Dobrý deň, potrebujem radu,lebo už som naozaj zúfalá.
Na začiatok chcem zdôrazniť, že môj priateľ má asi psychický problém,no nikdy nenavštevoval psychológa ani nejakú odbornú pomoc...
Mám 17 rokov. S priatelom tvoríme pár 8 mesiacov,na začiatku bol veľmi milý a pozorný,vždy mi dával najavo svoju lásku.No asi po mesiaci začal hrozne žiarliť,dokonca aj na môjho najlepšieho kamaráta, ktorého poznám už 11 rokov.Zakazoval mi aj kamarátky, ked som chcela ísť čo i len na hodinu zo svojho voľného času s nimi (nehovoriac o kamarátoch a spolužiakoch).Nakoniec bolo vždy po jeho,zo začiatku mi to nevadilo chcela som byť len s ním,ako asi každý normálny zaľúbený človek...No po čase keď už som naozaj potrebovala aj nejakú tu hodinku len pre seba mi to veľmi začalo vadiť.Skúšala som sa s ním rozprávať,ale on to nikdy nevedel pochopiť.Nastala aj situácia keď mi rodičia nedovolili ísť von,a on mi písal že ak nepôjdem zabije sa,tak som šla, a to samozrejme spôsobilo moje problémy s rodičmi.Navrhla som rozchod,no on ma začal citovo vydierať že sa zabije že bezo mňa nedokáže žiť...Nemala som dosť odvahy sa s ním naozaj rozísť,tak sa náš vzťah vliekol ďalej,no teraz keď už som naozaj pochopila, že ja s nim nechcem a ani nedokážem byť za žiadnu cenu, ma začal vydierať, že ak sa s ním rozídem každému o mne povie aká som kurva,že potrebujem kamarátov,a že zavolá mojim rodičom a povie im o sexe atd.... Myslím,že je pochopiteľné keď je na mňa partner nahnevaný že sa s ním chcem rozísť,a možno sa chce aj trochu pomstiť, ale toto mi príde už naozaj prehnané.Neviem čo robiť,ako mu dohovoriť... Už som mu aj vysvetlila, že ja ho už neľúbim a on určite nechce byť s niekym kto ho neľúbi. No on len povie,že chce a že mám robiť všetko podľa neho lebo uvidím čo všetkým narozpráva.
Ja sa nebojím toho,že ľuďom povie svoje výmysly .Som typ človeka, ktorý v podstate kašle nato čo o ňom hovoria iní.Bojím sa len toho,že naozaj povie mojim rodičom že sme spolu spali.Ani vo sne by ma nenapadlo že bude schopný niečo také mi urobiť.Prosím poradte mi,lebo ja už vážne neviem čo ďalej :(
Priatel ma terorizuje a vydiera
jedulka
ja chápem, že ty si si v živote asi zažila veľa nepekných chvíľ, aj že ťa niekto týral a pod ... ale na druhej strane, nie vždy sa to končí tak ako píšeš ty .... ja som tiež mala dočinenia s psychopatom, ale to čo napísal nevykonal, takže ja súdim podľa seba a ty zase podľa seba ... je som len nechcela, aby slečna bola vystrašená a vystresovaná
inaq nevim co skacete do jedulky. Proste napisala svoju skusenost a svoju radu aj ked mozno moc emotivne ale nepride mi to nijako moc nevhodne.
jedulka: zaloz temu a napis nam co sa ti naozaj stalo... budeme sa snazit ta pochopit a pomoct ti. vies, v skutocnosti sa clovek radsej snazi tommu druhemu pomoct tym, ze mu radsej povie ze: "a neboj sa, ono to az take hrozne nebude ako to niekto iny zazil" , takze ten prispevok neber osobne, nikto nepisal ze si vymyslas.
Upřimně mě to šokuje... nevím co si mám myslet co na to říct.... nemůžu uvěřit tomu, že bych byla nějaká vyjímka, že by někdo nezažil něco podobného jako já .... opravdu nevím co s tím.To by tady mělo být nějaké extra oddělení pro "extra" případy ... a já kráva si myslela, že pomáhám ... tak ted fakt nevím.... musím o tom přemýšlet.Když budete chtít pomozte mi s tím ... pochopit to celé......
tak to si o mě myslíte, že přeháním? To jste mohli předci říct dříve a na rovinu.
Bohužel, ale nikdy jsem nic nezveličila .... bohužel asi pro mě,proto mě tak nesnášíte .... sorry,ale já jsem ještě nikdy nenapsala celou pravdu natož abych přeháněla, vždycky jsem psala z hruba,né detailně,abych nestrašila.... ale vám i tohle připadalo přehnané? ... no co na to říct ... nevěděla jsem, že bych byla nějaká vyjimka co by se do neštěstí týkalo,myslela jsem si že nechodí po horách ale po lidech ... v životě by mi nenapadlo, že i ty drobky co tady utrousím tak děsí ... Tak v tom případě se omlouvám,netušila jsem to.
Nuz samotny nazov temy je chybny.
Ked ta niekto terorizuje, nemoze to byt tvoj priatel zaroven.
Takze len sa drz od neho co najdalej.
ide o psychiatricku diagnozu. cim skor sa s nim rozides, pre teba to bude tym lepsie.
necitala som prispevky ale aspon zcasti sa mozes tak uchranit, ze sa porozpravas najskor s rodicmi. povedz im, ze ta vydiera tym, ze im chce naklamat. to iste povedz tvojim priatelom. vela stastia a nedaj sa vydierat, aj keby prisiel este za tebou a ronil krvave slzy!
ak to tu citas tak napis ze ako to pokrecuje :)
Ďakujem veľmi pekne za vaše komentáre :)
Vzťah je ukončený,fotky nadobro preč,a snáď aj všetky starosti :) teraz už len vytrvalo ignorovať všetky vyhražky mojho EX :)