dobry vecer, chcem sa Vas opytat na nazor, prip. poradit ako riesit situaciu.
Som vydata a mam doma 3 malicke deti.
Problem je, ze byva u mna sestra, ktorej sa snazim pomoct po psychickej stranke, kedze presla nedavno tazkym obdobim. Byva na striedacku u mojich rodicov, ale tam ma velke depky a lepsie sa citi u mna. Len mne to uz prerasta cez hlavu, nemam vlastne sukromie s manzelom, vadi mi, ze mi nepomaha ked je u mna a ked tu je tak mam doma stvrte dieta. Som rada, ze sa citi u mna dobre, ze jej mozem pomoct, ale uz potrebujem klud a byt sama so svojou rodinou. Ona nema nikoho, momentalne nepracuje, je mi luto , ze trpi a presla krizou vo vztahu, ale aj mna nici to, ze stale sa musime ako rodina prisposobovat. Nepaci sa mi , ze ja po veceroch upratujem a ona keca s mojim mm a ja pritom neviem kde mi hlava stoji. Vzdy ked ide na vikend k nasim tak mi hovori aku ma depku , viem, ze u mna je jej lepsie a depku nema, ale mne chyba to nase sukromie ktore som roky mala a teraz je narusene. Neviem dokedy to bude trvat. Teraz by mala ist s nami aj na dovolenku, a aj z toho uz nemam dobry pocit. Deti ju miluju hlavne najstarsi syn, aj ja ju velmi lubim, ale chyba mi to moje sukromiem. Myslite, ze budem zla ak jej poviem, nech je u mna iba ked je mm v praci a poobede nech ide k rodicom? Viem, ze jej to nebude urcite vyhovovat kedze byvame v meste a rodicia na dedine par km od nas cize by musela dochadzat. Neviem co robit lubim ju ale na druhej strane mi vadi, ze je moje sukromnie narusene.
Ja, manzel a sestra
petulka rázne to ukonči, máš podporu manžela, možno sa sestra urazí, ale časom ju to snáď prejde, a rodičom to tiež skús vysvetliť, ak pochopia fajn, ak nie, tak sa jednoducho nad tým musíš povzniesť...mysli hlavne na seba a svoju rodinu...A hlavne si nič nevyčítaj!
zle su dve veci - ze sa s nou nevies otvorene porozpravat (lebo nerozumiem, preco si to doteraz neurobila) a druha vec - ze ona sama si celu situaciu nejak nevie zhodnotit. Mne by cosi take prekazalo, byt niekomu naobtiaz. To, ze nema ani paru, ze ti to vadi, je zjavne z toho, ze ti s nicim nepomaha. Ty aj manzel si s nou pohovorte. A povedz jej presne to, co tu nam...neviem kolko ma ona rokov, ani ako sa k tomu stavia manzel, ale nie si povinna jej zabezpecovat full servis, nech by mala neviem aku krizu. Ak by bola za to vdacna, pomahala by ti, varila by, upratovala, namiesto kecania po veceroch s tvojim muzom, tak by som si povedala OK. Toto vsak ok nie je :)
tak to je dobre sebecka. boze, az sa mi to zle cita. hned by som ju nakopala niekam. s pribuznymi je to niekedy strasne, clovek si ich nevybera a cakaju od neho, aby im skakal okolo zadku.
takto ale robis velmi zle sama sebe. neberies na seba vobec ohlad a to sa ti moze vypomstit. to si tvoja sestra mysli, ze ty mas voci nej nejake povinnosti? ma 30 rokov, ale je dobre mimo realitu. vies preco sa s nou rozisiel jej priatel? aj jemu na nej predsa muselo nieco prekazat.
