Posledný mesiac alebo dva sledujem na sebe, že mám pravdepodobne veľmi pomalý metabolizmus alebo nejakú poruchu, pretože zakaždým keď niečo zjem - a to jedávam malinké porcie, lebo pri veľkých je to hrozné - napr. 2 taniere polievky alebo 2 kopčeky ryže s kúskom brokolice a podobne, po jedle som neskutočne unavená, zívam, bolí ma hlava, zatvárajú sa mi oči, je mi teplo, ostávam taká utlmená, mám pomalšie reakcie, nič sa mi nechce a tak. Chápem že sa toto stáva keď sa človek preje, alebo zje veľa, no mne sa to deje aj po malinkej porcií jedla a trvá to 3-6 hodín po jedle. Potrebovala by som nejaké rady, prípadne skúsenosti, chcela by som vedieť PREČO a ako sa toho zbaviť - ak je to vôbec možné. Nejesť nemôžem. A menšie porcie si už nedokážem pripraviť, žiť na dvoch Bebe keksíkoch na obed a pomaranči na večeru v dnešnom svete nie je možné. Ďakujem.
Veľmi pomalý metabolizmus?
ja som mala problem so zaludkom uz od strednej skoly, aj na gastre som bola, no hnus. minuly rok som zacala cvicit kvoli skolioze a tak som zmenila i jedalnicek, skratka cely zivotny styl, aby som aj cosi zhodila. V lekarni som dostala na zaludok ako doplnok stravy probiotika, biopron forte, ten uzivam popri stravovani, v davke 1tbl. denne. Nie je to ani financne narocne a na to travenie a na spravne fungovanie zaludka je to fajna vec. Okrem toho mam i aloe vera, co som tiez kupila v lekarni, kazde rano na lacny zaludok si dam stamperlik ;) Ale niekde som citala, ze k probiotikam by sa mali uzivat i prebiotika, ale to som teda neskusala, ak mate niekto skusenost s tym, hodte sem svoju skusenost.
Travenie je vec dostatku kyselin roznych enzymov a mikrovlaknin a probiotik. Zrejme ti z toho nieco chyba v dostatku.+
Neviem či to nebude mať niečo spoločné so štítnou žľazou..
problemy s travenim som trpela 4 roky, potom mi znama poradila chlorellu a postupne sa to zacalo zlepsovat, 3x denne ju uzivam, citim sa super a konecne sa nebojim najest :-)
skus si o nej nieco precitat www.ajstyl.sk
treba preliečiť trávenie-akupunktúra