Zdravím,beriem asi týžden lexaurin 1,5mg za den,mám silné uzkosti,SF,pocitujem nervozitu,neklud,nemožem spať a bojím sa ludí a takisto že ma niekto sleduje a pozoruje a tiez si namyšlam rozne veci z čoho mám samozrejme zvyšenú srdečnu činnosť.Ked si dám lexaurín tak zázračne všetko ustupi a cítim sa dobre.Avšak nemožem to brať dlhodobo lebo nechcem aby bol somňa nejaky dement a pod.Takže otazka znie či kratkodobe lieky proti uzkosti su len dočasná nahrada kym zaberu antidepresíva? Alebo keby som si dal lexaurin napríklad 1,5mg podla potreby že každy tretí den tak by som to mohol teoreticky brať aj dlhodobejšie?? Prosím vás nepíšte mi nič že zvladni to bez liekov a pod,tieto rady nebudem brať na vedomie.
Lexaurin
Ja užívam lexaurin 8rokov a nie som ani dement, ani nepotrebujem zvysovat dávky.Beriem ho večer pred spaním.Mám panickú poruchu,beriem aj antidepresíva a som v pohode,lexaurin nie je nič hrozné, sú aj horšie lieky
ber je kolik potřebuješ.Ano je na ně návyk, ale lepší je tuhle mrchu zastavit včas,protože když se zakoření to už je na celý život.Žádný dement z tebe nebude to jsou jen předsudky a naprosto mylné údaje.Nemá to vliv ani na tvojí inteligenci ani na paměť.Když se budeš cítit otupělá, není to špatností léku, právě naopak,je to odezva mozku, který si žádá oddych.A tady je zapotřebí začít přemýšlet, co je za příčinou tvého stavu a změna!Co ti škodí, musí pryč, jinak se z toho nedostaneš.Nauč se relaxovat, někomu pomáhá cvičení, ale když ti je proti srsti stačí jen každodenní procházky hlavně před spaním.Zájmy koníčky všechno co tě obohatí, najdi si prostě radosti života i kdyby to mělo být na něčí úkor(málo peněz atp).Já teď jen uvažuji a o tom si musíš promluvit s odborníkem,ale mám pocit, že budeš mít nutkavou neurózu.(OCD)Ta se bohužel hlavně v začátcích velmi špatně diagnostikuje i odborníkům.
Každopádně ošetřuj svoje nervy, potřebují vitamíny a minerály aby mohli dobře fungovat.Nepodceňuj to!
Milgamma N,Omega 3,6,9, Vápník+D, draslík,vitamín C 1000mg.
U milgammi N, se raději poraď s lékařem,Je to malý zázrak pro nervovou činnost, ale bohužel s některými antidepresivy se nesnáší!
Přeju hodně sil a zdaru tohle zvládnout.
no podla mna by si to nemal brávať ani každý tretíani každý štvrtý a neviem kolkaty den , pretože si možeš vytvoriť závislost a potom , ked sa budeš z toho chcieť dostat bez liekov možeš mať problemy lebo ten liek budeš chcieť , budeš ho potrebovť , bude to pre teba ako droga a taktiež ked ho prestaneš brať, budeš sa z toho liečiťmože to byť vekmi ťažke , pretože ti možebyť bez toho lieku potom ešte horšie , než teraz .. podla mna by si sa to ml snažiť nejako prekonať, poradiť sa so svojou doktorkou alebo psychologom ... možno ti len niečo chýba , kvoli čomu nespávaš.