:D jej povedz na rovinu ze potrebujete sukromie ze chcete sulozit po celom byte, by ma celkom zaujimalo co by na toto povedala ze ci by zdvyhla kotvy
proste kazdy ocakava ze ked niekde idem s detmi a muzom, ze je poviinostou mojou ju vsade brat so sebou, ale mna to uz nebavi trva to len tri tyzdne ale uz je toho na mna vela. Segra mi vravela, ze len do konca augusta a od septebra uz odide prec, ale kde mam tu istotu? proste viem, ze to tak nejde aj ked mi je to veelmi luto, velmi mi je luto, ze ostala sama bez muza a prace, velmi by som jej chcela pomoct co sa snazim robit, ale ine je keby som bola slobodna a mam byt sama tak ju uchylim aj na roky, ale takto to nejde. Aby som sa ja o vsetko starala. Mne nevadi ju zivit, varit jej, ale to, ze mi ani len nepomoze a ked som jej raz povedala, ze uz mam toho dost, ze som vycerpana po celom dni tak namiesto pomoci iba povedala hm. Lubim ju velmi vzdy tu budem pre nu keby nieco potrebovala aj kazdy den, ale uz potrebujem svoje sukromie s mojim mm Ptrebujem vecer mat sama pre seba a jeho nie pre nas troch. Dakujem, ze ma chapete a mohla som sa vyrozpravat
Mozno sa mylim a pochopia to nasi, ale segra nie ta to nepochopi to som si ista na sto percent, lebo aj minule som jej povedala, ze nech jeden den ku nam nejde, ze mam doma muza a uz bola urazena a ked sa jej pytali nasi, ze preco nieje u nas, tak im povedala, ze behame stale s muzom niekde.
No muzovi je jedno ci u nas je, alebo nie on sa k tomu nevyjadruje, ale uz som mu povedala, ze stacilo, ze mam toho dost. Ale ja mam uzasneho muza jemu nikdy nevadi nic co mne nevadi ked mi vadi nieco, tak ma v tom podpori. Takze ked som mu povedala, ze uz nevladzem a ze som na vsetko sama a este musim aj behat okolo segry tak mi povedal, ze nech ju k nam uz nevolam, ze on mi chcel povedat, ze aj jemu vadi , ze si nemoze vo svojom dome ani prdnut, ale nechcel mi ublizit tym, ze sa nanho nahnevam a pomyslim si, ze mu vadi, ze vyhana moju sestru
Ozaj a co tvoj muz? Ako sa k tomu stavia. Povedzte jej to spolu. A tvojej rodine to vysvetli ako to je. Ze nepomaha a ty sa o nu nemozes starat. Kto uz toto nepochopi....
Zjavne sa jej aj rodicia chcu zbavit a to svedci uz o niecom. Hm len nechapem ako mozu od teba ocakavat aby si sa o nu starala ked mas vlastnu dost pocetnu rodinu. Ak si vycerpana o to skor sa jej zbav. Nelutuj ju. Toje velmi zla negativna emocia. Zas ona je dospela nie je to dieta o ktore sa musi niekto starat. Mas to tazke nechxes byt ty ta zla ale ona ti rozbija rodinu a hlavne ta vycuciava.
Moja sestra zije v byte v ktorom teraz my nie sme ale ked pprideme zo zahranicia tak sme tam spolu. Je to vzdy tak tyzden. Pracuje nadcasy a vzdy nam vyglancuje byt ked prideme. A vzdy ked odchadzame nechame jej tam spust lebo nestihame vsetko upratat. Ona si strasne vazi ze ma kde byt a snazi sa aj brat si dovolenky ked mame prist a odide k sebe do svojho rodneho mesta. Aby nam nebola na obtiaz. Co by nebola lebo sice nemame dobry vztah ale tak ten tyzden urcitw spolu vydrzme.
No prajem ti odvahu to riesit. Len hlavne to vyries. Aj ked sa budu vsetci hnevat tvoja rodina musi byt najprednejsia
Keď sa s ňou porozprávaš, určite sem napíš. Chcela by som vedieť ako zareaguje...