Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dcere zistili celiakiu...

Fleur-de-lis

ja si myslím, že nikto nie je úplne zdravý. Doktori vždy už niečo nájdu, a to myslím vážne.
Veľa ľudí len nejde na vyšetrenia lebo nemajú očividný dôvod, ale keby začali chodiť tak majú hneď zoznam chorôb ;)
Také je už naše telo.
No netreba to brať tak vážne, obavy v tomto prípade nepomôžu, skôr uškodia.
Priveľmi dcérku neľutujte, aby to ona sama nezačala brať tak vážne a zle, lebo bude mať celý život pocit, že je chúďatko.
Veľa ľudí sa stravuje podobne ako celiatici dobrovoľne :)

smutna mama

Fleur-de-lis dakujem van za pochopenie vaše riadky ma trochu upokojili ...

dufam ze prekoname tie zaciatocne obavy a zmeny a strachy a najdeme si svoj system...

lekarka nam predpisala muky , pečivo , cestoviny ...

ale som smutna lebo clovek si mysli , ze ma zdrave dieta a na prahu dospelosti toto ,ved ma narok aj na ZTP preukaz ...ach ajaj

Fleur-de-lis

dobrá stránka veci je, že je nútená sa naučiť zdravšie jesť ;)
Mamu to vždy trápi ak sa jej dieťaťu niečo deje, ale naozaj nemáte dôvod byť zrútená.
Naštudujte si literatúru a ukľudnite sa :)
Budete sa musieť naučiť trochu inak variť a niektoré veci si robiť len doma, ako napríklad chlebík.
Ale veď zmena stravy nie je žiaden koniec sveta, nebojte sa, že by nemala čo jesť ;)
Všetko sa naučíte a zvládnete!

Lulita

pani vy ste zrutena z toho, ze neccete dcere davat stravu bez lepku, nie z toho, ze je chora a nejest lepok bude pre nu vyzdravenie

ake mala problemy, ze ste isli k lekarovi, ake mala hodnoty zeleza?

smutna mama

bla chudokrvna...citala som ze to ma kazdy 150 clovek a len 5 percent je diagnostikovanych a drzi dietu ...

neviem si predstavit co bude jest na ranajky , do skoly ...celu noc som nespala a som zrutena ...

som zvedava co mi dnes povie lekarka

GoFruit

Smutna mama prosim ta pre dobro tvojej dcery si o tom nastudujte. Ved informacie su vsade. Aj na tomto fore je tolko tem. Ale ak ma celiakiu tu dietu musi drzat ak to nema skoncit zle. Ja viem ze sa vam zrutil svet lebo ste zili v tom ze to co jete je zdrave a tak to ma byt a teraz to musite zmenit..
Lepok je aj pre zdraveho cloveka obrovska zataz nie este pre celiatika.
Na zaklade coho zistili dcere celiakiu?

Lulita

pani vy ste to nepochopili, tabletka zeleza nevyriesi problem, preto ma malo zeleza, lebo sa jej nevstrebava, ma poskodene klky v tenkom creve a ked nebude drzat dietu su tu dalsie ine zdravotne rizika, kedze ma oficialne stanovenu diagnozu, dostanete recept na specialnu muku, nic umele jest nemusi, iba muka nebude obsahovat skodlivy lepok, pekarnicku si hadam viete zaobstarat a budete si piect doma, nemusie kupovat drahe peciva

smutna mama

čo by sa stalo keby ziadnu dietu nedrzala , ved jej nic nie je ziadne problemy s travenim ,iba byva chudokrvna a to vyrieši liek zeleza ...ona povedala , ze ziadne umele potraviny jest nebude ...podla mna to ma vela ludi co o tom ani nevie a ziju bez toho aby na nich zarabali firmy , ktore draho zarabaju na tychto produktoch