Mýty o jedle

Príspevok v téme: Mýty o jedle
winki

Ahojte v poslednej dobe tu čítam rôzne protichodné názory a tak by som bola rada, keby do tejto témy prispievali ľudia so svojimi názormy, ktoré sú aj nejako podložené.

Prečo sú tak zaužívané raňajky? Každý to preferuje a ak neraňajkujete ste chorí ( mne napr. stačí na raňajky štava z mrkiev a cvikly).

Prečo treba jesť 5 krát denne? (ja by som 5krát denne do seba nič nenatlačila a ani nemám čas myslieť na to)

A vo všeobecnosti, prečo je táto spoločnosť tak zameraná na jedlo? Stále len jesť a jesť a jesť. Veď jeme preto, aby sme žili a ak človek príjme dostatok živín v jedle raz za den, je na tom niečo choré?

sweater.

ja sa nestaviam za veganstvo pretoze si myslim ze zvierata by inak bez nas neumierali a nezabijali sa :D, svet je krute miesto. ale oni trpia v milionoch/miliardach na statkoch zavreti vo svojich hovnach bez pohybu, kde ich este aj mlatia uplny vypatlanci zato ze nepocuvaju na slovo. to ma velmi daleko k prirodzenemu stavu veci. a nejde len o nich, take mnozstvo zvery umelo vyzivovanej len vycerpava matku zem. ake strasne hektare lesov sa musia vyrubovat aby sa mali kde pestovat ta uzasna gmo soja a kukurica na ich vykrm... a rng o tych faktoch, nieje jednoznacne podlozene ze nejedenie/ jedenie zivocisnej stravy je prospesne ci skodlive cloveku. existuju vyskumy aj co podporuju aj to aj to.

0vecka

2 agartio2 na to sa neda pozerat ake somariny tu pises. V stredoveku ti tvoji veriaci ludia upalovali carodejnice a lamali ludi na kolese. A chces povedat ze nechali kravicku nech si pekne beha a este sa jej poklonili ked isli okolo? to su take naivne predstavy. Drb kruzok do nosa na retaz a tahali tu kravu kde ju potrebovali mat.

ja uz dlhsie zasnem ze co za fanatika si.

inak co sa kanibalizmu tyka, tych kanibalov je dost vela a niektory to robia aj len kvoli poteseniu alebo kvoli tomu aby si mohli vrznut.

ar.vegnews.org

agartio2

A ked vidim, ako indiani zabili bizona, alebo africke kmene, zoberu si len to co potrebuju... uplne z nich ide ucta k prirode aj tym zvieratam.
To je diametralne iny sposob ziskania masa.

Podla mna, clovek, ked chce jest maso, mal by si to ist zabit sam.
Ak zviera nedokaze sam zabit, nemal by to ani jest. Je to nanajvys zbabele a ubohe, nechat ich dokalicit niekym inym, robit sa, ze to nevidi, a potom mu zaplatit.
Podla mna za to sa budu velke tresty rozdavat na bozom sude po smrti. Si myslim, ze vedomie takeho cloveka sa potom vteli do takeho tyraneho zivocicha.

agartio2

Co sa tyka krutosti k zvieratam, tak ani nasi predkovia ich tak nechovali.
Hento moze kupovat a jest len totalne ebzcitny clovek.

Zviera sa ma chovat z laskou, ma sa mu prejavit respekt. Uz ked ho potom clovek zabije na maso, kedysi ludia ine maso jedli.

Raz za rok bola zabijacka, mali ho len obcas, raz -dva krat za tyzden. Chudobnejsi aj raz za mesiac, alebo menej. Zviera netrpelo, ti ludia, co mali srdce, boli veriaci, aj lasku mu dali. To dost zavazi, ked clovek je maso, ako sa spraval k zvieratam. Aka energia do neho ide. A ked ho zabija, tak vie, ze nema inu moznost, ale je to jeho bezradnost, toho cloveka. Aspon u Pana, ked to ocisti s modlitbou, citi s tym zvieratom.
Ale ked to robi hentak bezcitne, bezducho... uplny masaker... aka energia uz v tom je?

Z tohto moderneho masa ide do cloveka doslova zlo. Negativna energia. A ludia podla toho aj vyzeraju, aj sa spravaju... stale k horsiemu. TO preto, ze su bezduchi, a hresia. Hento Boh nikdy nepovolil, ani krestanom. Hentak mlet kurata zaziva. To uz clovek nema dusu, ak sa v nom nic neozyva, ked vidi, ako ich melu...

agartio2

ezoterik?
na to clovek nemusi byt ezoterik, aby to s nim nepohlo, ak ma srdce.
Pusti to malym detom a uvidis. Sa rozplacu.

