Už dlhšiu dobu ma trápoli nočné krče v nohách, ale prichádzali zriedkavo. Raz do pol roka resp.raz za rok. Tento týždeň sa objavujú veľni často - už tretiu noc a dnes to trvalo pol hodiny, obidve nohy, ledva som sa vedela postaviť na nohy, nočnú košeľu mám mokrú, že sa dá vyžmýkať. Už som si myslela, že budem musieť lekársku službu. Prvýkrát som to dnes mala v noco o jednej a teraz o šiestej ráno, ale také nieči som ešte nezazila. Užívam Detralex 2xdenne a asi 2 týždne magne B-6 /zakúpila som si, lebo sa mi objavovali menšeie zachvevy svalstva. Dakujem za každú radu. Som zúfalá. Chcela by som ešte dodať, že psychicky sa cítim byť vyčerpaná. Dakujem
Nočné krče v nohách
Irenka
mozes si dat skontrovat krv na rozne veci, ale to chvilu potrva, zatial si kup v lekarni Horcik (latinsky magnezium) v tabletkach, ja som mala po nociach caste krce v lytkach, jedna kamaratka mi poradila horcik, nasla som si informaciu aj na internete, ktora tuto kamaratkinu radu potvrdila, zacala som uzivat horcik a ziaden problem
Ďakujem za rady. Istotne si dám skontrolovať minerály, vitamíny a stopové prvky. Priateľka mi doporučila Backlofen. Potrebovala som ísť do mesta, ale zase začínam pociťovať krč a teraz na vonkajšej strane lýtka, zrete ľne vidno šklbanie alebo sťahovanie svalu dovnútra, robí poriadne kmity. Skúsim to rozcvičiť
Tak v prvom rade by som odporúčala krvné testy na množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov v organizme. Nedostatok jedného môže ovplyvňovať vstrebávanie ďalšieho. Rovnako aj absencia vitamínov ovplyvňuje vstrebávanie minerálnych látok.Následne podľa výsledku krvných testov užívať vyváženú zmes minerálnych látok a stopových prvkov (musia byť vo vyrovnanom pomere)a doplniť chýbajúce vitamíny.Zvyčajne sa jedná o nedostok vitanu B1 a vitamín C. Minerály si telo nevie vyrobiť a vzhľadom na znižovanie zásob minerálnych látok v pôde sa stáva ich doplňovanie formou potravinových doplnkov do organizmu nevyhnutnosťou.
Rovnako aj pitný režim je veľmi dôležitý !!!!
mas nedostatok magnezia, mala by si ho telu dodat potravou bohatou na magnezuim alebo v tabletkach
Pred tým ako si začnete laicky nakupovať minerály a usudzovať, že v tom to bude by som sa pozrela na pitný režim. Mne sa toto stáva vždy, keď málo počas dňa pijem (Čistú vodu!!!!!!!!!!)
alebo keď mám nohy v chlade..
pre Ivku1 - dakujem výrobok vyskúšam.Cievne vyšetrenie robili - robili mi rádiofrekvenčnú abláciu varixov.Minerály a stopové prvky mi pozerali asi pred 10 rokmi.
Irena je to následkom chýbajúcich minerálnych látok a stopových prvkov. Mne pomáha užívanie včelieho peľu a vyváženej zmesi minerálov a stopových prvkov v chelátovej forme. Majú veľmi vysokú vstrebateľnosť a telo dokáže zúžitkovať až 60 %.Sú to minerály na prírodnej báze ,ktoré majú certifikát čistoty.Malo by sa Vám po nich uľaviť. Syntické z lekárne neodporúčam,tam je vstrebateľnosť 8-10% . Ešte taká otázka: na cievnom vyšetrení ste už boli ? Robili Vám krvné testy na prítomnosť minerálov a stopových prvkov v krvi ?
Skús navštíviť Dr. Ľubu Albertovú v Bratislave. Mne pomohla veľmi, síce s iným problémom, ale ona sa venuje prírodnej liečbe a má rôznych pacientov. Alebo jej napíš a spýtaj sa či by ti vedela pomôcť.
Dodávam som unvená, nervôzna, so sklonom k hádaniu sa, podráždená, labilná, nespokojná