Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kazdodenne prejedanie sa

Príspevok v téme: Kazdodenne prejedanie sa
Radka99

Najde sa niekto taky kto ma ten isty problem ako ja ? Ja sa proste neskutocne prejedam doslova az prezieram, jem stale a ked nejem tak myslim na jedlo. Uz som z toho zufala pred ludmi sa snaziim obmedzovat, nejest tak vela lebo sa hanbim za to, a akonahle nieco dojem zavriem sa do svojej izby a prejem sa este sladkosti, ktorych mam neskutocne velku zasobu v izbe. kazdy den zacinam tym , ze uz konecne to prestane ze od dnes uz sa budem obmedzovat, dam sa na nejaku dietu ale vydrzi mi to tak maximalne do obeda :(. A v noci,ked lahnem do postele mam take zachvaty prejedania sa, ze zjem vsetko co vidim ...najde sa niekto kto ma podobny problem ? ako sa mam z toho dostat ? bez jedla sa zit neda , nie je to ako zavislost na cigaretach alebo alkohole, kedze bez toho sa da fungovat, ale prestat jest proste nemozem..

Fleur-de-lis

No môže byť, že sa zle stravuješ a tvoje telo nedostáva látky, ktoré potrebuje a tak si ich stále pýta, a teda máš stále chuť niečo zjesť, lebo ich telu vlastne nedodávaš.
A samozrejme, že ak ješ sladkostí, tak máš ešte väčšiu chuť do jedenia. Zješ sladkosť, stúpne ti šokovo cukor v krvi, vylúči sa veľké množstvo inzulínu, ktorý ti ho rýchlo zníži a telo si ho bude pýtať opäť. Veď cukor je svinstvo, dá sa to kľudne porovnať s fajčením. Je pre telo v takých množstvách ako je dnes bežné vyslovene jedom.
A samozrejme to môže byť ešte naviac spojené s psychickým problémom.
Zrejme sa dá u teba hovoriť o závislosti, áno, aj pri jedle je to možné. Veď telo sladkosti vôbec nepotrebuje, je to presne ako fajčenie či drogy, na chvíľu uspokoja chuťové bunky a myseľ.
Ak si nevieš pomôcť sama, tak vyhľadaj pomoc lekára.
Takýmto spôsobom si totiž privodíš veľa zdravotných problémov.

A na nete je veľa stránok o zdravej výžive, trošku investuj čas a preštuduj si to. Neradím ti žiadnu diétu, môžeš jesť pokojne veľa a často, ale napríklad zeleninu ;)

Hrac

preco mas zasobu sladkosti v izbe? rodicom povedz nech okamzite prestanu kupovat sladke a skladovat ich pp celom dome a uvidis ze to prejde :-)

lilyianka

mala by si zájsť k lekárovi, pretože ty môžeš chcieť, ale ako vidíš, sama si nepomôžeš,m keďže sa vždy preješ ... nie je to žiadna hanba požiadať o pomoc, alebo skús obmedzovať tie tvoje dávky jedla ....

Lady B

Môže to byť niečo s psychikou.. Možno sa vám v rodine prihodilo niečo a ty teraz to riešiš jedlom..
Dobrá otázka je: Kolko vážiš?
pretože to môže byť aj obezitou, preto by bolo treba vyhladat odbornika.