V detoch je pravda...
to dospely maju vymyte mozgy, mrtve srdcia, a zlo v sebe

GoFruit

RNG to je vsetko pekne ale zvierata su v sucasnosti dost kruto tyrane predtym ako sa ludom dostanu ma tanier. Tie praktiky vo velkochovoch boli uz dost opisane na mnohych miestach. Proste vladne tu krutost ktora nepozna hranic. Mne je jedno co ludia jedia i napriek tomu ze som vitarian. Ale vadi mi ze sa ani nezamyslia a ked sa aj tak stylom maximalne alibistickym ze ved naco boli stvorene zvierata. Alebo ved sa jedia od nepamati. Ano jedia ale nie takym stylom ze 3x denne plus tie podmienky chovu. A na co boli zvierata stvorenr to je tak sprosta otazka ze sa mi az rozum zastavuje nad hlupostou druhych. Plusdnesne velkochovy predstavuju obrovsku zataz pre zivotne prostredie. A NIE NIE SU TO AUTA KTORE NAJVIAC ZNECISTUJU VZDUCH ALE CHOV DOBYTKA. Takisto znecistuje enormne vody svojimi vykalmi akvoli nemu sa rubu pralesy aspon tak ako kvoli inej spotrebe dreva. Toto ludia nevidia. Jest maso ok pre mna za mna lenze z masa sa stal obrovsky biznis anie jenormalne sa nim tak prezierat ako to robia ludia vo byspelych krajinach. A to pokrytectvo ze domaci milacik jeviac ako krava ci osipane ktore trpi v klietke cely zivot v tme bez pohnutia vo svojich vykaloch. A kradnutie mlieka yelata. To mlieko bolo urcene len pre nich. Tak to zamyslala priroda. Z cloveka sa stal zlocinec. Kradne to co ma dostat male teliatko. Lenze to vezmu na druhy den od matky prec a ono ju ani jej mlieko uz nikdy neuvidi. To su zlociny. Toto bby sa ziadnej ludskej matke nepacilo ale robi to zvieratam lebo sa nad ne vyvysuje. To je pokrytectvo.

phoe

Zajace zeru svoje deti...aj iné druhy zabíjajú svoje deti...a bežne sa zabíjajú kvoli teritóriu či samicam medzi sebou. Rovnako ako ľudia. Ale nezabijaju sa kvoli radosti zo zabijania ako to robia len ľudia

RNG

Myslim ze tie rozne naivne nazory okolo ludskej krutosti a jedinej neludskosti nad zvieratami tu musim jemne upresnit. Masozravci/zvierata casto kanibalizuju svoj vlastny druh tj nejedna sa len o simpanzov, co su tiez kanibali ale o mnozstvo roznych zvierat. Simpanzov som tu uviedol len kvoli tomu, ze su nam zo zvierat pravdepodobne najblizsie.
Vrazda je podla sucasnych zakonnikov vsade na svete definovana len na ludi, nie na zvierata, tak to tu prosim rededefinujte, to citatelov len pomyli. Na zvierata je pouzitelny termin len zabijanie, nie vrazda.
A ked sa to niekomu nehodi, tj roznym vegetarianom a veganom, prosim nesnazte sa tu ludi pomylit a priviest na svoju stranu cez vasu vieru vo vasu neomylnost nazorov a roznymi redefiniciami a bez naozajstnych faktov.

Sejla

No tuším iba jeden austrálsky had je jediný zivočích, ktorý prirodzene zabíja kvôli potrave svoj vlastný druh. Pretože sa dlho vyvíjal v podmienkach, kde neprežili iné živočíchy. Inak zvieratá na svoj druh neútočia, pokial sú vo svojich nenarušených prirodzených podmienkach. Zvieratá majú svoju etiku.

sweater.

nenarodil... len nam to vsetkym vytlacil z hlav okoliti svet/spolocnot ako sme vyrastali... vsetci sme boli narodeny v harmonii s vesmirom akurat sme boli vychovany inak nez by bolo prirodzene a preto aj tolko problemov ci uz telesnych alebo psychyckych mame ako ludia, sme na inej vlne energie ako by sme 'mali' byt. teda tomu aspon ja verim :)