budu tvrdit, PRECO je Raw to spravne...plus ti podlozia fakty. Ked pojdes do temy vegetarianov, budu sa ohanat tym, preco zivot bez masa. Ked pojdes do temy neviem koho, dozvies sa, ze to, co jedia oni, je to uplne uplne spravne....Mne osobne je uz z toho vsetkeho zle :) Vsetky tie bludy, co kedy jest, preco nie hento, preco tamto...Kazdy vyzdvihuje len to svoje jedlo. Ani ja nejem 5 raz denne, ale nebudem vsetkym tvrdit, ake je to hrozne. Pre mna za mna nech si ludia jedia aj 7 raz denne. Ludia su individualni, ako sa mozeme teda riadit niekoho pouckami a radami?
Jedz tak, ako citis, ze je pre teba dobre. Jedz ranajky, ak to tak mas rada. Ja bez zdravych ranajok nevyleziem z domu, papam vela doplnkov vyzivy, zvysujem si viralnu imunitu a vyse roka som nebola chora. Maso nejem, no pridu potom chvile, kedy citim velku chut si dat nieco masove. Tak isto aj ryby, jem ich, ked citim, ze ich potrebujem. Vykasli sa na vsetkych tych, co ti budu tvrdit, ze zarucene bez ranajok, ze zarucene jest len raz denne, ze zarucene len bez masa, ze zarucene hento tamto.......RIAD SA SEBOU....
viem, že nerobím niečo správne, lebo mám zdravotné problémy a zníženú imunitu..musím navštíviť imunológa a pobehať doktorov