Hladovka od 29. 08.2013

Príspevok v téme: Hladovka od 29. 08.2013
Tulla

Ahojte, od stredy idem na hladovku, potrebujem schudnúť minimálne tých 15 kilo, mám na to 18 dní, som ochotná spraviť čokolvek. Môže mi niekto poradiť, čo aa ako robiť, aby som sa čo najviac priblížila k cieľu ? a predsudky prosím nepíšte, som rozhodnutá, mám hladovku naštudovanú, a IDEM DO TOHO!! Voda + citronová šťava nachystané, chcem začať cvičiť, behať, skákať na švíhadle, 30 minútové kardio, drepy, brušáky, koľko sérií po koľko krát odporúčate ? :)Schudol už niekto týmto spôsobom ? :) Ja som už hladovku držala, schudla som pri nej za 20 dní 12 kg, ale to bola taká polohladovka, teraz sa idem zaprieť :)

jedulka

Agartio ...neútočím na tebe.Ale řekni mi,že lidé s poškozenými nervy se při hladovce ještě nervy zregenerují?To by byl totiž revoluční převrat v medicíně. Zachránilo by to mnoho milionů lidí na světě.
Při jedné z mých depresí,jsem se dostala nevině a nevědomě do stavu,kdy děti volali záchranku.Něco mi píchli a upozornili na velmi vážný stav psychiky.Moje nejstarší dcera si ale všimla,že nejím a nahlásila jim to.Upřimně se zděsili.I já.Moje dcera na mě dohlížela,abych v malých částech ale opět jedla.Díky ní jsem ještě tady.

freedomsk

Urobis pre to cokolvek ? Tak preco si sa tak, nehnevaj sa rozozrala ze musis tolko chudnut ?

- tych 12kg co si schudla bola VODA + svalstvo, tuk minimalne.

A aby som nezabudol tes sa na PORIADNY JOJO EFEKT a brutalne spomaleny metabolizmus ;)))

doubledog

paci sa mi, ako autorka tvrdi, ze ma hladovku nastudovanu.
a hned v dalsej vete hovori o citronovej stave a svojom plane na dost intenzivne cvicenie.

to je snad vtip :)

agartio

Hladovka je zdraviu prospesna, ale musi byt vykonana spravne.
Teda neje sa vobec nic (ziadna citronova stava), aby po 3 dnoch nastal prechod na vnutorny rezim. O to ide, az potom sa zacina diat zazrak.
Musi byt predpripravna faza, teda nejaky cas jest menej a vela vlakniny, a idealne, si pocas prvych par dni hladovky, vycistit creva klystirom, aby tam nebola stolica.
Potom sa da hladovat aj 3 tyzdne. 1 tyzden je velmi tazke zvladnut, clovek zisti, ako je priputany na jedlo, ale tyzdnovu hladovku zvladne kazdy bez akychkolvek rizik.
Je dobre mat klud, najhorsi je stres z ludi, co panikaria, a hovoria, ako dotycny zomrie a bude mat dozivotne zdravotne nasledky.
To sa musia staroveki filozofi, co hladovali aj 40 dni, buchat po cele, co za hlupych vystrasenych ludi tu ostali zit.
Po hladovke je dolezita navratova faza, kedy sa je postupne. Vacsina ludi, co si poskodilo zdravie, tak dopadli preto, ze v navratovej faze zacali jest prilis vela, a tazkych jedal, co telo nezvadlo, pretoze potrebuje cas, kym prejde z vnutorneho energetickeho rezimu, na vonkajsi.

Maloktory lekar vie, co sa vlastne pri hladovani v tele deje, odporucam precitat literaturu od Partykovej.
Jeden moj kamarat lekar, ktory to ma v hlave na rozdiel od vacsiny lekarov v poriadku, si robil 40 dnovu hladovku. Odisiel aj na chatu, samozrejme, prec od tych stupidnych prezratych ludi. Po cca 20 dnoch, ked presiel druhou acidickou krizou, si odobral krv a vzorky odoslal svojim priatelom lekarom, ze nech zistia, co je to za krv.
Odpisali mu, ze nikdy v zivote nieco take nevideli, ze pravdepodobne ide o nejaku zvieraciu krv, asi prasaciu, urcite nie ludsku (a tito doktori maju v rukach nase zdravie...)
Telo pri hladovani prechadza roznymi fazami a v tele sa zacnu diat take veci, o ktorych bezna veda nema ani paru, napriklad je to jediny sposob, ako zregenerovat nervove bunky a podobne. Telo v tomto rezime vie znovuvystavat niektore tkaniva v tele, ktore pri beznom rezime nedokaze, tak ako ked sa plod v maternici stavia, ma nastaveny iny rezim, tak i telo po druhej acidickej krize prejde na absolutne iny rezim, kedy vie zuzitkovat aj stare bunky v organoch, a potom ich v navratovej faze domnozit novymi. To ale medicina samozrejme nevie, takze ma za to, ze nervove bunky sa uz nedaju obnovit.

