Vencenie psika pocas prace

Príspevok v téme: Vencenie psika pocas prace
Katarina24

Zaujimalo by ma ako riesite vencenie psika, ked ste dlho v praci? Teraz chodime 3krat denne - rano, okolo obeda a vecer. No od septembra nastupujem do prace, od 8.00 do 17.00, vydrzi psik tak dlho necikat? Je to bisonik, ma skoro 2 roky, chlapcek.
Viem, ze vydrzat vydrzi, ale nema to zly vplyv na jeho zdravie? Ako riesite taketo pripady vy?

ta3

Zuzi, mozno mas pravdu, ale moj psicek asi s tym nemal ziadny problem, dozil sa pekneho veku (15) a zomrel skor koli tomu, ze uz po operacii chrbtice, najma teda po narkoze, rapidne stracal zrak aj sluch, co asi posobilo na jeho psychiku, uz sa nemohol tolko hravat a hraval sa predtym strasne rad

zuzi74

ta3, ide o to, v akych intervaloch robis vencenie...fyziologicke je pre psa zadrziavat moc max. 8-9 hod., avsak len v pripade ak spi. Inak nedodrzanie biorytmu poskodzuje zdravie psa.

ta3

Zuzi,
2x za den by bolo naozaj malo, ked som hovorila, ze svojho som vencila tesne pred odchodom do prace a okamzite po prichode, iba co som zhodila tasku v chodbe, uz sme ficali von, ale potom este vecer pred spanim som s nim chodila vom, takze minimalne 3x

zuzi74

Moj psik by sa doma len tazko vykakal, ibaze by ho prehanalo, vycikat sa dokaze v nutnom pripade bez problemov na noviny, ktore mame vzdy na chodbe pod stolom. Je takto nauceny od steniatka. Vencime ho 4x za den. 2x sa mi zda naozaj malo a nechat ho chudaka 9 hodin bez vencenia...no bolo by mi ho luto.

vilaamalka23

ja mam tiež bišonika, je síce pravda ,že nie je doma sam vačšinou a ked je pekne tak je na dvore ale bolo že už bol doma sam , aj skoro cely den, môj je naučený ,že má na zemi plienku t.j.prebalovaciu podložku pre babatka a na to sa vycika alebo aj vykaka ale to sa stalo len raz, ked ho prehnalo....naučil sa sam kam ma cikať ked nemôže von ale inak on ma zobudi rano , ked chce cikať napriklad cez víkend ked dlhšie spíme...

Deria

isteze vydrzi 8-10 hod. bez cikania, no nie je to zdrave. su psi, ktory to aj zdravotne znasaju celkom dobre, no niektori mozu mat neskor, v starobe zdrav.problemy.

ta3

dospely psik vydrzi bez cikania kym je covek v praci, ja som mala 15 rokov psika v byte, vencila som ho tesne pred odchodom do prace a okamzite ako som prisla domov z prace, moj psik mal hracky, ale aj tak, kym bol maly, potrhal vsetky tapety v chodbe, ale ked dospel, nikdy nic nepokazil, mala som ho velmi rada, nikdy na neho nezabudnem, dnes mam noveho psika tej istej rasy (maly bradac), ale to je uplne ina povaha, kludnejsieho psika som v zivote nestretla, vobec nikdy neprotestuje, mozem s nim robit cokolvek, teraz v zime si ochotne necha obliest aj vyzliect vesticku bez jedineho odporu, je doslova ako male dieta, rozkosny, ale predsa na mojho stareho psika zabudnut nemozem a to je uz 8 rokov ako zomrel na starobu, aj obcas este noveho pomenujem menom stareho psika

Deria

Idealne by bolo, keby ho mal kto vencit. V najhorsom pripade mu mozes dat do kupelne igelit a na to handru, pripadne pri zachodovu misu, lebo psi maju tendenciu dvihat nohu pri cikani.:)Tu handru treba aspon par kvapkami navlhcit jeho mocom, aby vedel, kam ma ist. Aspon v zaciatkoch, kym si zvykne, handru nevyhodis, iba vzdy trochu preperies, aby tam stale aspon trosku citil seba. Tak sa nauci najlepsie chodit na jedno miesto. Vodu by som mu dala pre istotu do dvoch misiek.
To je pravda, ze najväcsim problemom ale bude, ze bude musiet byt tak dlho sam, ked nie je na to zvyknuty. Mala by si ho uz pomalicky na to zvykat. A to tak, ze odides na trosku dlhsi cas, nez chodis a tie intervaly pomaly predlzovat. Ked uz budes zarabat, mozno si budes moct dovolit dat tej dotycnej aspon nieco za to vencenie? Tym padom bude viac ochotna, resp. najdes skor niekoho. A mozno sa mu bude aj dlhsie venovat.:)

neskusena

vyskusaj mu dat bednicku s pieskom dakde na wc, alebo do kupelne a nauc ho tam chodit, je to prijatelnejsie, ako by ti spinil po byte.

ak nemas susedu, alebo kamosku, ktora by ho aspon raz vyvencila.

horsi problem je to, ze je sam, takze sa moze zacat nudit, ak nie je zvyknuty a nicit vsetko naokolo, pripadne stekat. najma ak mal navyk chodit casto von a nebyt sam.