Trpím panickou poruchou, beriem denne 3x Neurol, na noc Xanax, no aj tak neviem v noci spávať, cez deň som potom strašne unavená a nedokážem takto fungovať. Prosím Vás o nejaké rady ako si mám s nespavosťou poradiť.
Ako sa zbaviť nespavosti?
Lulita - A Serlift alebo Paroxetin si náhodou nebrala? To poznám, mne príde zle vždy keď som sama. A stavy, ktoré mám cestou v autobusoch tak to je hotová katastrofa...Od kedy mam túto poruchu môj život sa úplne zmenil...už nič neplánujem, bojím sa niekam ísť a nemyslím na nič iné len nato, kedy mi príde zle...som zúfala z toho všetkého
xxx - ziadne lieky neberiem, nerobili mi AD dobre, vyskusala som niekolko, mam podobne stavy, najviac ma obmedzuje to, ze jaj mam stavy na odpadnutie aj cez den, proste niekde idem a vzdy mi pride zle
p.d. - Xanax nie je vhodný na spánok? Myslíš? Pre mňa je každá rada ohľadom týchto liekov cenná, pretože dlho som uvažovala či ich mam brať, či nie...každy naokolo mi vravel, že to nie sú lieky, ale jedy. A od toho Gerodrmu máš kvalitný spánok?
Lulita - U mňa sa samotná panická porucha, teda panický atak prejavuje vždy v noci. Začne to tým, že mám pocit, že neviem dýchať, potom na mna príde neskutočná triaška a chvenie,trpnu mi ruky, nohy, pery... strašne mi búši srdce, je mi až do odpadnutia už 2x ma brala záchranka. Je to niečo strašné ja už neviem čo mám zo sebou robiť. V noci zaspávam s tým, že čo ak sa mi niečo zas stane, zaspím na 5 minút a potom sa strhnem ako keby zo zlého sna...Aké lieky berieš okrem frontinu??
Xanax na spanok? Nepomylila sa? Ja beriem Gerodorm. Je to cisto na zaspavanie.
po svojom poslednom kolapse v noci som dostala Frontin, idem si ho vybrat z lekarne, snad nebude nejak extra uspavat, aby som nebola otapena cez den
xxx - tiez ma trapi "prestavanie dychania" mam tiez diag. pp, ako sa to tebe orejavuje? mne tým, ze sa budim so zlaknutim, ze nemozem dychat, lapam po dychu, posadim sa a uplne vydesene rozdychavam, ked mam horsiu noc aj 20 x, rozmyslala som, ci to nie je spankove apnoe :(
A aké lieky na dobrý spánok beriete? Xanax ani Neurol mi na to vôbec nepomáhajú...
Ja si myslim, ze na dobry spanok treba vela ludom lieky. Zial, je to tak. Je to kvoli stresu...
Moja psychiatrička to hneď riešila liekmi, vraj Xanax by mi pred spaním mal pomôcť, no počula som že je to poriadne svinstvo. Som v neustálom strese a dostávam panické ataky, preto musím brať aj antidepresíva konkrétne Serlift, potom 3x na deň Neurol, a ešte aj ten Xanax. Neje toho priveľa? Spať neviem, pretože stále dostanem takú akoby triašku, potom búšenie srdca, mám pocit že prestávam dýchať...fakt, kto to nezažil nevie si ani predstaviť aké to je a ako to človeka ničí...obyčajné čaje mi už nepomáhajú a aj keď strašne chcem, sama si pomôcť neviem...