O hladovani proste treba nieco vediet, a nepustat sa do neho zbrklo. Hlavne, ak sa ide viac ako 3 dni, kedy sa zastavuje travenie a telo prechadza na vnutorny rezim.
Do 10 dni je to este bezpecne, cize ani pri chybe v navratovej faze sa neumiera, iba si clovek patricne vytrpi, ked tam spravi chybu, ale po 10 dni, ide uz o ohrozenie zivota, ak sa robia kriticke chyby. Jedna pani zomrela po 20 dnovej hladovke, ked si dala kratko po ukonceni masovy vyvar.

No, proste, do 3 dni je to bez rizika,
3-10 dni, je tam mierne riziko, ale nehrozi smrt ani vazne poskodenie zdravia,
a ak sa hladuje viac ako 10 dni, tam je to uz nebezpecne, bez patricnych znalosti a skusenosti.

Agnes998

A tu hladovku chces drzat do konca zivota? Alebo tak daleko si nerozmyslala, ze co bude potom, az ju drzat nebudes? Lebo snad ti nemusim hovorit, ze ked zas zacne normalne jest, naberies nielen vsetko naspat, ale aj nieco navyse. Telo je hladovkou tyrane a po kazdej takej tvrdej diete ci rovno hladovke si zacne este viac skreckovat a ukladat tuky, aby malo dostatok zasob na casy, ked zase dojde hladovka. Zeny ako ty sa nakoniec casto v priebehu par rokov vypapkaju na 100 kilo a podobne. Ale ved komu niet rady...

NEnormalna

ˇuplne súhlasím s "odpovedam"..nemám čo dodať. Keby si autorka témy naštudovala čo i len desatinu o tom, čo píše nikdy by svoje telo nechcela takto nezmyselne utýrať a zdevastovať.

xdanielax

"fascinuju" ma ludia, ktori sa cely cas stravuju ako sa im zachce a potom sa 18 dni pred dovolenkou, resp. inou "zivotne dolezitou" udalostou spamataju, a MUSIA schudnut, lebo ... Lebo co? Co keby si tam prisla tak ako si, spokojna sama so sebou a v dobrej nalade? Miesto toho aby si bola nervozna a vyhladovana? Co presne sa zmeni ked schudnes xy kil? Budes sa mat radsej? Alebo sa budes moct konecne najest? Potrebujes aby ti druhi hovorili ako dobre vyzeras? To nikdy nefunguje.

PS: na svete su ludia, ktori nejedia vobec nic. a ziju. Mozno by si mohla uvazovat aj nad tym. Precitaj si o bretarianoch. Usetris za stravu.

odpovedam

Co mam skusenosti s ludmi, vacsinou ti, co "maju nieco v plane" nemaju volu zacat hned, ale stale si potrebuju urcovat nejake terminy...od pondelka chudnem, od noveho mesiaca, od jari atd. Kto ma volu, proste zacne a hotovo. A ludia mau fakt tendenciu si veci zlahcovat: "ved kilecko navyse neublizi, ved musim na nieco umriet atd".

Netvrdim, ze to nie je pravda, ale ide o postoj. Ked nieco chcem, beriem to vazne a motivujem sa, tesim sa, ze robim nieco pre seba. Mnohe zeny mi aj rozpravaju o dietach a o tom, ako sa nejedenim vraj chudne. Pritom ked sa ich spytam, aky je spravny pomer bielkovin, sacharidov ci tukov na den, ani jedna to nevie. V prvom rade ide o vedomosti, respekt k vlastnemu telu. Nesilit, netyrat, neublizovat.

ale to som odbehla. Koncentraky su ina vec, tam neslo o nejaku cielenu hladovku, lebo ako si pisala, treba sa na to psychicky nastavit. Ti ludia boli dlhodobo vyhladovani, ked telo nemalo ziviny, uz si ho bralo zo vsetkeho... tuk, sval, kosti, tekutiny.

Avsak racionalna strava vobec nie je problem, dokonca to nestoji ani tak strasne vela, ako by sa mohlo zdat. Ved aj kavicky, cokoladky a zmrzlinky stoja peniaze a takto sa da na nich usetrit ;-). Ale za hladovku ja osobne nie som. Telo energiu potrebuje, najma ak cvici.

jarny kvet

lenze ty pises o strave a dietovani, ja zas o hladovke. ja s nou mam skusenosti, sice len s niekolkodnovou zo zdravotnych dovodov, na ktore mi pomohla. zober si ako vyzerali ludia v koncentraku ci z hladomorne. netvrd mi, ze mali tuk, hoci neprijimali dobre tuky ako pises ;) isteze, to nie je zivotny styl aky je mozne dlhodobo udrziavat. skor si preliecit co potrebuje clovek a potom mat racionalnu vyzivu dlhodobo. to je hladovka. ale slecna si to myli s dietou.