Chcem sa opytat, lebo mi to uz lezie na nervy, co by mal predajca urobit, ak ma dobry ziadany kozmeticky produkt pre zeny, no na nasom trhu je konkurencia, ktora ma podobne produkty, no nema take zarucene ucinky ako my a tym padom zakaznicky neveria ani nam. Nastvalo ma to, ze sa nam ozyvaju zaujemkyne o predaj nasho produktu, lebo videli vacsinou na nejakej ich kamaratke, ze ten nas ma naozaj ohromne az necakane ucinky. Pritom sa na nas hnevaju, ze preco to viac nepropagujeme, ze nas videli aj na vystave a ze preco sme im nepovedali, ze mame nieco take uzasne. Ze sme ich mali zastavit a zacat to vychvalovat do neba... My sme urobili aj vynikajuci marketingovy tah na vystavach, ze k nam prisli filmovat aj rozne TV, tak ich to zaujalo, takze zeny sme pritiahli no darmo sme im vysvetlovali, aj tak nam vacsinou neverili. Aj na vystave sa stalo, ze videli ucinky a niektore povedali, ze aj tak tomu neveria, aj ked to videli na vlastne oci! (Normalne som sa tam parkrat rozculil, ze ci si naozaj myslia, ze sme ich prisli oklamat.) Neda sa to urobit cez vzorky, lebo to treba pouzivat 4-8 tyzdnov a na to by vzorka nestacila, okrem toho by zakaznicka dosiahla ziadany efekt a vlastne by uz nepotrebovala kupit produkt. Nejde mi o prachy, mame dalsie velmi dobre inovativne ziadane aktivity, mna len naozaj stve, ze tie zaujemkyne o nas predaj sa takto rozculuju - naposledy vcera a tento stav trva uz asi rok. Ja uz fakt neviem, co vymysliet, aby zeny pochopili nasu uprimnost a snahu o serioznost. Co by vas presvedcilo?
Ako presvedcit zakaznicky o serioznosti?
A čo za zázraky to predavas?
Ivka - tie co to vyskusali su spokojne a doporucuju to kamaratkam same od seba. Mali sme jedinu reklamaciu z asi 5000 predanych kusov, ale aj tu sme vedeli vyriesit po konzultacii.
Mne nejde primarne o to, aby sa nam rapidne zvysil predaj (sam od seba sa rocne dviha asi o 20%), ale o to, co robit, aby sa nerozculovali, ze sme im to mali nejako "uzasne" predstavit, ze to funguje, no fakt nevieme ako.
Som rozmyslal nad nejakou webstrankou, kde by boli naozaj iba nejake seriozne baby, ktore by skusali rozne produkty a pisali naozaj nezavisle recenzie. Ziadne umele reklamy ani nic podobne, len vlastnu skusenost.
Robila som 12 rokov v kozmetickej firme a doviezli sme na trh x-výrobkov s menšími alebo väčšími až úžasnými vlastnosťami...ale predať to všetko...to je veľmi-veľmi ťažká úloha...súhlasím s MIMULUS...
To sa ti nepodarí...ja sa stým stretávam denne. Je to v mentalite ľudí.