GSE a NAC

Príspevok v téme: GSE a NAC
hanulkova

RNG este raz velka vdaka za rady.. to gse ozaj nechuti tak velmi horko, znamena to, ze mi to nepomoze? objednala som to z firmy i-herb, je tam napisane nutribiotic, graperfr.seed extract 100mg.
znamena to teda ze to mozem rovno zahodit ked to nema uz ten ucinok? nechapem, preco to museli menit ked je nieco dobre na trhu.. schvalne to objednam az z ameriky, lebo tu na sk nicomu neverim, a toto uz tiez museli pokazit..:(((
a mozem to brat dlhodobo? lebo ako som uzivala ten blis, zmizol mi aj zapach z ust aj tvorba hlienov sa zredukovala, ale akonahle som to vysadila, problem sa vratil. znamena to teraz ze to musim uzivat permanentne? kazdy den? ved by som sa nedoplatila... :((

RNG

Zialbohu konkretne doplnky a ich zdroje sa tu povazuje za nedovolenu reklamu, ale dobry zdroj doplnkov je napr iherb.com kde maju na Slovensko najlacnejsie postovne, a tam si najdes rozne doplnky. Vyborne, ale relativne drahe su komplecne enzymy z firmy Enzymatica pod menom Digest, ale ciste ne mlieko postacia aj lacnejsie ako mas napr produkt firmy Source naturals, pod menom Dairy tolerance enzymes.

hanulkova

velmi pekne dakujem za vycerpavajucu odpoved. RNG ty si mi uz tolko pomohol...!
este ak mozem poprosit napis mi konkretny enzym ktory si mam kupit a ten si kupim.. ty mas skusenosti co je dobre, lebo predpokladam teda ze pod tym Dairy enzymes tam toho bude viac... :o
a este nieco, ten nosovy spray takisto neskodi na sliznicu?? dakujem!

RNG

Potravinove doplnky schvalili lekari ako neskodne, podobne ako su aj potraviny. Ich kombinacire, az na par vynimok sa nebiju medzi sebou a samozrejme nie su skodlive.
Co sa tuka mliecnych vyrobkov, zahlienenie z nich je hlavne s dovodov nedostatku enzymov na mlieko, tj na mliecne cukry(lactosa) bielkoviny a tuky.
Na to ale existuju enzymaticke doplnky, ktore telu pomozu tieto veci stravit. Hladaj ich pod menom Dairy enzymes, alebo kvalitnejsie enzymaticke zmesy, co obsahuju aj lactasu(enzym na laktozu) aj rozne proteazy a lipazy, co ti pomozu stravit bielkoviny a tuky v mlieku.
Doplnky sa beru vtedy, ked ich potrebujes. A ktore potrebujes cely zivot si musis dodavat cely zivot, inac mas problemy.
V dnesnej potrave je nedostatok zinku, selenu, jodu, vitaminov C E a D-3, mikrovlaknin a probiotik. Toto vsetko odporucam preventivne doplnovat, ak sa chces vyhnut roznym zdravotnym problemom.

hanulkova

takze uzivam to vsetko naraz.. nemoze sa to pobit? rano a vecer NAC aj Oreganovy olej, trikrat denne GSE spray do nosa... este aj Bliss tabletky.. je pravda, ze to odhlienuje, ale akonahle si dam nieco mliecne, tak sa problem opakuje... moja otazka preto znie, musim sa zdat mliecnych vyrobkov nadobro alebo to niekedy prejde? smiem tieto produkty uzivat vkuse, bez prestania?? nemoze to skodit ked do seba toho tolko strkam? a ten GSE spray urcite tiez skodi sliznici... predpokladam...
no ale ako sa vyhnut mlieku? cokolady sa pokusim vzdat, ale co si natriet na chlieb ked ani maslo nesmiem pouzit? plast v podobe ramy? zufalstvo...:(((

RNG

NAC je aminokyselina,N-acetylcystein, ktora pomoze odhlienovat a zaroven odmaskovat rozne infekcie, ktore sa zdruzuju a maskuju, takze do nich lieky alebo nase obranne altky a antimikrobialne doplnky nevedia prewniknut.
Dobry odmaskovac, odhlienovac a zaroven antimikrobialna latka je carvacrol z oreganoveho oleja.
Pri zahlieneni odporucam 2 x 600 az 1200 mg NAC (pozri napr slovensku solmucol, tiez obsahuje trochu NAC) a 3 x 200 mg carvacrolu, co najdes napr v entericky pokrytych kapsuliach oreganoveho oleja firmy NOW, kde kazda kapsule ma zarucene 100 mg carvacrolu.

hanulkova

mohol by mi niekto napisat kto ma skusenosti s gse a s nac? naco je vlastne ten nac dobry? ja som to brala na odhlienenie, ale nepomohlo mi to ani trochu, ale ze vobec. a nepozorujem ani ziadne ine zmeny. gse som si kvapkala do nosa a pochybujem ze to pomoze, akurat si tak sliznicu mozem poskodit.. ma niekto ine skusenosti? alebo mi viete poradit nieco lepsie na odhlienenie? dakujem!

RNG

Nic nezahadzuj, je to ucinne, ale zdaleka nie tak, ako povodny citricidal, ale skor ako domaci citrovital.
Ked chces riesit rozne zdravotne problemy, musis na to pouzivat patricne ucinne potravinove doplnky.

Ci si to mozes dovolit, alebo nie, to je druha otazka. Ja sem davam len rady co je na co dobre z potravinovych doplnkov, nie ako si zvysit prijem, aby si to clovek mohol dovolit.