Henna na vlasy - áno či nie?

Príspevok v téme: Henna na vlasy - áno či nie?
LanaLou

Dobrý deň,
už dlhšie riešim takú dilemu... Henovať či nehenovať vlasy? Ide totiž o to, že som si vlasy extrémne zničila chemickým farbením a bežné šampóny a olejčeky sú už prd platné. No a keďže o henne čítam samé pekné veci, voľba padla na ňu ako na poslednú možnosť záchrany pre moje vlasy. Problém je však v tom, že moja prirodzená farba je tmavá orieškovohnedá s nádychom do siva a doteraz som si ich farbila výraznou medenou farbou. Nebudem po farbení hennou vyzerať ako úplný debil, keď už mám nejaký ten odrast? A taktiež ma trápi či bude henna chytať aspoň sčasti tak, ako chemická farba... Lebo vraj nenafarbí, len vlasom dodá odlesky v danom odtieni, čo ma dosť desí, keďže chcem aj naďalej ostať ryšavkou a som zvyknutá na výraznú farbu. A mám ešte jednu otázku: dnes sú to presne 4 týždne, čo som si vlasy naposledy farbila chemickou farbou (čo je presne minimálna doba, ktorú odporúčajú medzi chem. farbením a henovaním), ale v piatok idem na dovolenku k moru... myslíte, že je múdre henovať teraz, alebo až po dovolenke? ja som chcela teraz, lebo sú vo fakt hroznom stave a tiež chcem zmierniť ten odrast, aby som na dovolenke nejako vyzerala :D a poprípade henovať ešte raz, po príchode z dovolenky... čo na to hovoríte? a ako často môžem vlastne henovať? lebo ak som to správne pochopila, vlasom časté henovanie nijako neuškodí, práve naopak... nemám sa s kým poradiť, keďže v mojom okolí nikto hennu nepoužíva, tak vopred vďaka za všetky odpovede! :)

zuz.ana

LanaLou,
používam hennu pravidelne asi pol roka presne z tých istých dôvodov - snaha o záchranu chemicky farbených vlasov (na ten "chemlon" na hlave sa už nedalo pozerať). Fakt je presne to, čo uvádzaš - henna farbí intenzívne iba vlasy, ktoré boli predtým chemicky farbené, odrastené vlasy nezosvetľuje a nie je možné od nej očakávať rovnaký farbiaci efekt ako od "chémie". To znamená, že na farbených vlasoch dosiahneš v pohode aj výraznú ryšavú, na odrastoch už len tmavšiu s odtieňmi do červena (prípadne ako si ju namiešaš). Navyše, henna sa tieť vymýva, aj preto je fajn opakovať "farbenie" po 3-4 týždňoch. Časté používanie naozaj neuškodí, zvlášť, ak do nej pridáš aj olej pre lepšiu regeneráciu.
4 týždne po chemickom farbení sa mi zdá málo, pri prvom "použití henny po takomto časovom odstupe som dosiahla akurát vysušené konce (možno spôsobené kvalitou henny, nedostatkom pridaného oleja alebo ťažko povedať). ja by som radšej ešte mesiac vydržala.
Záver :) aj keď som sa ťažko lúčila s výraznou ryšavou farbou (to, čo mám teraz na hlave sa tak rozhodne nazvať nedá, ale červeno-ryšavé odlesky tam stále sú) prechod k henne hodnotím pozitívne, zlepšenie kvality vlasov za to rozhodne stálo.