Závislosť od sexu...ako ho vyliečiť?

Príspevok v téme: Závislosť od sexu...ako ho vyliečiť?
janulik266

Čo myslíte je vôbec možné vyliečiť človeka závisleho do sexu?
Mám kamaráta ktorý je neskutočne závislý (on si to neuvedomuje)...celý den na nič iné nemyslí...je mi ho velmi lúto, vydno na nom ze ho to velmi ubíja..preto byva casto nestastný :(

Velmi mi na nom zálezí a velmi by som mu chcela pomôct..no nemám tusenia ako..keby som mu navrhla aby zasiel za sexuologom nahnevá sa na mna a nase kamartsvo mozno skoncí a to nechcem

Má niekto skúsenost s takymto clovekom?

Dakujem za odpovede : )

brabor

fireboy - to nie je pravda, ze sportom sa odbura sexualne napatie. Ja mam to iste, co sa pise v teme tejto diskusie a mozem ti povedat, ze fyzicke vycerpanie mi nepomaha. Ani ked pracujem tvrdo do rana do noci, ani ked lezim s teplotou v posteli. Niekedy mam az strach, ci pri tom nedostnem infarkt. Ak je to velmi silne, tak nepomoze nic, iba si najst podobnu partnerku alebo partnerku, ktora v mene lasky je ochotna sa tomu prisposobit, ako som to urobil ja - moja terajsia manzelka si na to jednoducho zvykla, lebo ma nechcela stratit a dokonca sama povie, ze by jej to uz chybalo, ak by som sa zmenil. (Ono to aj na cloveku velmi vidno, ked ma sex minimalne 1x za den - ten oxytocin, co sa pri tom vylucuje omladzuje telo a robi dobru naladu, clovek doslova ziari. Jej kamaratky sa jej pytaju, co robi, ze tak uzasne vyzera a je stale usmiata).
No a kedze som sa s tym pokusal nieco robit vyse 10 rokov, tak viem, ze jedine riesenie su lieky, ktore sa pouzivaju u sexualnych deviantov a tie maju strasne vedlajsie ucinky. Alebo potom kastracia... Nic ine nie je - mam to vykonzultovane s mnohymi profesormi na roznych medicinskych fakultach.

fireboy

alebo sport je dobry. myslis ze preco tolko chlapov sportuje lebo su nadrzani a chcu to zo seba vybit tak bycikluju korculuju behaju plavaju do umoru.
tomu tvojmu odporucam ked je tak strasne nadrzany box tam si testosteron aj svoje nabite gule dobre vybije :D

ebi777

neviem či niekomu hovorí niečo z psychológie slovo
"sublimácia"
to je spôsob, ako riešiť nadpriemernu sexuálnu túžbu

picsulusty

nie je to náhodou tak že ten čo má vacsiu než priemernu sexuálnu potrebu nie je závislý len silnejšie viac to potrebuje než je priemer?????????lebo ak to je tak tak neviem či sa dá temperament vyliečit , iba ak nejaké lieky na blokáciu to su dannosti potrebuje hyperaktivnu partnerku,to je ako to že niekto to len raz za týžden chce a druhý to potrebuje takmer denne,iba ak by mu mozog vymenili sa zmení.ale aj činnost stitnej žlazy to može ovplyvnit a jasne hormony a ako dlho sa udržia niektoré ládky v mozgu

janulik266

LaCita: obaja mame 20 rokov, no myslím si ze je nadrzaný ale niekedy az prílis a vidím ze zároven ho to trápi ale nedá to najavo a áno sú medzi nami sympatie, sám mi to povedal..ALE tu ide o to ze mne to vadí ze je taký a preto ho chcem z toho dostat, ale neviem ako :(

Trtokuc: prečo by sa mal spojit s niekym kto je tiez zavislý na sexe? Ja mu chcem pomôct a nie ho v tom este podporovať, potom sa z toho nikdy nedostane a bude stále nestastný :(

LaCita

Janulik266:
Zaujimavy problem, ktory riesi kamaratka...kolko mas Ty a ten Tvoj kamos vlastne rokov?
Ak je len nadrzany, tak to nie je choroba...
Ak s tym ma problem mal by onanovat, alebo najst si partnerku na sexualne aktivity...
Ale ved vyzeras byt dobra kamaratka a ak su medzi vami sympatie, tak to skuste spolu...Vyuzi prijemne s uzitocnym...:)