Ako je to s cenníkmi psychiatrov...?

Príspevok v téme: Ako je to s cenníkmi psychiatrov...?
Iveta Michael

Ahojte,strašne dlhú pauzu som mala ale to preto lebo sa cítim dosť zle posledné týždne...

Chcem sa opýtať ako je to možné že väčšina mojich priateľov či známych nikdy neplatí za správu od psychiatra a to sú niektorí aj zamestnaní..momentálne ju potrebujem aj ja pre účely posudkovej komisie ale som dosť finančne vyťažená,dlhšie bez práce kvôli môjmu zdrav.stavu akosi nezvládam už ani chodiť po úradoch - iste to poznáte aké je to vyčerpávajúce,až deprimujúce...
nikde sa mi nedarí nájsť brigádu,dokonca ma vzali do jedného mestského múzea kde ma nechala zaúčať a potom ma vykopla nebyť toho že sa sama nespýtam,ani by mi to nepovedala v ten deň...skrátka,som dosť na dne a teraz mám vysoliť psychiatrovi takmer 14 eur za správu..:( pri mojej výške I.D. 125,40 eur je to pre mňa dosť veľa..

chcela by som vedieť aké máte skúsenosti s platením,má lekár pýtať od pacienta ktorý je naviac nezamestnaný a ešte aj s TZP? Moja kamoška mi povedala že ona nikdy neplatí nič tak ako je to?
Vďaka!

Iveta Michael

áno poinformujem ťa, no ako prilepšenie k platu to už nemám lebo teraz som toho času bez práce úplne:(

v lete som mala občasnú brigádu ale aj to iba krátkodobo no a tak máš veľkú pravdu že je to málo,ja mám totiž takú diagnózu že vôbec nedokážem robiť tam kde je veľa ľudí,hluk a nadmerný stres tak pokúšam si nájsť na čiast.úväzok ibaže dneska to nikdo nechce takého zamestnať tu v Ba už vôbec..

všetci moji priatelia čo pracujú majú väčšinou nadčasy a mzdu príšerne rovnakú ak nie reálne menšiu,ked človek otročí je to zlé...keď práce nie je ešte horšie...

naše ,,istoty,, a lá sociálna demokracia :)

quako

Iveta,
aj ten nový výmer na prežitie v Bratislave nie je nič moc
teda pokiaľ to nemáš ako prilepšenie k platu
šak napíš,keď ho dostaneš

Iveta Michael

ďakuejm pekne za Vaše rady a príspevky!

teraz mi ostáva len čakať na písomné rozhodnutie Soc.poisťovne - ústredie na Dunajskej a tí majú kopec času kedže zákonná lehota je 60 dní ...

... čiže neviem ako sa dozviem či mi naozaj zvýšili hm..teraz dostanem 13.8.v piatok (zbožňujem tento dátum!) i.d. tak uvidím či ešte starú sumu alebo..

guako
napísal si to veľmi pekne a až tak pozitívne že sa zdráham tomu uveriť,kým to nebudem mať čierne na bielom ako fakt,ale tvoje výpočty ma potešili :)

len keby to tak aj naozaj bolo,počkám si na to a určite dám vedieť,ešte raz ďakujem všetkým!

Iveta Michael

quako

ďakujem! ako si toto vyrátal...? :)

p.s. V mojom prípade to bola kontrolná lekárska prehliadka - povinná!

quako

Iveta,
tým,že Ti zvýšil % invalidity zo 45 na 60 Ti zvýšil ID z udávaných 125,40 na 167,2 eur,t.j.o jednu tretinu
vyšetrenie pre Soc.poisťovňu je vyšetrenie na vlastnú žiadosť,bežná taxa 15-25eur
záleží na akého doktora natrafíš..
také vyšetrenia zdr.poisťovne doktorom nepreplácajú,jedine tak,že by napísal,že to bola napr.objednaná pravidelná kontrola pacienta..

kabel

no tak cena za vypisanie spravy zavisi len od dotycneho psychiatra, pricom tuto cenu mu musel schvalit samospravny kraj. Samozrejme su lekari, ktori neuctuju za potvrdenia a spravy prakticky nic a su lekari, ktori si za peciatku na priepustku vypytaju 3 eura...
jedine riesenie je najst si ineho psychiatra, alebo sa dohodnut s tym svojim, ze tebe uctovat nic nebude.

Iveta Michael

Mimulus :) no vďaka ale nežartuj..

inak mám to už za sebou...a správu mi napísal dosť dlhúa... povedala som mu že mu nedám za ňu nič lebo teraz nemám..a bodka!
povedal mi že môžem aj potom...

No ale poďme k tej LPK:

Posudzoval ma lekár pomerne mladší (max.45 mohol mať) a bol aj milý,javil záujem o môj stav,vypytoval sa a nakoniec skonštatoval:
Váš stav sa mierne zhoršil ... dáme to na 60%,súhlasíte?

Nuž kto by sa odvážil protestovať nie? :) zvýšil mi vlastne percentá invalidity zo 45 na 60% ale neviem čo z toho pre mňa vyplynie...asi nič:) ale aspoň prístupom bol naozaj profesionál a bol celkom príjemný,asi toľko...