Zubárina VŠ

Príspevok v téme: Zubárina VŠ
Simi404

Chcela by som študovať zubné lekárstvo na vš v BA alebo KE, kamarátka mi navrhla že po skončení strednej zdravotníckej školy by sa dalo vyštudovat BC ako sestra a neskôr doštudovať 2hý stupeň denného štúdia v spomínanej vš ako zub. lekár. Je to vlastne možné? Po 3 rokoch bc ako sestra prihlásiť sa a do 2 rokov byt MDDR , alebo je to hlúposť ? Bolo by to fajn mať aspon ten titul bc, keby BA nevyšla. Ďakujem za každú radu :)

ebi77

tak prišli sme do veľkej auly, tam nás porozdelovali a niektorých poslali do menších prednaškových miestnosti,

tam každý sedel kilometer od seba, takže nejak radiť neprichádzalo do úvahy
potom rozdali obálky, tam si mala hárok kde si mala x-ovať a bola taká knižka A4 kde si mala otázky, bolo ich celkom 200, 100 biola 100 chémia, mala si 4 možné odpovede, a mohla byť jedna, dve, tri, všetky správne alebo ani jedna správa,,,,, asi dve hodiny sme mali na vypracovanie, ale už si presne nepamätám :D

ebi77

:D nie, ja by som sa chcela dostať na všeobecné lekárstvo :D
žiadne zuby nebudem robiť

čo na záchod? ?D ty si myslíš, že ja tie sedmičky vykak-vam :D :D :D

nie neprijali mi, tohto roku, mala som len 550 bodov, bolo treba získať 714

učila som sa asi 3 mesiace, nechala som si na to málo času, treba sa to učiť priebežne celý rok plus tie doučovania

chémiu som ani do polky nestihla prejsť, bol problém, že som nerozumela otázkam a nemal mi to kto vysvetliť, v podstate, ak som už išla na prijímačky tak som vedela, že nenapíšem, išla som de facto pozrieť aké sú otázky, a ako to celé prebieh

teraz som sa už zapísala na kurz, ktorý beží v košiciach, a aj k súkromnému

je to dosť drahý špás, nechcela by som o tých cenách hovoriť ale vychádza to na 10mesiacov cca od 600 -2000 eur
záleží akej intenzite budeš navšetevovať doučko

Simi404

je drahé doučko ? koľko času asi potrebujem aby som na na to asi tak pripravila ? Môžem vedieť či zobrali Vás ? (teba)

ebi77

áno, ale to si zvykneš, o to nemaj strach,
najlepšie si podať prihlášky aj na 2 - 3 miesta
a hlavne sa poinformovať po doučovaní, a nie kadejaké doučovanie, ale sú na to vytypovaný ľudia, čo s tým zaoberajú, a tiež bežia aj kurzy na doučovanie,,, bez toho to nepôjde, hovorím z vlastných skúseností :D