Neviem, či niekto bude vedieť poradiť, rada by som aj nejaký odbornejší názor :)
Po pol roku strávenom v nemenovanej ázijskej krajine medzi miestnymi a jedálničkom dva krát do dňa kopec ryže s nejakým zeleninových kari a medzi tým max čaj a nejaká maličkosť som najskôr po dvoch mesiacoch dosť schudla, ale nič také hrozné, konečne sa mi vrátilo ploché brucho spred pár rokov, potom sa to nejak držalo plus mínus a nakoniec som výraznejšie a strašne rýchlo "nabrala". Vtedy som sa nachádzala v oblasti horúcej, mala som skôr pocit, že je to zadržaná voda, opuchnutá, nemohla som zviecť prsťen z ruky a pod. Dosť to bola naozaj vidieť akoby opuchnutá, každý mi vravel že ako som pribrala. Po návrate domov sa to hneď trochu spravilo, odpuchlo, ale teraz je to zastavené. A ja neviem, či za to môže zastavený metabolizmus, alebo či to môže byť zavodnený organizmus, alebo to je naozaj tuk :D V podstate ako to zistiť neviem.
Najviac sa mi toho drží v oblasti od pŕs po zadok, vadí mi to, pretože niektoré veci nedopnem alebo mám pociť, že sú moc úzke.
Čo by som ešte napísala, normálne doma sa stravujem celkom zdravo, nič extra ale jem pravidelne, menej, dosť zeleniny, vyprážané ani nepamatám, pijem iba čistú vodu, nie minerálky a čaj, moja slabosť sú sladkosti, ale tiež nič moc a víno :D Proste tak ako predtým, kondičku mám dobrú, aj tam som bola na dlhých trekoch, normálne chodím na turistiku, každý deň na rýchlu prechádzku do prírody, behám.
Rozmýšľala som aj nad nejakou krátkou diétou, 7 dní a pod, je tam písané, že najskôr väčšinou odchádza voda. Aj teraz po nejakj "námahe" ako beh mi dosť spuchnú prsty, mám pocit, že predtým som taký problém nemala.
Inak BMI mám dobré, podľa toho aj váhu akurát, ale za tú dobu mám naviac cca 5 kg, v cm prsia cca plus 3 - 5 neviem presne, cez zadok cca 4-5 cm ale brucho strašné, tam by som potrebovala stratiť aj 10 cm.
Mala som aj troochu problémy s trávením, ale nie tie klasické hnačky a pod., skôr nafukovanie, niečo som zjedla a brucho ako balón, preto som aj zormýšľala, či to nemôže byť nejaká baktéria alebo čo.
Čo by ste mi poradili? Ja viním tú stravu tam, ale ako to dostať nazad to pôvodných koľají a zbaviť sa tých centimetrov navyše?
Zastavený metabolizmus, zavodnený organizmus?
Keby sa ti zastavil metabolizmus, tak si mrtva, moja
A voda to tiez nie je, neutesuj sa...
Ber to tak, ze si pribrala, a kedze najma do brucha, pomoze len aktivne cvicenie
Nikto nic? :)šte pridávam, že odkedy som sa vrátila, čo je cca mesiac a pol si dávam pravidelne psyllium, jem pomerne striedmo, ale snazila som sa doplniť najmä bielkoviny a pod., pretoze tam som mala v podstate ziadne vajcia, žiadne mliečne výrobky a pod.