Máte niekto skúsenosti s doktormy, ktorý majú "na háku"?
Stretli ste sa s tým, že sa cítite zle, je vám na nič, máte rôzne príznaky, prídete doktorovy a on vám dá sirup od kašľa?
Ja si to všímam čoraz častejšie, prišla som k ortopédovy s bolesťami, plochými nohami a on sa na mňa ani nepozrel, predpísal mi ortopedické vložky, a poslal preč. Mám podozrenie na jedno gynekologické ochorenie, mám všetky príznaky a keď som s tým prišla gynekologičke, namiesto toho aby ma vyšetrila a spravila mi nejaké testy, ma vysmiala. Už aj moji známy majú podobné skúsenosti.
Má niekto takéto skúsenosti? Podeľte sa s tým prosím, a ak má niekto nejaké rady.. Ďakujem
Neschopní doktori?
Podla mna postupoval správne. Iná liečba na ploche nohy neexistuje. Treba nosiť ortopedické vložky s vyvýšeným nártom, ktorý zabranuje prepadnutiu klenby a plochonožiu. Predávaju rôzne druhy vložiek silikonové, papierové a iné. Dalej su fitnes strroje, ktore spevnuju lýtka a achilove šlachy, to si musíte vyskúšať.
Taktiež pomáhha ternálne kupalisko a perličkový kupel. Tak aspon mne to pomohlo.
Dobrý deň chcem sa spýtať je nutné sa vyzliekať u reumatológa do naha okrem nohaviečiek? Ďakujem za vašu odpoveď. :-)
pripájam sa,
tiež gynekológ, keď som povedala ako sa cítim čo je zle, tak na mňa pozrel ako na nevzdelanú chuderu, ktorá vidí choroby tam kde nie sú a vypočula som si prednášku, potom som celá "upokojená" a "vyliečená" utekala s "úsmevom na tvári" domov.
Ja som tu práve založil tému lebo chcem podať sťažnosť na lekárku. Veru je toho čím ďalej tým viac. Lekárom na pacientoch nezáleží.
Ano, mam skusenosti s neschopnymi doktormi, mame takych dost. Tiez som menila lekarov a s tymi sucasnymi som spokojna.
tak to ja mam teda opacne skusenosti...ale asi to je tym ze mam lupus:)
este sa mi nestalo ze by ma dokladne nevysetrili,mam uzasnu reumatologicku a nefrologicku ktore so mnou riesia vsetko aj mozne komplikacie, ked mi nieco je-staci zvysena teplota, tak najradsej by ma hned hospitalizovali aby sa nic nezanedbalo, ked idem na operaciu, beha okolo mna primar osobne-lebo som tazky pripad,tak pre istotu...
nahodou,ja som strasne rada ze zijem v dnesnej dobe a ze lekari su na takej urovni aekj su-aj s celym zdravotnictvom,pretoze mam za sebou uz dost operacii a pristup personalu, vybavenie nemocnice a vedomosti lekarov- su u nas na celkom dobrej urovni...
to nie je zhnita medicina, to je zhnita mentalita vseobecne.
Ale jasně, když se vám doktor nelíbí bežte k jinému.Co vás proboha nutí chodit tam kde se cítíte neléčení a odbití??? Vybírám si lékaře,podle referencí, podle kvalifikovanosti a podle počtu lidí co k nim mají důvěru.Ano musím za nimi i 100km.Co je 100km jedna hodina a možná ještě půl k nalezení ve velkém městě.Dojednám si telefonicky schůzku.Když tam mám být v devět, tak mě i v devět vemou!Když se u kvalitního doktory objednám tak,jsem objednaná maximálně do týdne. Takže co tratím.Cestu 1hodinu, cestovné,vemou mě přesně kdy mě objednali a dostanu odbornou léčbu!!!Kolik jsem ztratila času? Tři hodiny!Léky mi dají a když mi budou chybět tak mi je do druhého dne pošlou poštou,Na jejich účet.Umí si to zařídit.Kde je problém???? Myslíte si, že nedostanete toho správného doktora z soukromé kliniky.No to se zase šeredně mýlíte. I oni mají svoje soukromé ordinace kde dělají za VZP a jiné pojišťovny.Tak kde je problém,proč si stěžujete??? Ve Vás a Vašich neznalostech,pohodlnosti a lenivosti.Moje zdraví má prioritu číslo jedna,taky dostane to nejlepší co můžu sehnat!!!
aka je slovac, taka je medicina. tak, ako sa k vam spravaju predavacky v obchode, tak sa k vam spravaju aj lekari. medzi jednymi, aj druhymi su skveli mili ludia, ktori sa usmievaju a su slusni, aj ked im nenormalne uz idete na nervy, lebo ste 50. tvar, ktoru ten den musia riesit a potom je tu ta vacsina, ktora vas ma tazko uprdele a vybija si na vas svoje znechutenie. lenze povedzte mi jedno, nie sme tu taki nahodou takmer vsetci? a neospravedlnujeme si to vsetci tym, ze nam je zle, tak sme sami znechuteni a skysnuti na ostatnych?
to nie je zhnita medicina, to je zhnita mentalita vseobecne.
panika - ty mas zas prispevok plny preklepov a navyse "chovat" mozes akurat sliepky, v slovencine je spisovne "spravat sa". a mimochodom gramaticke chyby nie su aspon neeticke a uz vobec nie trestne, na rozdiel od uplatkov a zanedbavania zdravotnej starostlivosti v pripade lekarov o com tu je aktualne rec.
Ja si uz budem len davat vystavovat recepty tak ako posledne. Nemusim cakat na chodbe (3-4 hodinky), platit prednostne a aj tak mi moja Dr. nikdy neuveri tie moje dristy:)