Veľa športujem, no už nechudnem

Príspevok v téme: Veľa športujem, no už nechudnem
centík

Ahojte, potrebovala radu. pred dvoma rokmi som začala aktivne cvičiť, začala som behavať, korčule a bicykel k tomu-každý deň niečo... schudla som z 59 kil na 52... stale si pridavam záťaž, napriklad niekedy som behavala 15-20min denne, no teraz si už dam aj 30 minutovky, ale niekedy len 15 minutovky... na našom cyklochodiku(10km tam-10 naspať plus od domu take 2+2) som dosť často, aj 4 krat tyždenne... no v jedle sa až tak neobmedzujem, no davam si menšie davky ako niekedy..... len niekdy namna pridu take chute, ty kokso, že by som s prepačenim zožrala aj celu vianočku, na to veľa masla a k tomu mlieko.... neviem ako to mam ovladať... chcela by som schudnuť ešte na 50 kil, čiže len 2 kila, no robim čo chcem a nejako už ani nechudnem...kedže meriam len 160 cm, tie 2 kilečka by mi vooobec neuškodili... neviete mi niekto poradiť?čo robim zle? mam 19, a zase až tak v strave sa nechcem veľmi obmedzovať...

freedomsk

Co sú prosím ťa grule ? :D
Ale veď kľudne sa napapaj aj po korculovani ved vôľu na pohyb máš tak to musí ísť aj s jedlom ;)
Jest môžeš aj o 21,22 ... No aspoň tak hodinu pred spanim by som uz nejedol

centík

ale ono sa to lahko povie, že nie nedam si to, musim vydržať..ale celý čas na to myslim a aj tak tomu podlahnem.. aj včera cely den mi to tak pekne išlo, a ked prišiel večer... o pol 8 som sa vratila z korčulovania a napchala som hocičo do seba... suche grule s paradajkami, paprikou, uhorkou, cibulou... najlepšie je jesť tak do 18:00-19-00?

freedomsk

Centik je to všetko o hlave
Tvoje telo este vladze ale myseľ už nie ;)
To prezieranie poznám ide o to ako ty a iba TY k tomu budeš pristupovať :P.
Pozri prvé dni sú kritické ale vyskúšaj napr toto: keď bude príležitosť dať si niečo chutné proste si povedz nie nedam si to: keď si to odopries tak po krátkej dobe príde aspoň u mna to tak je pocit že vlastne som to pokusenie spapat niečo ani nepotreboval ;)

Čo sa týka školy tak tam to riesim proteinovymi tycinkami

Vyskúšaj si na pár dni kvalitne stravovanie + bike, fitko
A za odmenu napr po 3tyzdnoch spapaj všetko to na čo máš chuť ;) Možno ti to príde divne ale práve naopak tento tzv prasaci deň nakopne znova tvoj metabolizmus ;) a nasledne na to pokracujes v diete.
;))

centík

noooo vďaka za rady:) včera som si o tých vlnách veľa naštudovala, pozerala som si aj ine stránky o iných veciach.... ale je tu jeden háčik, ktorý ma stále brzdí.. napríklad vam opíšem dnešný deň... rano o 7 som si dala malú aktiviu, o pol hod na to som šla bicyklovať, vratila som sa okolo 10, nabicyklovala som cca 26 km, aj včera večer som bola, no včera som mohla dať aj takých 30 km... ked som dnes potom prišla, dala som si ovsene vločky, do toho lyžičku mlieka, trošku medu, hrozienka a kusom citronu, ale potom prišlo prve pokušenie-ESIČKA od bebe... zjedla som asi 10 svetlych, fest som s tym bojovala... wrrr..ale musela som si dať, o 2 hod na to prišiel obed, kolienka s horčicovou omačkou a kur. masom... hovorim si ok, ale o hodinu na to som si dala dalšiu porciu, ale menšiu.. teraz som v praci, robim v jednom solarku, domov pridem okolo pol 8 a planujem si sať zase tie ovsene vločky... myslim si že nemam pevnu voľu a štve ma to, ja ked niečo zacítim alebo mi pride niečo na chuť, neviem si povedať nie, prestaň..povedala si si, že začneš zdravo jesť! ako sa to dá prekonať? trápi ma že tak na sebe makam a popritom sa niekedy aj prejem.... a prestať myslieť na jedlo mi niekedy nejde..od septembra budem na vyške, dufam že ked nebudem doma, kde je plna chladička inych dobrod, sa to zmeni..

