Dôvod na rozchod? Neviem...

Príspevok v téme: Dôvod na rozchod? Neviem...
Salamandra

Ahojte. Chcem sa poradiť..
Mam vztah asi tri roky..a mam taky problem ktory mi zacina nejako vadiť... som dynamickejšej, živšej povahy ako priatel..

Máte niečo podobne zažite?? Je to časom horšie pre ,,neposedu" ?? alebo da sa to korigovať?

Nejako si to všímam až posledne..ja neviem..skratka je to asi tym casom už a ze padli ružove okuliare...ale pomali mi už zacinaju vadit aj tie jeho ,,spomalene" reakcie....

Ja som taka ze sa velmi tesim aj z mala..doslova detsky radostna.. tesim sa ked podrzim babke dvere ,.. urobi mi radosť slnko...pohlad na hory... on je iny...ma umierlivejšie reakcie..chovanie...a mne to ako keby bralo energiu...ta ,,pomalosť,, kludnosť ,,neživosť,,...

dakujem

GoFruit

je uzasne, ze sa vies tesit aj z malickosti, tak by to malo byt, vediet sa tesit zo zapadu slnka a jasat a tancovat pri tom, keby sme boli napojeni na prirodu a svoju prirodzenost.... ale od druhych to velmi necakaj prave preto, ze tento detsky udiv a uzas sa z deti postupne vytracaju vychovou, telkou atd...
a chlapi vacsinou byvaju v tomto este utlmenejsi, aj mne to dakedy vadilo, ja som sa tiez hned zo vsetkeho detsky tesila a moj partner nic.
No laska je, ked vies akceptovat partnera takeho, aky je. AK to nevies, nie je to laska, nemilujes ho dostatocne. Vzdy budu rozdiely medzi partnermi a vzdy bude nieco, co nam nesedi, ide o to, ako sa s tym vyrovnas a ci sa chces. Toto myslim, e nie je nejaka neprekonatelna prekazka.
Alebo vymysli program tak, aby aj partnera na nom nieco bavilo.
Napr. moj muz zboznuje chodit po pamiatkach a orgaizuje vylety a mna to nebavi, ale ked mi na vylete vyhradi cas na nakupovanie, tak idem s radostou.

phoenix

Je dosť možné, že praveze ten kľud bolo to, čo ťa na ňom pritahovalo. Ja vidím skôr chybu na tvojej strane. Vsimaj si na ňom tie pozitívne vlastnosti. Ale treba ten tvoj pocit určite nejak riešiť, nedusit to v sebe. Trochu sa rozanalyzuj, su nejaké konkrétne situácie, ktoré ti vadia, a prečo? A ties tie konkrétne problémy.

doubledog

ide o to, ci tato jeho vlastnost nejak obohacuje vas vztah.

napr. ci tvoj priatel posobi ako tvoj protipol, ako nejaky ukludnovaci ci stabilizujuci element.

v niektorych situaciach moze byt jeho kludnost pozitivna aj pre teba.
a naopak, tvoja zivost ma zas vplyv na neho.

kafe

takéto veci (len zakaždým iné), ktoré ti časom začnú vadiť nájdeš na každom jednom chlapovi. To je tá dobrá správa :) Tá zlá je, že ty sa s tým máš naučiť žiť, vedieť partnera prijať.
Pomalosť a kľudnosť je obrovské plus pre rodiča - kde tebe dôjdu nervy a budeš mať chuť deculo prizabiť, on bude stále kľudný a nerozhodí ho ani atómová bomba. Bude vládať sa venovať deculu do aleluja. Neber tieto jeho vlastnosti ako negatívum, ale ako niečo, čo má možnosť využiť v inej situácii a v inom čase. Teraz je tvoja neposednosť a živosť pre teba pozitívom, ale pri deťoch budeš frustrovaná. A to čo je teraz negatívom pre priateľa, bude jeho výhoda pri deťoch (možno)

Toska

Komunikacia je doležita.Moj partner je presne ako Vaš priateľ a ja neposed.Korigujem ho už veeeeľmi dlho.Nevymenila by som ho,mam ho rada do dnes.

odpovedam

Ja si zase myslim, ze casom sa ten negativny pocit bude v tebe iba stupnovat. Hlavne ak to budes v sebe dusit. Hlavne si nenahovaraj, ze problem je mensi ako skutocne je. Ty realne pochybujes o svojom partnerovi. Potrebujete byt na jednej vlne, inak to nejde... takze si zvaz sama, ci si s nim vies predstavit buducnost, ci ho naozaj lubis (ci nelubis uz len spomienky na vase zalubenie) atd.

Toska

Ja,by som bola rada že nie je taky ako ja.V krizovych situaciach dvaja neposedi, by boli ako taliani.Mam to prežite,a preživam to.Verte,že bude fajn,netreba partnera analyzovať.