Ahojte. Mám o sebe nízku mienku a ovplyvnuje mi to život .Je to z mnohých dôvodov . Mám 17 a tento rok idem mautorovať . Už tri a pol roka nosím na zuboch strojček . Som z toho zdepatná a je možné že mi ho nedajú dole ani do stužkovej . Cítim sa s ním velmi nepekná a nevyspelá . Viem že mnoho ludí by ma odbilo s tým že je to roztomilé a aspoň budem mať potom pekný úsmev ale je to fakt hrozný pocit ked sa pozriete po okolí a všetci sa spontáne usmievajú pretože sa nemajú za čo hambiť . Som so sebou nespokojná pretože má trápi akné a moja postava je dosť dievčenská (žiadne krivky ) . Neverím si a viem že to má vplyv na všetko čoho sa zúčastňujem . V okruhu mojich priatelov a známych je mi fajn ale ako náhle sa rozprávam s cudzím človekom som si sebou neistá a môže to zbudzovať zlý dojem . Snažím sa byť milá a priatelská , snažím sa zoznamovať s novými ludmi ale niekedy sa cítim vo svojej koži tak zle že radšej ostanem doma ako by som mala zas rozmýšlať nad tým či som pre ostatných dosť pekná a hentáaká a onaká . Na sebavedomí mi nepridáva ani fakt že všetky moji kamarátky už aspoň raz mali priatela . Deptá má to a cítim sa potom ako chudera ktorá nieje schopná na niekoho zapôsobiť . Vela ludí mi povedalo že som pekné dievča s dobrou postavou ale asi každý pozná ten pocit ked sa na seba pozerá inak ako ho vidí okolie . Mrzí ma že to takto cítim pretože , máť sa rád je dôležité . Viem že to je strašne otrepaná téma a každý si tým už aspoň raz prechádzal ale neviem čo mám robiť
Nedostatok sebavedomia
dasenka52, akné sa dá vyriešiť, krivky ešte budú až dospeješ, a čo sa týka strojčeka - kopa ľudí ho má. Ja som mala tiež, mala som straašne krivé predné zuby, bolo to naozaj škaredé, a keď som dostala strojček, cítila som sa hneď lepšie s tým vedomím, že už budem krajšia. Kľudne sa usmievaj, a poznámky ohľadne toho si nevšímaj
Zdá sa mi že aj teba práve nespokojnosť so vzhľadom brzdí...Keď budeš takto pôsobiť na ľudí, ako sa opisuješ, ten priateľ bude ťažko...