Anglicko

o.m.g@♥♥♥♥♥♥

Ahojte ludia ja som bola sokovana ze mali prvaci tu nastuju do skoly ako 4 rocny.A dokonca poznam pripad ked sa jej nechcelo chodit do skoly a platili jej mame navyse peniaze aby chodila do skoly.Na strednej tu vylucenie nehrozy tu prejde kazdy akurat ho zaradia do slabsej triedy.Ucenie je tu zvlastne pretoze tyto ukoncia stredne a nevedia poriadne pisat a pisanym uz vobec nie iba tlacenym.oni su sokovany s cudzincov na skolach co vedia a ze pisu pisanym.zijem v severnom irsku a tu je to tak:):):)

sweater.

skolne v skotsku a v irsku preplaca britska vlada, tak ho nestraste s kopou penazi a navyse je v skole o dost menej hodin ako u nas, takze da sa popri skole tahat normalna praca, v ktorej tiez platia lepsie ako u nas :)

Kvety zla

Skolsky rok sa zacina v septembri (presny datum zavisi od danej skoly) vacsinou je to druhy tyzden v septembri, vtedy je tzv Fresher's week kedy sa este neuci ale je taky... zoznamovaci, a potom normalne vyucovanie. Skusky zavisia od odboru, obvykle za prvy semester v decembri (no ja viem minimalne o jednej skole ktora ma skusky v januari), za druhy semester v maji. Na skusky mas 1 termin, opravny je v auguste (a tiez len 1). No niektore odbory normalne skusky nemaju, a celkova znamka je in course assessment - eseje, praca pocas roka. Aj ked vobec vseobecne je in course assessment sucastou celkovej znamky. Ale tak, pozistuj si, prestuduj si. Na rok 13/14 je uz neskoro podavat si prihlasku ak chces ist na dobru skolu, no ak ti vyhovuje skola niekde na konci rebricka kde vezmu uplne kazdeho a za 3 roky si zaplatis nehorazne prachy, tak prosim :)
na ucase mas vsetky informacie ktore mozes chciet inac, cize hladaj, studuj, gugluj.

vebe

A hlavne si nezabudni pozriet jazykove predpoklady a poplatky. Su dost velke rozdiely a v Britanii hlavne dost vysoke ceny na rok. Okrem toho v Britanii a Skotsku sa pri prijati posudzuju tzv akademicke predpoklady (vysledky jazykovych testov + vysledky v skole) a v nezanedbatelnej miere neakademicke predpoklady (odporucania od inych, dobrovolnictvo, pripadne nejake skusenosti v oblasti ktoru by si chcela studovat)a no a velmi sa zohladnuje motivacny list. Na to je cely navod ako sa to pise. Prihlaska na sklou v Britanii to je cela veda. Deadline na vacsinu odborov je vzdy do 15 januara, na medicinu je do 15. oktobra (pre prijatie na nasledujuci rok).

sweater.

prihlasky sa davali uz od oktobra na vacsinu oborou a deadline bol v january pre rok 13/14. v lete by malo byt este odvolavacie obdobie vola sa to clearing myslim. pokial napises do konkretnej skoly email, radi ti poradia. inak stranka cez ktoru sa podavaju prihlasky na univerzity v celej britanii www.ucas.com