Ktorú profesiu by ste si z týchto vybrali?

Príspevok v téme: Ktorú profesiu by ste si z týchto vybrali?
Nikoleta26

Ja som už z toho fakt zúfala...sama neviem čo mám robiť ( viem, divné) ale ja naozaj neviem čo ma najviac baví. Skončila som tento rok strednú a doteraz som si nenašla žiadnu prácu.
Rozmýšlala som že ak si nenájdem prácu o rok pôjdem skúsiť na vysokú školu. Lenže nemám ani tušenie na akú. Celé dni premýšlam čo by bolo najlepšie vyštudovať, aby som z toho hlavne niečo do budúcna mala (nie ako niektorí, len kvôli titulu). Každý deň ma baví niečo iné :D :D

ako absolventka Sš by som mohla pracovať ako: účtovníčka, administratívna pracovníčka.. lenže čo mi chýba je PRAX, všetky firmy ju vyžadujú a ja nemám šancu. Tak neviem či mám počkať a hľadať v tejto oblasti, v ktorej som vyučená alebo ísť na výšku a skúsiť niečo iné..

Takže čo myslíte ktoré z tycho profesií by mohlo mať najlepšie uplatnenie, perspektívu do budúcna?

účtovníčka, práca v administratíve, práca v banke,..
alebo to čo by som musela vyštudovať na Vš:
učiteľka Zš 1-4
fyzioterapeutka
asistentka výživy/diétna sestra
dizajnérka

Dakujem za odpovede ;)

Nikoleta26

no ved práve to :) ze clovek zisti čo ho baví až vtedy ked sa tomu bude istý čas venovať. Preto pre mna je tazké sa teraz rozhodnúť čo budem v buducnosti robiť, ked žiadnu profesiu nemám "odskúšanú". Tak asi mi nezostáva nič iné ako sa riadiť len podla vysky ohodnotenia

korkova

Tak to co ta bavi a co bude dobre ohodnotene zistis az pocas prace. A ci v tom budes dobra a pojde ti to, alebo nie. Niekto zacne v administrative, urobi si externe VS a moze mat peknu karieru. Niekto strati ambicie a skysne cely zivot pri par eurach.

Nikoleta26

tak ako ja neviem či som v tom účtovnictve dobrá, kedze som este nemala možnosť v tom pracovať.

Iba tak možno z hodín účtovnictva na strednej. A tak v škole síce tento predmet nepatril medzi moje naj, ale mala som z neho najlepšie známky aj bez namahaveho ucenia, z celej triedy mi slo najlepsie, zmaturovala som z neho na 100%...tak takto môzem povedat ze ho viem, ale v praxi je to predsa o niečom inom.

Ja vazne neviem ci sa mám venovať niečomu čo mi ide a nebaví ma to moc, alebo radsej niečomu čo ma baví ale zas na druhej strane je to málo ohodnotené..

korkova

Lulu, sorry, ale podla toho aka uctovnicka, vo velkych firmach je uctovnik aj ten, kto rozbaluje a uctuje faktury a nic ine a ma plat tak 1000 EUR a ziadnu moznost rastu.

Nikoleta, rob to co ta bavi, niekedy mozes mat pri tej istej profesii plat 500, niekedy aj 5 000 . Hlavne musis byt v tom co robis dobra.

Lulu2011

ucitelka, iba ak si najdes chlapa, co dobre zarobi, tak nie su neviem ake platy, ale zase koncis o 13tej:D mam kamosku ucitelku, z toho mi najlepsie financne ohodnotena vychadza ta uctovnicka, ako dizajnerka by si sa nemusela uchytit