Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to málo?

Príspevok v téme: Je to málo?
broskyňaňa

Ahojte. Asi pred 4-mi mesiacmi som sa začala zdravo stravovať-prestala som jem pečivo, sladkosti (iba občas napr. vianočku, bábovku na raňajky) a pijem čistú vodu. Za toto obdobie som schudla 6,5 kg s čím som velmi spokojná. Inač mám 16 rokov, 165 cm a 53 kg. Ale teraz mám čoraz väčšie výčitky ked niečo zjem-napr. už aj ked si dám na obed cestoviny. A chcem sa vlastne spýtať že či je to málo, ked za deň prijmem okolo 700 kcal? raz som si to počítala na nete podla tabuliek a vyšlo mi tak do 700, v ten deň som mala:
R: jogurt Jogobella light
D: nebola som hladná
O: zapečený karfiol so zemiakmi
Ol: jablko
V: zel. šalát alebo cottage cheese
Mám obavy či to nieje príliš málo lebo som počula/čítala že človek by mal denne prijať najmenej 1200 kcal. Tak čo si o tom prosím myslíte? :)

doubledog

ano, jest dost malo
ale to je fakt individualne, vacsina ludi jedava aj tak privela

ale podstatne skor je to, ze mas kvoli jedlu vycitky

jajejo

Ja som chlap 42 rokov, 182 cm, 85 kg - podnikam - vcerajsie jedlo - obed kuraci zavitok s ryzou a zeleninou, vecera 1 oval chleba s maslom a marhulovym lekvarom. Pitny rezim - cca. 2 litre cistej vody a cca. 1 liter cisty ovocny caj. Dnes som este nic nejedol a vstaval som o 7:30.
Takto podobne sa stravujem uz asi 5 rokov a nic mi nie je, naopak.
Ranajky su mytus ako aj posledna vecera o 17:00 - kazdy je individualny a mal by pocuvat hlas svojho tela. Tak ako kazdemu vyhovuje iny spankovy rezim. Jest by mal clovek vtedy, ked zacne pocitovat hlad a prestat by mal este skor, ako sa dostavi pocit nasytenia, cize do tzv. polosyta. A sledovat si kazdy den vahu, ci sa drzi rovnako. Ak sa neziaduco hybe, tak az potom sa pokusit nieco zmenit, inak neriesit a hlavne si tym nelamat hlavu a mat kvoli tomu stres.

Laura93

ahoj, ja mam sice 20 rokov, ale vysku a váhu máme presne rovnakú
a ja som tiez chudla z pôvodných 59kg, a teraz mi kazdy hovori ze som chudá, aj ked na tych mojich stehnach by sa dalo este cosi popracovat :D :D ale tak ja som spokojná

a čo sa tyka jedla tak denne ( ked necvičím) tak zjem okolo tych 7500 KJ
jem len zdravo, žiadne mastné, sladké jedlá

ouii..

ano je to velmi zufallo malo, i ked zalezi aj od velkosti porcie, ale pochybujem, ze mas nalozeny kopcovity tanier na obed. skor predpokladam, ze si das len trochu zemiakov. 700 kcal je strasne malo, 1200 kcal je strasne malo. pre babu ako si ty aspon 1800 denne a to je tiez na hranici. ak aj sportujes, tak 2000 ako nic. slecna, presne v tvojom veku, vyske a vahe som ja uz rok bola rozbehnuta bulimicka a zacinalo to tak, ako opisujes. ked mas vycitky z jedla a niektore povazujes za zakazane, mas dobry nabeh na poruchu prijmu potravy. mas nizku vahu, si dostatocne stihla, chudnut viac nemusis, pokial nechces prist o menstruaciu a dodrbat si vyvoj. dietou v tomto veku si zarabas na osteoporozu v 40ke. a hlavne, s takymto prijmom si tak dokasles metabolizmus, ze budes mat problem ho dat dokopy. normalny zdravy clovek zje denne tych +- 2000 kcal bez toho, aby priberal. samozrejme jedlo a pohyb ruka v ruke. keby si si hned aj kazdy den dala jeden keksik, pokial nepresiahnes prijmom vydaj, nic sa nedeje. a ked by si hned aj sem tam presiahla, tak sa tiez nic nedeje, zdrave telo nepotrebuje hned ukladat

phoe

Nemaj strach z jedla, kľudne sa najedz, potraviny si vyberaj tak, aby si mala co najpestrejsiu stravu, tj zelenina, ovocie, orechy, strukoviny, ryby, chude mäso, syr, jogurty, nejedz len zbytočne , odpadové potraviny. Uvedom si že jedlo obsahuje určite látky, niektoré z nich telo nutne potrebuje pre fungovanie, a tu energiu úplne spotrebuje, a niektoré zas nepotrebuje, tie vylúči, alebo uloží do zásoby - tuk, alebo ti to znecisti organizmus, napr prepaleny tuk, stuzene tuky, toxiny, rakovinotvorné látky. Takže žiadne diéty, pekne jedz čo najviac čo najzdravsich potravín, ale len kým si hladná, neprejedaj sa, a bude to úplne super a v pohode.

MultiLevel

:) mne by jeden jogurt na ranajky nestacil. Ranajky su zaklad dna, takze si daj cosi viac ako len jeden jogurt. Ja si robim napriklad ovsenu kasu s medom a bananom, alebo prazenicu pripravenu na troske vody, bez peciva. Tak isto na ten olovrant si mozes dat aj viac ovocia, popripade chrumaj zeleninu...

JessicaI

broskyňaňa jes az prilis malo. Pozor na zdravie... si mlada mozes mat z takeho stravovania vela problemov.
Citaj o dietach a nezdravom stravovani na internete. Nielen tuky a prejedanie skodi ale aj velmi malo jedla je nebezpecne pre zdravie.