Baby, brali by ste HAK v takomto prípade?

Príspevok v téme: Baby, brali by ste HAK v takomto prípade?
gabika234

Chcela by som vás poprosiť o názor, aj keď viem že rozhodnutie je na mne.

Mám 18 rokov, začala som brať HAK Diane 35 - dala som si ju predpísať hlavne kvôli antikoncepčnému účinku, ale padla mi dobre aj na ťažké akné, s ktorým som sa trápila 5 rokov - mne totiž na akné nič nezaberalo a ani nemohlo, pretože som ho mala kvôli zvýšenému testosterónu. Taktiež menzes som mala 3x do roka a veľmi silný a bolestivý, koľkokrát som aj zvracala a odpadla.

Problémoom ale je , že teraz už nemám sex. život a teda už nemám legitímny dôvod brať HAK. Ale ja som si už na tú pohodlnosť strašne zvykla, nechcem aby sa mi vrátilo aj akné. Viem že toto všetko by sa dalo riešiť aj prírodnými prostriedkami ... ale ďalším faktom prečo nechcem prestať brat HAK je to že mi narástli prsia.... isto si poviete, aká ďalšia tupá čupka ktorej je krása prednejšia než zdravie, ale ja som mala predtým prsia nulky, košík AA!!! Fakt takmer nič... a teraz mám pekné plné jednotky, ja viem že to nie je nič moc ale pre mňa je to úplne úžasné, som absolútne spokojná :) A teda predpokladám , že po vysadení by mi to všetko odišlo, aj keď som čítala aj o prípadoch keď babám prsia zostali, ale to len vtedy keď mali v dôsledku niakych porúch nedostatok estrogénu v mladosti a prsia im teda iba dorástli... ale to asi nebude môj prípad :(

Ešte chcem uviesť, že mám nízku zrážanlivosť krvi, teda trombózy mi nehrozia, takisto nemáme v rodine problémy ani len s kŕčovými žilami, nie to ešte infarkty. Premýšľala som nad zmenou HAK, že si dám niaku z menším obsahom estrogénu, aby to nebola taká záťaž... táto sa aj tak nemôže brať dlhodobo. Dúfam, že sa tu nájde niaka baba čo ma pochopí a neodsúdi ako sprostú husu :(

slnovrat

gabika pise ze nic jej nezaberalo. mne napriklad funguje zineryt, ale ten sa v lete nesmie pouzivat, tak cakam na jesen, plet mam lepsiu ako kedysi ale stale sa stane ze sa z nicoho nic vyhadzem, myslim ze to ma suvis s menzesom. a tie flaky, no otras, dufam ze o rok sa toho uz uplne zbavim. kozmetika mi velmi pomohla. pravidelne cistenie raz za mesiac.
inak ku koznej nechcem ani ist lebo hned ako som prisla, ani na mna nepozrela a chcela mi dat Roacutan. aj ked som nechcela, nakoniec mi teda predpisala ten zineryt. ale co som citala, u inych koznych to nie je o moc lepsie.len skusaju co zaberie.
vsimla som si napriklad ze ked som pila zihlavovy caj, pravidelne kazdy den pol litra, ze sa mi vyrazky netvorili. ale potom ked som opat s tym zacala - treba si davat pauzy - tak som mala pocit ze ma z toho bolia zenske organy. hladala som na nete suvis, ale nenasla som.

Nela41

A skúšala si už antibiotickú masť na akné od kožnej? Neviem ako sa volá, ale je to riadne silná vec. Môj spolužiak mal tiež pomerne veľké problémy s akné a po všelijakých liekoch a mastičkách mu kožná dala túto masť a čuduj sa svetu akné zmizlo..

slnovrat

gabika, prave preto ze si v najlepsich rokoch, je to pre teba take tazke. ja mam po 30ke, v puberte som taketo problemy nemala, takze tebe tie ujmy na vyzore mozu sposobit trvale ryhy na sebavedomi...ak ti to pomaha, uzivaj Diane, ale naozaj je to silny liek, a vlastne to ani liek nie je...mnoho ludi si pochvaluje Roaccutan, ze im pomohol, ja by som nemala odvahu, a nemam ani motivaciu, ja mam najlepsie roky za sebou a o vyzor mi priritne nejde, aj ked ma to samozrejme trapi, tvar je moja vizitka. Roaccutan je podla mna este vacsie svinstvo ako Diane, a zisti sa to az po rokoch. skus Albertovu...ja by som to riesila tak. ona ti pomoze.

gabika234

ono len pre mňa je otázka, či mi naozaj stojí za to si pokaziť najlepšie roky života, keď môžem mať pokoj, aj keď len dočasný... aj od akné aj od komplexov zo svojej postavy..

... o zdravotných následkoch hak mám toho načítaného dosť, som si ich vedomá, hlavne že môžu byť alebo vôbec nemusia

no ja dám vedieť ako som sa nakoniec rozhodla, ale ozaj to pre mňa nie je ľahké

Nela41

To bolo myslené skôr ironicky alebo ako to povedať. Ja poznám ľudí s problémami s akné a nikdy by som si z nich nerobila srandu, nikto za svoju pleť nemôže. Len som chcela podotknúť, že takúto situáciu je vhodné riešiť čím skôr a nespoliehať sa na "zázračnú" HAK.
Mimo to po vysadení HAK sa vyhádžem celá aj ja a to som pred užívaním problémy nikdy nemala takže sme v tom vlastne spolu :D
Nie vážne baby neuvedomila som si ako blbo to vyznie, neberte to prosím ako urážku

Nela41

Ja som to nemyslela zle, aby si to tak nepochopila. Len proste chcem tým povedať to, že ono to raz aj tak príde, tomu sa nevyhneš keďže antikoncepcia nie je liek, ale len prekrývač. A je lepšie ju vysadiť teraz, chvíľku sa popasovať s akné skúsiť napríklad ten čaj a naozaj sa vyliečiť nie len zakryť problém ako to stále odkladať.. Ja viem že to nie je jednoduché, tiež mám zdravotný problém kvôli ktorému beriem HAK a čakajú ma posledné dve tabletky a tiež to idem vysadiť. A keďže som už tabletky raz vysadila viem ako moje telo na to zareaguje :( vôbec sa neteším, tiež by som ich najradšej brala donekonečna, ale musím sa aj vyliečiť a nie len umelo si nahovárať že som ok.. :/

slnovrat

Nela, si fakt citliva osoba. inak aj mna sa tvoj prispevok dotkol. mam akne, som uz dospela, a teraz sa ma kvoli tomu citit menejcenna? je to choroba, nie prejav blbosti. gabika, brala som Diane, po vysadeni som este viac vyhadzana...u mna to nemalo ziadny vplyv na prsia resp. minimalny. ak ta prsia ozaj tak trapia, skor chod na operaciu, aj ked ja osobne som proti plastikam, ovsem u teba je to pochopitelnejsie ako u bab co prsia maju a chcu mat megacecky. tiez chapem, ake to je trapit sa s akne, navyse uz od puberty. hak samozrejme mozes brat, aj ked nesexujes, ale Diane raz budes musiet vysadit, takze hladaj aj ine sposoby, ako sa akne zbavit.

gabika234

ďakujem za názory, ja som sa nakoniec rozhodla, že vysadím (asi) ... neviem, mám čas rozhodnúť sa do štvrtku, tak uvidíme, či sa mi názor ešte zmení... miesto hak uvažujem nad čajom z angeliky čínskej na vyrovanie hormónov

a nela, tebe ďakujem obzvlásť, ešte nikdy mi nad vymysleným slovným spojením niakej anonymky nevyhŕkli slzy do očí :D