freedomsk

Centik

nastuduj si nieco o sacharidovych vlnach a vyskusaj to mne osobne toto dost sedi. Nechudnes pravdepodobne preto ze sa ti spomalil metabolizmus a treba ho nakopnut na to su dobre tie vlny ;) Ja mam 22 a uz som co to pochudol a aj vyskusal takze mam slusny prehlad :D Ovocie by som urcite vyradil aspon na tu dobu kym neschudnes na vahu resp formu aku chces :) K tomu behu ako ti tu radia vyskusaj ten HIIT urcite je to lepsie ako ist konstante na biku alebo behat rovnaou rychlostou. To striedanie intezity pri cardiu urobi svoje ;)
-Ja osobne vsetky sacharidy davam az po treningu, vtedy ich telo najviac vyuzije lebo pocas dna su ti zbytocne tam papaj iba bielkoviny a zdrave tuky + zelenina vela tekutin

GL :)

prispievam

Centik ty mas podobne problemy jak ja. Tak tiez behavam vytrvalostny a popri tom trenujem volejbal 5 -6 razy do tyzdna. S tou vianočkou sa netrap je to v poriadku, pokial ti potom neni zle.(neprejedla si sa)ja som presne taka ista, a moj nazor na vsetky diety je že su to somariny. Organizmus je velmi mudry a sam si všetko koriguje. Ked si človek dáva obmedzenia, automaticky vzniká pokušenie, a raz, u niekoho skor u niekoho neskôr (podla vôle),mu podlahne-zakazane ovocie chuti najviac.Takže sa neobmedzuj, športuj, jedz tak aby si sa citila pohodlne, a mne pomohlo hlavne nepremyslat nad jedlom.Všetko je to v hlave. Pozri sa na chlapov, o 22vecer 5 rozkov a rano o pol kila menej. Nic neriesia, posluchaju cisto svoj metabolizmus. Ja mam 180cm a 61kg, , držím palce :-)

odpovedam

Ide o to, ze potrebujes energiu na behanie. Ja osobne chodim behat hned rano po vstanuti, iba sa oblieciem, zalejem vodou a beham. Telo tak cerpa energiu z usadenych tukov. Ked ides behat niekedy pocas dna, idealne okolo 18 hod, tak sa najedz asi hodinu pred behom (polysacharidy - ovsene vlocky s mliekom, ryza, zemiaky, cestoviny so zeleninou alebo masom) a cca 20 minut pred behom si daj nejake mono sacharidy na energiu (napr. jablko, lyzicka medu). Pocas fyzickej namahy telo prechadza glykemickym sokom, preto po treningu je dobre doplnit ihned sacharidy, preto ten banan, pripadne aj ine ovocie. Ja si napr. po treningu davam smoothie - mixerom vyslaham spolu kefirove mlieko, tvaroh, lesnu zmes ovocia, trosku medu, vlasske orechy, sezam + odmerku proteinu.

centík

ďakuem za radu a odpoveď... skusim to tak ako hovoríš.. a ešte som sa chcela opýtať, či by sa malo jesť po športe alebo pred? nikdy to neviem, ked ide rano behať s prazdnym žaludkom, tak ma to tryzni, a ked zase najedena, tak sa mi ťažko behá...? viem len jedni, že po každom behani a vykone by sa mal zjesť banan :)

odpovedam

To je zbytocne vela. Staci ti intervalovy beh, cca 20 minut denne, aj 4x do tyzdna je akurat.

Daj si 3 patminutove intervaly co najrychlejsieho behu, medzi tymito intervalmi minutu pomaleho behu. Na zaciatku a na uplnom konci si daj pomalu chodzu. Vychadza to cca na 20 minut. Spalis viac akoby si 40 minut behala. Ale tiez necakaj zazrak. Ked telo schdunut nechce, tak nechce.